11.19.2013

Kalenobel, İspanyol firma Big Drum’ın ambalaj üretim varlıklarını satın aldı-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  












Avrupa’nın dondurma ambalajı Kalenobel’e emanet
Kalenobel dondurma korneti ambalajı sektöründe Avrupa’nın lideri oldu
Türkiye’nin esnek ambalaj firması Kalenobel, İspanyol firma Big Drum’ın ambalaj üretim varlıklarını satın aldı. Kalenobel bu yatırımı ile yıllık kornet kapasitesini 4 milyar adede çıkartarak Avrupa dondurma ambalajı sektöründe bu alanda birinci konuma geldi.
Ürün çeşitliliği, üretim hacmi, makine parkı özellikleri ile dikkat çeken Kalenobel, uluslararası finansal yatırımcı desteğiyle hem yurt içi hem de ihracat pazarlarında faaliyet göstererek Avrupa gıda sektöründe önemli bir ambalaj tedarikçisi haline geldi. İspanyol bir firma olan Big Drum’ın İspanya ve Almanya’daki üretim tesislerinden ambalaj üretim varlıklarının satın alınması, Kalenobel’i Avrupa ambalaj sektöründe dondurma kornet kılıfı alanında lider konuma getirdi. 
2014 yılında 100 milyon dolarlık ciro hedefi
Kalenobel Ambalaj Ortağı ve Ceo’su Olcay Hephız; “50 yılı aşkın süredir Kalenobel olarak 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamaktayız. Kalenobel ayrıca ambalaj sektöründeki iç pazarın gelişmesinde de önemli bir rol oynamaktadır. Türkiye ambalaj sanayisi ticaret hacminin 2013 yılı sonunda 2012 yılında gerçekleşen 12 milyar dolardan yaklaşık yüzde 20 artışla 14-15 milyar dolara yükseleceği göz önünde bulundurulduğunda sektörün önemi ortaya çıkmaktadır. Flexible ambalaj pazarı hacminin ise yaklaşık yüzde 20 oranında bir büyüme ile 2.9 milyar dolar civarında gerçekleşmesi beklenmektedir” dedi. AB ülkelerinde 300-350 dolar, ABD ve Kanada’da 450-500 dolar ve Japonya’da 550-600 dolar civarında olan kişi başına ambalaj tüketimi yoksul Afrika ve Asya ülkelerinde yok sınırına kadar inebilirken Türkiye’de bu rakamın 150-200 dolar seviyesinde olduğunu belirten Hephız, ambalajlı gıda kullanımının toplumların gelişmişlik göstergesi olduğunu ifade etti. Olcay Hephız;Hızla gelişen ve büyüme potansiyelinin yüksek olduğu bu pazarda Kalenobel olarak ambalaj sektöründe gıdanın korunması ilkesini benimseyerek faaliyet gösteriyoruz. Unilever, Mondelez, Eti, Ülker, Golf, Panda, Doğuş Çay, Pepsi, Danone, Nestle, Perfetti ve Kahve Dünyası gibi sektörün büyük temsilcilerine hizmet veriyoruz. 2010 yılında Orta ve Doğu Avrupa’nın lider yatırım fonu şirketlerinden Argus Capital Group ile gerçekleştirmiş olduğumuz fon ortaklığı sonrasında sağlam adımlarla büyümemizi sürdürüyoruz. Yeni yatırımlarımız ile birlikte 2014 yılında istihdam sayımızı 350’den 450 kişiye çıkararak 100 milyon dolarlık bir ciroya sahip olmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.
Kalenobel Ambalaj Ortağı ve Ceo’su Olcay Hephız ithal ikamesi yaratarak yurt içinde üretilmeyen birçok malzemenin üretimini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Big Drum ile gerçekleştirmiş olduğumuz yatırım ile Türkiye’deki 400 ila 500 milyon adetlik tüketim kapasitesinin 8 katına yani 4 milyar adetlik kornet ambalajı üretim kapasitesine sahip olacağız. Böylece 2014 yılı sonunda 2 milyar adetlik bir satış hedeflemekteyiz. Bu yatırım sayesinde Türkiye pazarında birinci konumda bulunan Kalenobel’i Avrupa pazarında lider konuma getireceğiz” dedi.
Argus Capital Group Yatırım Direktörü Daniel Zach, Big Drum ile gerçekleştirilen varlık satın alımı sonucunda ambalaj sektöründe zor bir işi başardıklarını belirterek, “Kalenobel ile ortak stratejimiz doğrultusunda Kalenobel'i büyütmek, kapasite artışı geliştirerek şirketin organik büyüme potansiyelini ve satın alma fırsatlarını değerlendirmek için çalışıyoruz. Hedefimiz, bu yatırım ile birlikte şirketin FAVÖK’ünü 3-5 yıl içerisinde iki katına çıkartmak iken, Kalenobel bu hedefi 2014 yılı sonu itibariyle gerçekleştirecektir. Big Drum şirketinin ambalaj üretim varlıklarının satın alma sürecine yardım ederek, Kalenobel’in büyüme ve şirketin toplam değerini artırmasına yardımcı olduğumuz için mutluyuz. Bu doğrultuda Kalenobel ile Big Drum’ın varlık alımı için yaptığımız çalışma, özel sermaye fonlarının bir şirket ile nasıl çalışması gerektiğinin başarılı bir örneğidir” açıklamasında bulundu.
Big Drum CEO’su Àngel Cunillera Zàrate’ ise “Biz bundan bir sene önce ambalaj varlıklarımızı aktarmak için bir üretici aramaya başladık ve en iyi iş ortağını bulabilmek için bir çok görüşmeler yaptık. Kalenobel’in bizim aradığımız kriterlere çok uygun olduğuna karar verdik ve nihayetinde bu başarılı anlaşmayı gerçekleştirdik. Sektöründe başarılı ve güvenilir bir marka olan Kalenobel ile yaptığımız bu işbirliğinden oldukça mutluyuz” şeklinde konuştu.

Kalenobel hakkında: 1998 yılında kurulan Kalenobel Ambalaj, ofset baskı grubunda Kale Matbaacılık, flexible ambalaj sektöründe ise Nobel Ambalaj'ın birleşmesinden oluşmuştur. Kalenobel ürünleri arasında, dondurma, çikolata ve şekerleme, meyve suyu, toz gıda ve içecek, çerez, bulyon, kuru maya, margarin, evcil hayvan yemi, deterjan, hijyen ambalajı yer almaktadır. Kalenobel Ambalaj, farklı sektörlerden gelen ürün taleplerini, sektöründe deneyimli kadrosuyla karşılamaktadır. Çevreye duyarlı bir şirket olan Kalenobel'in temel hedefi, doğaya ve topluma karşı sorumluluklarını yerine getirerek üretim gerçekleştirmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder