5.08.2016

ISK-Sodex İstanbul 2016 fuarında -Atlantic Group - Erensan-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  

 




Enerjide verimlilik için doğru ısıtma sistemleri
Atlantic Group ile Stratejik ortaklığı bulunan Erensan küresel marka olma yolunda dev adımlarla ilerlermeye devam ediyor.
5-9 Mayıs tarihleri arasında devam eden ISK-Sodex İstanbul 2016 fuarında çok büyük alan içindeki standlarında, Türk ve dünya ziyaretcilerine teşir ettikleri ürünleri hakkında bilgiler veren Erensan ayrıca Enerji sektörünün bugünü-yarını, gelecek teknolojiler konulu basın toplantısı düzenlediler.
Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İklimlendirme sektöründeki yenilikler ve ürünleri hakkında bilgiler veren Erensan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren-Türk-Amerikan İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi, Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Erensan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren ile ayrıca söyleşide bulunduk.

Basın toplantısına katılan Erensan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren yine firmalarının kısa tanıtım özetini yaptıkdan sonra “Biz Erensan olarak yüzde 100 yerli üretime dayalı, çevreye ve doğaya duyarlı, enerji üretiminde verimlilik, enerji tüketiminde tasarruf sağlayan ürünlerimizle 150 civarında ülkeye ihracaat gerçekleştiriyoruz. Bu ihracatımız ürünlerimiz ve yüksek mühendislik projeleri ve uygulamaları şeklinde”Diyerek haklı olarak ülke ekonomisine ve 2023 ihracat hedeflerine olan katkılarını paylarını sürdürmeye devam ettiklerin altını çizdi.
Ayhan Eren ihracat yaptıkları ülkelerin çoğunu Avrupa kıtasında olduğunu vurgularken nedenini Avrupa enerji verimliliğine aşırı hassasiyet göstermeleri açıklamasında bulundu. Bu nedenle Erensan ürünlerini tercih ettiklerini doğru kazan ve ısıtma sistemlerin kullanılması halinde enerji üretiminde yüzde 100'e varan verimlilik elde edilebileceği gibi, enerji tüketimi maliyetlerinde de yüzde 50'ye varan tasarruf yapılabileceğini söyledi
Eren, konutlarda, endüstriyel ve tüm yapılarda yakıt tasarrufu, yüksek verimlilik sağlayan kazanları hakkında “ Yapmış olduğumuz kazanlar doğalgazı yüksek verimli kullanarak hem yakıt ekonomisi sağlıyor hem de doğayı koruyor.” Çevre dostu olduğunuda belirterek  “Az yakıt tüketimi ile daha az karbon dioksit emisyonu salarken doğayı da korumaktadır’’ dedi
Erensan’ın tasarruf sağlayan ürünlerini incelerken basın toplantısı sırasında sözünü ettiği akıllı brülörü bir kez daha Ayhan Eren’e yaptığımız söyleşide soruyoruz.


Isıtma sistemlerinde kontrolör görevi yapan, İtalya'nın ve dünyanın en önemli brülör markasının teknik özelliklerini sıraladıkdan sonra uygulama kolaylığı, düşük ses ve atık gaz emisyonları, ileri fan teknolojileri sayesinde yüksek karşı basınç yenebilme avantajı sunan brülör konusundaki tüm ihtiyaçlara cevap verebilen çok değişkenli ısıtma ihtiyaçları için opsiyonel seçenekler  vermektedit. cevabını alıyoruz.


Teknolojiye yatırım yaparak ürünlerini geliştirdiklerini tüm elemanların entegrasyonu sayesinde önemli ekonomik avantaj oluşturduklarını İnternet tabanlı çalışabilen sistemlerle dışarda bulunduğunuz zamanlarda dahi  bina sıcaklığını ayarlayabilir, yaşam konforuyla az doğalgaz faturası ödeyerek ısınabilineceği bilgileri verdi.

Enerji girdilerin yüksek maliyeti rekabet etme şansını düşürdüğünden tüm sanayi kuruluşları ve üretim yapan tüm tesisler için en önemli unsur enerji verimliliği gelmektedir.
Hammadde dışa bağımlılığımız ekonomiye yansıyan yükün azalması ve iklim değişikliğindeki mücadele çalışmaları enerji verimliliğini mecburiyetini doğuruyor. Enerjiyi verimli kullanma gerekliliği getiriyor.
Doğru kazan doğru ısıtma sistemleri verimlilik için şart.
yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder