9.21.2013

Yandex, Türkiye’deki 2. yılını dünyanın ilk “Adalar”ı ile kutladı-Yılmaz Parlar

BASIN TOPLANTILARI  


Yandex, Türkiye’deki 2. yılını dünyanın ilk “Adalar”ı ile kutladı

Yandex’in “Adalar”lansmanında, sektörün önde gelen temsilcileri, Yandex’in dünyadaki ilk Adalarıile tanıştılar.

Yandex.Türkiye, 20 Eylül Cuma akşamı, SuAda’da düzenlediği ve Türkiye internet sektörünün önde gelen temsilcileri ile basın mensuplarını ağırladığı davette, faaliyete geçişinin ikinci yıldönümünü kutladı. Yandex’in “Adalar” adlı yenilikçi arama platformunun da tanıtıldığı etkinlikte; Türkiye’de ve dünyada bir ilk olarak hedef kitlelerine arama sonuçları sayfası üzerinden hızlı çözümler sunmaya başlayan şirketlerin örnekleri de davetlilerle paylaşıldı. Etkinliğe ev sahibi olarak Yandex’in Kurucusu ve CEO’su Arkady Volozh ile Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın yanı sıra tüm Yandex.Türkiye ekibi de katıldı.

Yalçındağ:Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına destek olacak projelerimiz olacak

Lansmanın açılışkonuşmasını yapan Mehmet Ali Yalçındağ, yerel bir yaklaşımla; Türkiye internet kullanıcılarının beklenti ve ihtiyaçlarını anlayan, onlarla aynı dili konuşan bir şirket olma hedefiyle 2 yıldır ilerleyen Yandex’in, Türkiye’nin sevilen, beğenilen, güvenilen bir markası olarak Türkiye internet ekosisteminde yerini aldığının altını çizdi. Yandex.com.tr’nin IAB ve Gemius verilerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 5. websitesi konumuna geldiğini söyleyen Yalçındağ: “Bunlar gurur verici gelişmeler ancak yeni ürünler ve internet hizmetleri sunmanın ötesinde, daha pek çok planımız, gerçekleştirmek istediğimiz bambaşka hayallerimiz var. Buradaki varlığımızı güçlendirmeyi ve faaliyetlerimizi bireysel faydaların yanı sıra ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına destek olacak projeleri gerçekleştirmeyi ana hedeflerimiz arasında görüyoruz,” dedi ve şöyle devam etti; “Türkiye, Yandex’in uluslararasıyatırımları arasında çok önemli bir yere sahip. Türkiye’ye bir veri merkezi kurulması planlanıyor. Ayrıca geçtiğimiz aylarda duyurmuş olduğumuz ‘Yandex Akademi’, ülkemizin ilkleri arasına girecek önemli bir sosyal sorumluluk çalışmamız olacak ve yakın zamanda detaylarını sizlerle paylaşacağız.”

Volozh: Bundan sonra arama motorlarının nasıl olacağına kullanıcılar karar verecek

Yandex’in Türkiye vizyonu üzerine bir konuşma yapan Arkady Volozh ise, “İlk günden bu yana odağımız, Türkiye’deki kullanıcılarımıza yüksek kalitede ürün ve hizmetler sunarak gündelik hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra yerel bir marka olmak oldu. Faaliyetlerimizi var gücümüzle bu doğrultuda sürdürüyor, hizmet kalitemizi her geçen gün artırıyoruz” dedi. “Adalar” platformuyla arama motoru sektörüne önemli bir yenilik getirdiklerini dile getiren Volozh, “Bu güne kadar arama motorlarını şekillendiren, nasıl olacaklarına karar verenler bizlerdik. Ancak artık yeni bir döneme giriyoruz. Buna Arama 2.0 diyebiliriz, biz Adalar diyoruz. Bundan böyle bir arama motorunun nasıl olması gerektiğine kullanıcılar karar verecek” dedi.






 

İnternet sektörünün önde gelen isimlerinden GP Bullhound Direktörü Ali Dağlı, lansman akşamının bir diğer önemli konuşmacısıydı. İnternet sektöründeki son gelişmeler ve kullanıcıların beklentilerindeki hızlı artış üzerine bir konuşma yapan Dağlı, “Günümüzde arama motorları dahil birçok web servisinin hızla değişen beklentilere daha hızlı ayak uydurması gerekiyor. Bu bağlamda Yandex’in Adalar adlı yeni platformu beni özellikle heyecanlandıran örnekler arasında” dedi.

Yandex Adalar, günlük ihtiyaçlara hızlı çözümler sunacak

Arama sonuçlarında sadece bilgi veya sitelere bağlantılar sunmak yerine, web sitesi sahipleriyle işbirliği içerisinde, kullanıcıların rezervasyon yapma, sipariş verme, bilet satın alma ve benzeri günlük ihtiyaçlarına hızlı çözümler sunmaya odaklanan Adalar adlı yeni arama platformunu çeşitli örneklerle tanıtan Yandex.Türkiye Arama Ürün Müdürü Zafer Sever, “Geçtiğimiz aylarda duyurarak öncelikle tasarımını hayata geçirdiğimiz ve Yandex’in web’de aramayla ilgili yeni vizyonunu temsil eden Adalar adlı platformumuzun, bugün ilk meyvelerini alıyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Arama dünyasına getirdiğimiz bu devrim niteliğindeki yeniliğe ilk inanan ve sadece Türkiye değil, dünyadaki ilk Adaları bizimle birlikte hayata geçiren şirketlerin temsilcisi olan arkadaşlar da bu akşam aramızda. Hepsine tekrar teşekkür ederim,” diyerek Yandex Adalar platformunun ilk örneklerini tanıttı.

Dünyanın ilk“Adalar”ı onların oldu…

Dünya’da bir ilk olarak Yandex’in Adalar adlı platformu ile hedef kitlelerinin ihtiyaçlarına arama sonuçları sayfası üzerinden hızlı çözümler sunmaya başlayan ilk şirketler, (alfabetik sırayla); Altıncı Cadde, Anadolu Jet, Atlas Jet, Çiçek Sepeti, D-Smart, Denizbank, E-Bebek, EnİyiHekim.com, ETS Tur, Garanti Bankası,GittiGidiyor.com, GNÇTRKCLL, hangikredi.com, Hepsiburada, Jolly Tours, Morhipo, MyBilet, SkyScanner, Superonline, TeknoSA, Türk Hava Yolları, VW Ticari Araç, Yakala.co, Yemeksepeti.com ve Yenibiris.com oldu.

--

Yandex Adalar Hakkında

Yandex’in kısa bir süre önce duyurduğu ve ilk olarak Türkiye’de hayata geçirdiği “Adalar” adlı yeni arama platformu, arama sonuçlarını kullanıcıların dikkatine yeni bir arayüz ve interaktif cevaplarla sunarken, kullanıcıların arama sonuç sayfasını terk etmeden, buldukları sonuçlar ile etkileşime girmesine olanak sağlıyor.

“Adalar” sayesinde web sitesi sahipleri, kendi şirket veya hizmetleri hakkında hedef kitleleriyle paylaşmak istedikleri bilgileri Yandex’te “Ada” adı verilen özel interaktif bir blok halinde kendi tercihlerine göre düzenleyerek sunabiliyor. Böylece “Adalar”;bağlantılar, butonlar veya özel bilgi formları gibi ilgili hedef siteden alınan bazı öğelerin yanı sıra, etkinlik duyuruları veya bir ürünün özelliklerine dair bilgiler gibi gerçek zamanlı olarak güncellenebilen verileri de içerebiliyor. Örneğin bir sinema bileti almak isteyen kullanıcı, Yandex’in arama sonuçlarısayfasından hiç ayrılmadan hem filmlerin afişini görüp istediği bileti çevrimiçi olarak alabilecek hem de ilgili web sitesinin kullanıcı trafiği istatistiklerinin artışına katkıda bulunacak.

Arama algoritmalarınıhiçbir şekilde etkilemeyen “Adalar” platformu, web sitelerinin Yandex arama sonuçları listesindeki pozisyonlarını da etkilemeyecek. Dolayısıyla kullanıcılar açısından en yararlı yanıtlar, eskiden olduğu gibi listenin en avantajlı pozisyonlarında olmaya devam edecek.

Toplantıda konuşan Mehmet Ali Yalçındağ konuşması:

Değerli Konuklar, Sevgili Dostlar

Davetimizi kabul edip bugün burada bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

Yandex’in Türkiye’ye geldiği 2011 Eylül ayından beri, birçok kez çeşitli vesilelerle bir araya geldik, hem sektörü hem de Yandex’i bol bol konuştuk.

Yandex’in Türkiye macerası bugün ikinci yılını dolduruyor.

İlk günden bu yana bir şeye odaklandık; o da Türkiye’nin yerel oyuncusu olmak, bir Türk şirketi olarak Türkiye internet kullanıcılarına dokunan, beklenti ve ihtiyaçlarını anlayan, onlarla aynıdili konuşan ürün ve hizmetler sunmak.

Her ne kadar takdiri siz kullanıcılarımızın da olsa, bugüne dek aldığımız geri dönüşlere dayanarak söyleyebilirim ki; Yandex sevilen, beğenilen, inanılan bir marka olarak Türkiye internet ekosisteminde yerini aldı. Son verilere göre, Yandex.com.tr Türkiye’nin en çok ziyaretçi çeken 5. websitesi konumuna geldi.*

Kısa bir süre önce sizlere duyurduğumuz, internette aramaya yepyeni bir soluk getirecek, Yandex’in Adalar arama platformunu bugün sizlerle tanıştırmanın ve Yandex’in ilk “Adalarını” dünyada ilk kez Türk internet kullanıcılarının beğenisine sunmanın gurunu yaşıyoruz.

Adalar platformunun lansmanıyla, arama motorlarının geleceği Türkiye’deşekillenecek.

Adalar, kısa bir süre önce zamansızca aramızdan ayrılan, Yandex’in kurucu ortağı ve CTO’su sevgili Ilya Segalovich’in özel projesi ve rüyasıydı. Bu rüyayı gerçekleştirmek yolunda bir süredir birlikte çalıştığımız partnerlerimiz de aramızda. Huzurunuzda onlara da teşekkür etmek istiyorum.

...

2023 gibi bir hedefi olan Türkiye’yi, dünyanın en iyi on ekonomisinden biri olma amacına ulaştıracak en önemli alanlardan biri olarak gösterilen ve yapılan araştırmalarda yılda ortalama %19 büyümesi beklenen İnternet ekosisteminin ülkemiz için öneminin ayrıca farkındayız.

Türkiye’de, yerel bir ekiple, Türkiye’deki internet kullanıcıları için çalışan Yandex.Türkiye olarak sorumluluklarımızın ve yapabileceklerimizin bilincindeyiz. Yeni ürünler ve internet hizmetleri sunmanın ötesinde, daha pek çok planımız, gerçekleştirmek istediğimiz bambaşka hayallerimiz var.

Türkiye’nin teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda üreten bir ülke olması yolunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyoruz.

Bugünlerde üzerinde çalıştığımız ve ayrıntılarını yakın zamanda paylaşmaya hazırlandığımız “Yandex Akademi”, tüm dünyaya internet teknolojileri geliştirecek Türk mühendisler yetiştirmek üzere yola çıktığımız projemizin adı.

Rusya’dan ve dünyadan konusunda uzman eğitimcilerin katılımıyla hayata geçireceğimiz Yandex Akademi, ülkemizin ilkleri arasına girecek önemli bir sosyal sorumluluk çalışması olacak.

...

Yandex’in ülkemizdeki varlığınıpekiştirmek ve kullanıcılarımıza daha iyi hizmet vermek üzere atacağımız bir diğer önemli adım ise Türkiye’de kurmak istediğimiz Data Center.

Bugün Data Center’ı Türkiye sınırlarıiçerisinde bulunan uluslararası internet şirketleri sayabiliyor muyuz..?

Şu an için Hayır, ama yakında bu sorunun yanıtı Yandex olacak.

Özetlemek isterim ki;

Türkiye’ye yaptığımız yatırımlara her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Buradaki varlığımızı güçlendirmeyi ve faaliyetlerimizi bireysel faydaların yanı sıra, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına destek olacak projeleri gerçekleştirmeyi ana hedeflerimiz arasında görüyoruz.

...

Hızla gelişen ve değişen tüketici anlayışı, internet dünyasınıda her geçen gün şekillendirmeye devam ediyor. Web de arama kavramı da bu doğrultuda yön değiştiriyor.

İşte bu konuların ajandasının ilk sırasında yer aldığına emin olduğum isimlerden biri, GPBullhound Direktörü Sayın Ali Dağlı da bugün aramızda.

Bu akşam bize katıldığınız, bu önemli lansmanda bizi yalnız bırakmadığınız ve en önemlisi 2. Doğum gönümüzü bizlerle kutladığınız için tekrar teşekkür ederek

Sözü Sayın Ali Dağlı’ya vermek istiyorum.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder