5.24.2013

İstanbul TV Forum ve Fuarı için geri sayım başladı!-Yılmaz Parlar

BASIN TOPLANTILARI  

İstanbul TV Forum ve Fuarı için geri sayım başladı!

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği- RATEM, Türkiye’nin ilk, dünyanın en büyük TV endüstrisi organizasyonlarından birini hayata geçiriyor. RATEM, alternatif işbirliği platformları tesis etmek, dünya içerik ve yayıncılık sektöründeki değişim ve gelişimin önünü açmak amacıyla, 20-21-22 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul TV Forum ve Fuarı’nı (iTVF) gerçekleştirecek.




2001 yılından bu yana radyo televizyon yayıncılığının sorunlarına kalıcı çözümler üreten, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan kaynaklanan hakların takibi ve korunması amacıyla çeşitli faaliyetler yürüten RATEM, sektörünün dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri olmaya aday bir organizasyona imza atacak. İstanbul TV Forum ve Fuarı (iTVF) adıyla 20-21-22 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte, Türkiye’nin en kapsamlı televizyon ödüllerinin duyurusu da yapılacak ve organizasyonun son günü Televizyon Ödülleri’nin adayları açıklanacak.

İstanbul TV Forum ve Fuarı hakkında detayların paylaşıldığı basın toplantısına RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz, RATEM Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Gürsoy, RTÜK Başkan Vekili Taha Yücel, Lig TV Genel Müdür Yardımcısı Erkal Filiz ve Globus Fuar ve Kongre Yönetimi Genel Müdürü Özlem Adıgüzel katıldı. RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz yaptığı konuşmada İstanbul TV Forum ve Fuarı’nın Türkiye TV endüstrisi için bir ilk olduğunu söyledi ve Türkiye ekonomisi için de önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

iTVF: TV Market - Yayıncılık Fuarı - Forum - Televizyon Ödülleri

Yayıncılık endüstrisine yön verenlerin ortak görüş ve desteğiyle hazırlanan İstanbul TV Forum ve Fuarı, yayıncılık endüstrisiyle ilgili kurum ve kuruluşların her yıl bir araya gelmesini sağlayacak. Uluslararası bir buluşma merkezi olma vizyonuyla gerçekleştirilecek İstanbul TV Forum ve Fuarı; “TV Market, Yayıncılık Fuarı, Forum ve Televizyon Ödülleri” olmak üzere dört ana etkinlik başlığı altında düzenlenecek.

TV Market bölümünde; uluslararası ticaret hacmi her geçen gün büyüyen sektörün gelişimine önemli ölçüde katkı sağlanması hedefleniyor. İçerik yaratıcısı, üreticisi, hak sahibi, TV kanalları ve alternatif dağıtım platformlarını bir araya getirecek bir bölüm olan TV Market, sektördeki en son trendlerin takip edilerek, yeni içeriklerin keşfedilebileceği networking, B2B ve stratejik işbirliği fırsatları sunacak.

Yayıncılık Fuarı bölümünde, ulusal ve uluslararası firmalar ile Türkiye’den ve 70’ten fazla ülkeden yayın kanallarının teknoloji satın alma yetkilileri bir araya gelecek. Bu fuar sayesinde, analog yayın sisteminden sayısal karasal yayıncılığa geçiş süreçlerine paralel teknolojik bir değişim sürecinin yaşandığı Türkiye’de, stüdyo, görüntü-ses-ışık ekipmanları ve aksesuarları, animasyon, 3D, depolama, IPTV, mobil TV ve ilgili son teknolojik ürünler yerinde incelenebilecek.

Forum bölümü, yayıncılık ve içerik dünyasına ilişkin uluslararası anlamda öne çıkan gündemi paylaşmayı ve ortak geleceğe ilişkin fikirler ortaya koymayı amaçlıyor. Konularında uzman dünyaca ünlü isimlerin katılacağı bu bölüm; yayıncı - yapımcı kuruluşları, sektörün tedarikçi şirketlerini, reklam verenleri, reklam şirketlerini, konuyla ilgili kamu yönetimlerini, üniversiteleri, sektör çalışanlarını bir araya getirecek.

Televizyon Ödülleri bölümünde ise, Eylül ayında gerçekleştirilecek televizyon ödüllerinin adayları açıklanacak. Yılın en iyi televizyon yapımlarının ödüllendirileceği organizasyonun tüm detayları da fuarda duyurulacak.

RATEM’in öncülüğünde, TV endüstrisine yön verenlerin ortak görüş ve desteğiyle hazırlanan ve sektördeki en kapsamlı projelerden biri olan İstanbul TV Forum ve Fuarı ile Türkiye’nin yayıncılık sektöründeki gücü tüm dünyaya duyurulmuş olacak.

yilmazparlar@yahoo.com
.



 


 
 

 




 

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder