5.21.2014

WIN Eurasia Metalworking İstanbul 2014 (5-8 Haziran)-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  
WIN Eurasia Metalworking 2014 (5-8 Haziran):
Metal işleme: Yeni pazarlara açılan kapı


Bir çatı altında üç ticari fuar: Metalworking; Surface Treatment; Welding 

Avrasya ekonomi bölgesinde imalat endüstrisinin “en önemli” fuarı 
Orta Asya, Körfez ve Kuzey Afrika gibi gelişmekte olan bölgelerin iletişim platformu 

Hannover. WIN Eurasia Metalworking 5-8 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Fuar organizatörleri Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş., metal işleme, kaynak/kesim ve yüzey işleme alanlarındaki konu bakımından birbirine yakın olan üç uzmanlık fuarını bir araya getiriyor. Profesyonel ziyaretçilere makine, teknoloji ve uygulamalarını tanıtacak olan 900’ü aşkın katılımcı (2013: 963) bekleniyor.


Türkiye, metal işleme sektörlerinde güçlü bir üretim altyapısına sahiptir. Türk otomotiv sanayi 1,07 milyon araç üretimiyle otomobil üreticilerinin 2012 yılı listesinde 16. sırada yer almaktadır. Ülke, gemi imalatı alanındaki dev yatlarda dünyanın üçüncü büyük üreticisi ve küçük tonajlı kimyasal tankerleri alanında ise Avrupa’nın 1 numarası durumundadır. Ayrıca Türkiye, ev elektroniği cihazları ve “sıcak ürünler” üretiminde de Avrupa’da birinci sıradadır.



Metal işleme, kaynak ve birleştirme sektörlerinde, ayrıca hammadde yüzeylerini işleme makinelerine büyük bir gereksinim duyulmaktadır. Bu doğrultuda örnek vermek gerekirse, kalıp makineleri ve pres üreten lider Alman kuruluşları on yılı aşkın bir süredir WIN Eurasia Metalworking’te yerini almaktadır. Önümüzdeki fuar için yüksek düzeyde ziyaretçi ilgisi bekleniyor, çünkü Türk endüstrisi gelecek on yıl için büyük hedefler belirlemiş durumdadır. Bu bağlamda ülke 2023 yılına kadar dünyanın en büyük beş makine ihracatçısı arasında yer almak ve ihracatta yüzde 10 olan makine imalatının payını yüzde 20’ye çıkartmayı hedeflemektedir.


Türkiye’nin WIN Eurasia Metalworking fuarının düzenlendiği ülke olarak dikkat çekmesinin yanı sıra fuar daha geniş çaplı bir ekonomik bölgeyi odak noktasına almış durumda ve sac işleme ile metal biçimlendirme alanında tüm bölgenin “en önemli” fuarı sayılmaktadır. Genel olarak ziyaretçilerin önemli bir kısmı Kuzey Afrika’dan, Ön ve Orta Asya’dan, ayrıca Körfez ülkelerinden geliyor. Bu ülkelerde dinamik bir ekonomik gelişme ile birlikte makine, üretim donanımlarına büyük bir talep söz konusudur. 2014 yılında gerçekleşecek fuarda Arnavutluk, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Irak, İran, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgizistan, Kuveyt, Libya, Lübnan, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen, Yunanistan ve Almanya’dan (Hessen ve Sachsen eyaletleri) üst düzey ekonomi heyetleri bekleniyor. Fuar organizatörleri toplamda 30 ulusal ve uluslararası birliğin destekçi olarak fuara katılımını sağladı. VDMA kurumu, Federal Alman Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl organize edilen ve Alman makine imalatçılarının yer aldığı ortak bir stant ile temsil edilecek. Ünlü Alman katılımcılar arasında Watios, Desch Antriebstechnik, ERMAFA/Auerbach ve Stiebel Getriebebau gibi firmalar da yer alıyor. An itibariyle fuara 150 m2 üzeri katılacak olan firmalar Güney Hırdavat A.Ş., MVD Makina San. A.Ş., Nuriş Elektrik ve Kaynak Makina San. ve Tic. A.Ş., Seykom Metal Makina San. ve Tic. Ltd.Şti., Hilalsan Makina Endüstriyel ve Tic. Ltd. Şti., Ateş İnşaat San. Taah. Tic. A.Ş., Ajan Elektronik Servis San. ve Tic. Ltd. Şti, Dener Makina San. ve Tic. Ltd. Şti., Baykal Makina San ve Tic A.Ş., Nukon Lazer Makina Metal San. Tic. A.Ş., Akyapak Makine San. ve Tic. A.Ş., Dirinler Makina San. ve Tic. A.Ş., Durmazlar Makina San. ve Tic. A.Ş., Ermaksan Makina Sanayi ve Tic. A.Ş.'dir.

WIN Eurasia Metalworking 2015,12-15 Şubat tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder