7.29.2015

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) 2023 hedefi 10 milyar-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  

 


MOBİLYADA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR
Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedefine kitlendi.
Örgütlenmeyle ihracat paylarını artırmayı düşünen MOSFED çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere 28 Temmuz 2015, Salı günü Taksim InterContinental Hotel’de basın toplantısını gerçekleştirdi.
İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ve MOSFED Başkanı Ahmet Güleç Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED)’in  birinci kuruluş yıldönümünü nedeniyle, yaptığı konuşmasında sektörün hedeflerini  rakiplerlerini avantajlarını geniş bir dünya ufuk turu attırarak trendleri ile değerlendirdi.
Federasyonda yer alan dernek Başkanların ve yönetim kurul üyelerin katıldığı toplantıda; Türkiye mobilya sektörü 2015 ilk yarı ihracat rakamları ile ülke ve bölge değerlendirmeleri, dünyada mobilya sektörünün son durumu Center of Industrial Studies (CSIL)-2015 Global Mobilya Raporu 26-31 Ocak tarihleri arasında mobilya kültürümüzün oluşturulması ve tanıtılmasına bu yıl büyük bir ivme katması beklenen ve dünyanın sayılı mobilya fuarları arasında yer alan 12. İstanbul Mobilya Fuarı (CNR-İMOB) hazırlık çalışmaları Sektörel açısından Dünya’nın yükselen ve gerileyen pazarları ve arkasındaki dinamikler İran’la ilgili gelişme ve fırsatlar, bu ülkeye mobilya ihracatı için atılması gereken adımlar MOSFED’in kuruluşundan bugüne geçen bir yıl içinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve hedeflerEkonomi gündemi ve mobilya sektörünü ilgilendiren çeşitli konular altında bilgiler verdi.
MOSFED Başkanı Ahmet Güleç Türkiye'nin   birçok alanda gösterdiği performans ve büyük değişimden mobilya sektörününde   gelişmelerden pay aldığının altını çizerek,  sektörünün 2023 hedeflerine ulaşması konusunda, yeni kurulan federasyonun çok önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.  Güleç “Türkiye mobilya sektörü, son 10 yılda ortaya koyduğu başarılı performansı hız kesmeden devam ettiriyor. Türk mobilyacısı son 10 yılda olduğu gibi bundan sonraki süreçte de işine ve Türkiye mobilyasını dünya standartlarına çıkarmaya odaklanmış durumda olacak. Sektörün ihtiyaç duyduğu tasarım odaklı üretim, satış, pazarlama ve bu alandaki araştırma, geliştirme, analiz ve raporlama çalışmaları, kurmuş olduğumuz federasyonun en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Federasyonumuz, mobilya sektöründe 2023 yılı hedeflerine ilişkin 10 milyar dolar ihracat, 25 milyar dolar üretim kapasitesi hedefimiz için önemli bir adımdır”dedi

Sektörün 10 yılda, 7 kat ihracat artışı sağlarken, ticaret kapasitesini 10 milyar dolar seviyesine ulaştırdığını ifade eden Güleç “ Türkiye verdiği dış ticaret fazlası her geçen gün artan ve neredeyse bugün ihracat yapmadığı bir ülke kalmayan önemli bir sektör haline geldi. Dünyaca saygınlığı kabul edilen CSIL'in raporuna göre Türk mobilya sektörü bugün 6 basamak birden atlayarak 21.'likten 15. Sıraya yükselmiştir. “ dedi ve ekledi; “2023'te dünyanın en büyük 5 mobilya ekonomisinden birisi olmak. Bunun kolay olmadığını biliyor, ama bu hedefi asla çok zor görmüyoruz. Çünkü, mobilya sektöründe dünyanın en büyük 10 ülkesini incelediğimizde, 7. sıradaki Kanada'nın arkasından gelen; İsveç, Fransa, Danimarka, Meksika, Romanya ve Endonezya'yı sadece yüzde 10'luk bir ihracat artışı ile geçebilecek durumdayız. Her fırsatta dile getirdiğimiz bu hedeflerin çok rasyonel hedefler olduğunu net olarak görüyoruz. Zira, sektörümüzün ihracatını 7 kat arttığı geçen 10 yıllık performansı ile bu ülkeleri karşılaştırdığımızda, neredeyse bu 6 ülkenin tamamı ya ihracatlarında artış sağlayamamış ya da 1 ila 1,5 katlık kısmi artışlara ancak ulaşabilmişlerdir. Bu açıdan bakıldığında, fırsatlarımızı, avantajlarımızı görüyoruz.”
2014 yılı Temmuz ayında kurulan Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED)’nun,   üye dernekleri Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği (MAKSDER), Mobilya Sanayicileri İthalat ve İhracatçıları Derneği (MOBDER), Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği (OMSİAD), Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İşadamları Derneği (MUDER), Mobilya Sanayi ve İşadamları Derneği (MOBSAD), Bursa Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MOBSİAD), İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) ve Ankara Siteler Mobilya Üreticileri Derneği (ANSİMOD)’dir.
İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı olan Ahmet Güleç’in başkanlığını üstlendiği MOSFED’in Yönetim Kurulu Ercan Ata, Engin Küçük, Munis Tezbaşaran, Murat Tunç, Seyfi Cahit Ayaskan ve Mahmut Alak gibi sektörün tecrübeli isimlerinden oluşuyor.



yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder