5.17.2016

GLOBAL WELLNESS DAY-BÜYÜK YAŞAM HAREKETİNE DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR-YILMAZ PARLAR


BASIN TOPLANTILARI  

 


Dünyayı Değiştiren Büyük Yaşam Hareketi 100 ülkede 3000 noktada aynı gün kutlanıyor…

GLOBAL WELLNESS DAY
“BÜYÜK YAŞAM HAREKETİNE DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR”

Türkiye’nin dünyaya hediye ettiği ve 5 yıldır her haziran ayının ikinci cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlanan Global Wellness Day, bu yıl 100 ülkede 3000 farklı noktada aynı gün kutlanacak. “Bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir” sloganı altında bu yılda tüm dünya ile birlikte 11 Haziran tarihinde Küçükçiftlik Parkı’nda da düzenlenecek etkinlikler ile pek çok kişinin yaşamına “farkındalık” katmaya hazırlanan Global Wellnes Day öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Global Wellnes Day kurucusu ve Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Belgin Aksoy’un ev sahipliği ve Sevinç Satıroğlu’nun moderatörlüğünde Richmond İstanbul’da gerçekleşen toplantıya; Yazar Aret Vartanyan, GWD Türkiye Elçileri Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak ile Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Köşe Yazarı Fatoş Karahasan, Zumba Eğitmeni Ayşegül Demirsoy, Kahkaha Terapisti Eser Mutlu, Yoga Eğitmeni Gem Akcan, Oyuncu ve Mentor Kaan Sekban, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Aksoy, Plates Eğitmeni Murat Berkin, Nefes Eğitmeni ve Yazar Nevşah Fidan Karamehmet, Kişisel Dönüşüm Danışmanı Sırma Belin, Medikal Estetik ve Wellness Danışmanı Şah Yaycı, Holistik Yaşam Uzmanı ve Enerji Terapisti Yeliz Rüzgar ile birlikte GWD sponsorları; sahibinden.com Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Göncü, NG Hotel Pazarlama Direktörü Şebnem Kadıoğlu, Unico Pazarlama Grup Başkanı Kerem Erdoan ve Sapanca Richmond Nua Wellness-Spa Genel Müdürü Hakan Balcan da katıldı.

Toplantıda konuşan Global Wellnes Day kurucusu Belgin Aksoy, kısa sayılabilecek bir süre içinde Türkiye’de doğup tüm dünyaya yayılan bir etkinliğin parçası olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Aksoy, dünyanın pek çok ülkesinden resmi makamların Global Wellness Day’i desteklediğini de belirterek “Amacımız bu özel günün Birleşmiş Milletler’in takvimine girmesi. Global Wellness Day’e dünyanın her yerinden destek yağıyor. Hatta Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Anastasiadis’den de Türkiye’den doğan bu gün için destek mektubu aldık.”dedi.
Aksoy; herkesi kendisi için ‘iyi bir şey’ yapmaya çağırdıklarını da kaydederek “Global Wellness Day, dünyada wellness konusunda farkındalık yaratmaya adanmış tek gün. Temel felsefesi de yaşam kalitesini yükselterek insanların yeniden bir yerden başlamasını sağlamak. 2012 yılından bu yana dünyanın en doğusundan en batısına kadar çok geniş bir coğrafyada, çeşitli etkinliklerle kutlanan bu günde insanların 365 gün iyi olmalarını etkileyecek değişiklikler yapmaları için farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bunu başarabiliriz” diye konuştu.

Spa/Wellness sektörünün dünyadaki öncülerinden Belgin Aksoy şunları söyledi;
“2012 yılında Türkiye’den doğan Global Wellness Day, bugün 7 kıtada 100 ülkede, 250 milyon insanın hayatına dokundu. Tüm dünyadan 83 Elçi ve 21 Ana Destekçi kendi ülkelerinde Global Wellness Day’i duyurmak ve insanların hayatlarında iyi yönde değişim gerçekleştirmek için projemize destek verdi ve vermeye de devam ediyor. Bu emek dolu yolculuğun başlangıç noktası bir hayaldi belki ama bu hayal öylesine organik bir şekilde büyüdü ve tüm dünyadan insanların güçlerini birleştirmesiyle gerçeğe dönüştü ki, bugün tam tamına 100 ülkeye ulaştı. Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki, 2017 yılının sonunda Türkiye’den doğan Global Wellness Day, 150 ülkede kutlanıyor olacak.”

11 Haziran’da binlerce kişi buluşacak
Global Wellness Day, bu yıl 11 Haziran’da tüm dünya ile birlikte Küçükçiftlik Parkı’nda da kutlanacak. sahibinden.com, NG Hotels Sapanca, Unico Sigorta ve Richmond Nua Wellness-Spa’nın desteğiyle, Küçükçiftlik Parkı’nda düzenlenecek etkinlikler tüm gün sürecek. Ücretsiz olarak herkesin katılımına açık etkinlikler kapsamında; uzmanlar katılımıyla sağlıklı yaşam sohbetleri yapılacak, beslenme, kahkaha, nefes terapileri, yoga, pilates, zumba gibispor aktiviteleri de gerçekleştirilecek.Ayrıca çocuklar için de bir bölüm oluşturularak burada çocukların dans, spor ve eğlenceli aktivitelere katılımı da sağlanacak.
11 Haziran’da düzenlenecek Global Wellness Day etkinliklerine Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, Prof. Dr. Murat Aksoy, Oyuncu, Mentor Kaan Sekban, Yazar Aret Vartanyan, Yazar Şah Yaycı, Nefes Terapisti Nevşah Fidan, Kahkaha Terapisti Eser Mutlu, Yoga Eğitmeni Gem Akcan, Zumba Eğitmeni Ayşegül Demirsoy, Pilates Eğitmeni Murat Berkin, Yaşam Koçu Yeliz Rüzgar ve Kişisel Dönüşüm Danışmanı Sırma Belin de katılacak.

GWD’İ DESTEKLEYEN KURULUŞLAR
Accor Luxury Brands – Sofitel, Pullman & MGallery, Anantara, Constance, Four Seasons, Grace, GOCO, Jumeriah Hotels, Mandarin Oriental, Marriott Americas & Europe, Oberoi, Red Door Spas, Resense Spas, Rosewood, Six Senses, FRHI (Raffles Fairmont, Swissôtel) and WTS International,Global Wellness Day’i destekleyen Otelcilik ve Spa sektörünün dünya liderleri arasında. Global Wellness Day’e “EVET” diyen uluslararası kurumlar arasında ise Exercise is Medicine, The Day Spa Association, SpaFinder Wellness 365, Treatwell, Global Wellness Institute, Arizona Spa & Wellness Association, Florida Spa Association ve International Spa Association (ISPA) yer almakta.

GWD’Yİ DESTEKLEYEN ÖNEMLİ İSİMLER
Global Wellness Day, 2012 yılından bu yana, Ving Rhames, Josh Charles, Chris Hardwick, Joe Morton gibi Hollywood starları, Deepak Chopra ve Agapi Stassinopoulos gibi dünyaca ünlü yazarlar, Venus Williams ve Rainbeau Mars gibi dünyaca tanınmış sporcular, Virgin Group Kurucusu ve CEO’su Richard Branson ve SKYPE Kurucu Ortağı Jonas Kjellberg gibi dünya liderlerinin desteğini de aldı.

GWD’Yİ DESTEKLEYEN ULUSLARARASI RESMİ MAKAMLAR
GWD Tayland, Turizm Bakanlığı, Bangkok Büyükşehir Belediyesi ve Thai Spa Birliği,GWD Güney Kıbrıs, Güney Kıbrıs Turizm Organizasyonu ve Limassol, Larnaca, Paphos, Agai Napa ve Nicosia Valilikleri,GWD Fransa ise Turistik Şehirler Belediye Başkanları Birliği ile ortaklaşa çalışıyor. Bu kapsamda, Fransa’da 920 Belediye Baskanı GWD hakkında bilgilendirilip, teşvik edildi.Kanada’da yer alan Langley şehrinin belediye başkanı Jack Froese Global Wellness Day’e desteğini verdi.Aruba Turizm Birliği, Aruba’daki tüm Spa’larda GWD’nin kutlanması için destek verdi.Amerika’daki Imperial Sahili Belediye Başkanı Serge Dedina Global Wellness Day’e desteğini verdi.Hindistan Turizm Bakanlığı, Maharashtra Sağlık Bakanlığı, Nagpur Enerji ve Savunma Bakanı GWD’ye desteklerini verdiler.GWD Kosta Rika, hükümet danışmanları ile bir araya gelerek GWD’yi anlattı ve Meclis üyelerinin desteklerini aldı.Nijerya’daki Fransız Başkonsolosu Laurent Polonceaux, GWD’ye desteğini verdi.Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Nicos Anastasiades Global Wellness Day’e desteğini bildirdi.
GWD Türkiye, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği, Türk Kalp Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini alıyor.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder