5.20.2014

Düsseldorf Glasstec 2014: Cam Fuarı-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  
glasstec 2014: Cam Dünyasının Kalbi 
Gelmiş geçmiş en kapsamlı etkinlik programı 

Uluslararası cam sektörü iki yılın ardından sektörün en önde gelen etkinliğine katılmak üzere 21 - 24 Ekim 2014 tarihleri arasında bir kez daha Düsseldorf’a akın ediyor. 1.150 civarında katılımcının yer alması beklenen ve alanında dünyanın en büyük uluslararası ihtisas fuarı olan glasstec, zengin bir çeşitliliğe sahip cam tedarik zincirini kapsamlı bir şekilde temsil ediyor. 2012 yılında gerçekleştirilen bir önceki fuar, makina mühendisliği, cam üretim, işleme ve son işleme prosesleri, cam el sanatları, mimari ve inşaat, pencere ve cephe ve güneş sektörlerini temsil eden 42.000’in üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bir önceki etkinlikte katılımcılarının % 59’unun yurtdışından Almanya’ya geldiği glasstec, cam sektöründe dünyadaki en yüksek uluslararası ziyaretçi payına sahip. Ayrıca, ziyaretçilerin % 83’ü firmalarında karar verme süreçlerinde doğrudan yer aldıklarını ifade etmişlerdir.


2014 yılı için glasstec’in cam sanatları segmentindeki kapsamlı etkinlik programı daha da geliştirildi. Artık glasstec, “canlı cam teknolojisi – glass technology live” adlı özel şovu, yeni “CANLI Cam Sanatları – Crafts Center LIVE” temasıyla “Cam El Sanatları Merkezi – Crafts Center”, “Autoglass Arena – Otocam Arenası” ve “cam sanatları – glass art” sergisiyle daha zengin bir içerik sunuyor. Canlı cam teknolojisi alanının yakınında ziyaretçiler aynı zamanda “Profesyonel Merkez: Cam + Cephe – Professional Center Glass + Paçade” konulu Cephe Merkezi’ni de (Façade Center) ziyaret edebilirler. glasstec kongre programı ise, camın yapısal kullanımlarına odaklanan “tasarlanmış şeffaflık – engineered transparency” bilimsel konferansı, “Mimarlık Kongresi – Architectural Congress” ve cam ve güneşin ortak konularına yer verilen “güneş camla buluşuyor – solar meets glass” konferanslarından oluşmaktadır.

Özetle, makina mühendisliği, üretim, el sanatları, mimari/inşaat, pencere/cephe ve güneş sektörlerinden gelen ziyaretçileri bir kez daha her bir hedef kitleye özel olarak tasarlanmış ve ticari know- how ile donatılmış zengin bir program bekliyor.

Önümüzdeki yıllarda camın geleceği: canlı cam teknolojisi – glass technology live
Stuttgart Üniversitesi Yapı İnşaat Enstitüsü’nden Prof. Stefan Behling ve ekibi tarafından 11. Salon’da düzenlenen özel “canlı cam teknolojisi – glass technology live” şovu, glasstec’in en önemli etkinliklerinden biridir ve her zaman büyük kalabalıkların ilgi odağı olur. Genellikle çeşitli uygulama alanlarında öne çıkan örnekleri mimariye odaklanarak sunan bu şovda, önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek ürünler sergilenir. Örneğin, 2012 yılının “Cephe ve Yapı – Façade and Construction” temasının dikkat çeken yeniliklerinden biri, pencerenin görünür bir çerçeve olmadan cama entegre edilmesiydi. 2014 yılında 2.500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek olan bu özel şovun öne çıkan temaları arasında “Akıllı Cam – Intelligent Glass” başlığı altında Akıllı Bina Giydirme, Cephe + Enerji (Güneş), Camda İnovasyonlar ve Cam Tasarım + İç Mekân konuları ele alınacak. Sonuç olarak, ziyaretçilerini bekleyen bu yenilikçi sergilerin bazıları, mimari yapılar ve vitrinler için hafif ve ince camın yanı sıra ışık yönlendirme, yarısaydam cam, cephelerde kompozit öğeler, cam ve organik LED’ler gibi farklı segmentleri temsil edecek.

“Canlı cam teknolojisi” şovu ile birlikte zengin nitelikli bir sempozyum da düzenlenecek. Doğrudan şov alanının içinde en güncel konular hakkında bir dizi sunum yapılacak. Bu etkinlik ücretsiz olarak tüm fuar ziyaretçilerine açık olacak. Önde gelen araştırma kurumları, dernek, şirket ve mimarlık firmalarından gelen tanınmış konuşmacılar, çeşitli konuları derinlemesine tartışacaklar. Aynen özel şovda olduğu gibi, sempozyumun ana konusu da cam sektörünün geleceği olacak. Canlı Cam Teknolojisi sempozyum programında fuarın her günü farklı bir konuya ayrılacak ve içerik aşağıdaki ortak kuruluşlar tarafından tasarlanacak: Hüttentechnische Vereinigung der deutschen Glasindustrie e.V. kolokyumu (Alman Cam Sektörü Araştırma Kuruluşu– HVG) ve Deutsche Glastechnische Gesellschaft e.V. (Alman Cam Teknolojisi Topluluğu – DGG) (konu: Cam Eritme ve Şekillendirme, Salı); Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e.V. (Alman Mühendislik Federasyonu – VDMA) (İşleme ve Son İşleme Teknolojileri, Çarşamba); Stuttgart Üniversitesi  (Mimari ve Teknoloji, Perşembe) ve Bundesinnungsverband des Glaserhandwerks (Alman Cam Sanatları İşletmeleri Federal Derneği– BIV) (ana teması: Cam El Sanatları, Cuma).

Bina giydirmeye ilişkin yoğun bilgi 
glasstec ziyaretçileri, “Canlı Cam Teknolojisinin” hemen yanında cephe tasarımcıları, inşaat mühendisleri, mimarlar ve cam işleyen esnafa yönelik içeriğiyle Cephe Merkezi’ni (Façade Center) görecekler. Cephe Merkezi, 11. Salonda yapılacak olan katılımcı sunumları ve özel Canlı Cam Teknolojisi şovu alanı yakınlarında yenilikçi cephe maketleri ve aşağıdaki kurum ve dernekler tarafından bilgi paylaşımı yapılacak olan “Profesyonel Merkez: Cam + Cephe” bölümlerinden oluşmaktadır: Bundesverband Flachglas e.V. (Alman Düz Cam Derneği – BV); Verband Fenster und Fassade (Alman Pencere ve Cephe Derneği – VFF); ift Rosenheim – Institut für Fenstertechnik e.V. (Pencere Teknolojileri Enstitüsü); UBF – Unabhängige Berater für Fassadentechnik e.V. (Cephe Teknoloji Danışmanlarına Yönelik Bir Dernek) ve Bayrisches Zentrum für Angewandte Energieforschung e.V. (Bavyera Uygulamalı Enerji Araştırma Merkezi – ZAE Bayern). Cephe Merkezi’nin yeni bir unsuru, Ostwestfalen-Lippe Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden öğrencilerin cephe maketlerini canlı olarak yaratmak için kullanacakları Avrupa Cephe Ağı’nın enfMobile uygulaması olacaktır. 

Mimarlık Kongresi: Cam 5.0 – Tasarım, İşlev, Duygu
Mimaride kullanılacak cam ürünlerin sayıca çok olması nedeniyle glasstec, çok sayıda mimar ve yapı tasarımcısının da ilgisini çekiyor. Ayrıca, etkinlik programı, Ostwestfalen-Lippe Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yanı sıra Architektenkammer Nordrhein-Westfalen (Kuzey Rhine-Westphalia Mimarlar Odası) ve Delft Teknik Üniversitesi sponsorluğunda düzenlenen Mimarlık Kongresi’yle bu hedef kitleye de hitap ediyor. Mimarlar, yapı mühendisleri, iklim mühendisleri ve cephe tasarımcıları fuarın ikinci günü olan 22 Ekim 2014 tarihinde Düsseldorf Sergi Merkezi Doğu Kongre Merkezi’nde (CCD Ost) bir araya gelecekler. Bu yılki kongrenin adı “Cam 5.0 – Tasarım, İşlev ve Duygu”. Konuşmacılar arasında Graham Dodd/Arup Fellow, Winy Maas/MVRDV ve Paolo Cruz/Minho Üniversitesi gibi ünlü mimarlar olacak.

Bilimsel Konferans: “tasarlanmış şeffaflık – engineered transparency”
Bilim ve teknoloji odaklı “tasarlanmış şeffaflık” konferansı, inşaat ve uygulama sektörü ile özellikle araştırma ve geliştirme alanından gelen hedef kitleye yönelik olarak hazırlanmıştır. Camın yapılarda kullanımına ilişkin son trendler ve gelişmelerin tartışılacağı bu etkinlik, bilim insanları, inşaat mühendisleri, planlama uzmanları, mimarlar, tasarımcılar, yapı uzmanları ve idari makamlarda çalışanlara hitap etmektedir. Dresden ve Darmstadt Teknik Üniversiteleri tarafından ortaklaşa düzenlenen bu konferansın başlığı “Cam, Cephe ve Enerji”dir ve glasstec’in başında 21 ve 22 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Açılış konuşmaları, Dr.-Ing. Winfried Heusler/SCHÜCO (Bielefeld, Almanya), Prof. Dr.-Ing. Jan Knippers/Knippers Helbig (Stuttgart, Almanya), John Kooymans/RJC (Toronto, Kanada) ve Christoph Timm/SOM (New York, ABD) tarafından yapılacaktır. Konferansta Yapılarda Cam, Cepheler ve Güneş Teknolojisi olmak üzere üç ana bölüm olacaktır ve Laminatlar ve Hibrid Yapılar, Bombeli Cam, Enerji ve Sürdürülebilirlik ve Binalara Entegre Güneş Teknolojisi ve Tasarım gibi konulara yer verilecektir.

Zanaatkarlara yönelik çok yönlü etkinlikler dizisi 
“El Sanatları Merkezi – Crafts Center”, glasstec boyunca cam işleme yapan esnaf ve zanaatkarlara yönelik bir dizi etkinliği sunan genel bir kategoridir ve 9. Salondaki Bundesinnungsverband des Glaserhandwerks (Alman Cam Sanatları İşletmeleri Federal Derneği – BIV) standına ve diğer katılımcılara ek olarak, bu hedef gruba yönelik özel kapsamlı bir etkinlik programı içermektedir. Programdaki yeniliklerden biri de cam işleyen zanaatkarların uygulama ortamında araçları ve malzemeyi denemeye teşvik edildiği “CANLI El Sanatları” alanıdır. Bu bağlamda, gerçek hayata göre modellenmiş sekiz tane interaktif istasyon kurulacak ve her birinde aşağıdaki temalardan biri işlenecektir: Kesme (kesme ve depolama), İşleme (delme ve taşlama), Son İşleme (cilalama ve yapıştırma) ve Kurulum (örneğin, bağlantılar). Taşıma, Nakliye ve İşyeri Güvenliği ana konular arasındadır. İnteraktif istasyonlara ek olarak cam bir cephenin montajı, duş teknesinin inşası ve sürgülü cam kapı kurulumu gibi örneklerin gösterileceği bir tanıtım alanı da olacaktır. Bohle ve Hegla şirketleri, CANLI El Sanatları bölümünün konsept ortakları olarak BIV’i desteklemektedir.

Otocam (Autoglass) Arenası
“OtoCam Arenası” esnaf ve zanaatkarlara yönelik etkinlik programını, bir otomobil camı alanı eklemek yoluyla tamamlamaktadır. BIV, Otocam Arenası’nın da öncü organizatörü konumundadır. Bir dizi konuyla ilgili olarak sunulan kurumsal seçeneklere ek olarak, bu alanda bir de Ulusal OtoCam İşletmeleri yarışması düzenlenecek ve otomobil camı yapan Alman işletmecileri kıyasıya bir beceri mücadelesine girecek. Başarılı olanlar çok cazip ödüller kazanacak: Örneğin, yarışmanın galibi 5.000 Avro değerinde bir Hella Gutmann marka diyagnostik cihazın sahibi olacak. Geçtiğimiz glasstec’teki başarısının ardından “Otocam Arenası’nın” bir parçası olarak yine bir OtoCam İşletmeleri Özel Oturumu düzenlenecek ve bir dizi ücretsiz konuşma ve çalıştay gerçekleştirilecek. glasstec’in ilk gününde daha çok teknik konulara ağırlık verilecek olan bu etkinlik, fuarın ikinci gününde kiralama konseptleri ve sigorta gibi daha çok işletmeyle ilgili konuları ele alacak. Ulusal Otocam İşletmecileri Yarışması fuarda Perşembe ve Cuma günleri sahnelenecek.

El Sanatları Merkezi’nin bir diğer boyutu, camdan yapılmış sanat eserlerinin sergileneceği özel “cam sanatları” sergisidir. Hentrich Cam Müzesi, Glaskünstlervereinigung Nordrhein-Westfalen (Kuzey Rhine-Westphalia Cam Sanatçıları Derneği) ve uluslararası alanda tanınmış sanat galerilerinden gelen sanatçılar, cam teknelerden cam heykellere ve cam boyamaya kadar geniş bir sanat eseri yelpazesi sunacaklar.

Ayrıca, Perşembe günü fuarda BIV, bir kez daha ilgili alanlarda en başarılı Alman şirketlerine “Cam Son İşleme Ödülü” ve “Camcılık Ödülü” takdim edecektir.

Güneş camla buluşuyor – solar meets glass – iki sektörün buluşma noktası
Doğu Kongresi Merkezi’nde 20 ve 21 Ekim tarihlerinde dördüncü “güneş camla buluşuyor – Pazarlar, Maliyetler ve Teknoloji Odaklı Sektör Zirvesi” adlı konferans düzenlenecek. Cam ve güneş enerjisi sektöründen gelen uzmanlar, alanında dünyanın en büyük fuarı olan glasstec tarafından sağlanan bu eşsiz ortamdan faydalanarak her iki sektörü de ilgilendiren konuları görüşecekler. Her iki taraf da bu zirveden kârlı çıkacak: cam sektörü için bu, yeni satış fırsatlarını keşfedebilecekleri bir imkan olacak, güneş sektörü için de cam sektörünün uzmanlığından yararlanarak maliyete dayalı zorlu rekabette avantaj sağlama imkanı yaratacak. Ostbayerisches Technologie-Transfer-Institut e.V. (Doğu Bavyera Teknoloji Transfer Enstitüsü – OTTI) ile birlikte Messe Düsseldorf tarafından geliştirilen konferans programında, pazara ve teknolojilere dair genel bir çerçevenin yanı sıra, bina iskeleti alanında güneş uygulamaları ve cam ve güneş sektörlerinde başarı getirecek yeni iş modellerine vurgu yapılacaktır. Konferans komitesi, Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau (Alman Mühendislik Derneği – VDMA) çatısı altında Cam Teknoloji Forumu ve Fotovoltaik Ekipman Çalışma Grubu temsilcilerine ek olarak, iş ve araştırma dünyasından gelen üyelerden oluşmaktadır. 

Hep doğru yolda – Sektör Kılavuzu ve Trend Pusulası 
2012 yılında olduğu gibi www.glasstec.de adresinde çeşitli kaynaklar sunulmaktadır. Farklı hedef kitleleri için özel olarak hazırlanmış bu belgeler sayesinde ilgi duyan ziyaretçiler glasstec’in neler sunduğuna dair bilgi edinebilir. Sektör Kılavuzunu kullanarak katılımcılara ve etkinlik programına dair detaylı bilgi bulabilirsiniz. Kılavuz, aşağıdaki hedef kitlelere göre sınıflandırılmıştır: “Makina Mühendisliği”, “Üretim, İşleme, Son İşleme”, “Cam El Sanatları”, “Mimari ve Yapı”, “Pencere ve Cepheler” ve “Güneş”.

“Trend Pusulası”, inovasyonlar için ne yöne bakmanız gerektiğini gösterir. glasstec’e hazırlanırken, çeşitli temalara göre bir araya getirilmiş yeni ürünlerin neler olduğuna ışık tutar. Trendler aşağıda şekilde kategorilere ayrılmıştır: “Cam üretiminde ürün kalitesinin ve süreçlerin optimizasyonu”, “İnce cam üretiminde teknolojik inovasyonlar”, “Mimari, iç mekan ve araçlar için yenilikçi ve akıllı cam”, “Yenilikçi ince cama ek olarak teknik cam ve özel cam (fiber optik uygulamalar da dahil olmak üzere)”, “Hafif ve katı boşluklu cam ve ambalajlama camı”, “El sanatları ve işlemeye yönelik yeni ürünler” ve “Cam kompozitlerin geri dönüşümü”.

Bu online hizmeti “Şirketler ve Ürünler” veritabanı ve diğer tamamlayıcı hizmetlerle bir araya getiren glasstec ziyaretçileri, fuar ziyaretlerini kapsamlı ve amaca yönelik bir şekilde planlayabilir ve bir tuşa basarak fuarla ilgili haberlere ulaşabilirler. 

Bir sürü hazırlık fırsatı 
Ek hizmetlere otel ve varış bilgileri, kişiselleştirilmiş salon planları ve şehir turu için ipuçları dahildir. Dahası, www.glasstec.de adresinden fuar öncesinde indirimli fuar biletleri satın alınabilir. eBilet fiyatları 28 € (günlük bilet, fuar girişinde 40 €), 44 € (2-günlük bilet, fuar girişinde 58 €) ve 69 € (abonman bilet, fuar girişinde 85 €) olarak değişiklik göstermektedir. Bilet fiyatlarına VRR (Verkehrsverbund Rhein-Ruhr) logosu bulunan toplu taşıma araçlarının hepsi için geçerli fuar gidiş-dönüş bileti de dâhildir. Web sayfaları mobil cihazlar için optimize edilmiştir. iOS ve Android için geliştirilen uygulamalar sayesinde söz konusu içeriğe rahatlıkla mobil olarak da erişebilirsiniz.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder