5.23.2013

TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Avea, Capital ve Ekonomist Priceline.com Jeff Hoffman -Yılmaz Parlar

BASIN TOPLANTILARI  




 BAŞARI İÇİN 7  ALTIN ANAHTAR
 Girişimci Kulübünden süper Başlangıç
Girişimci Kulübü 2010 yılında Ulusal CEO Konseyi tarafından “Yaşam Boyu Girişimcilik Başarı Ödülü”ne layık görülen, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, tarafından verilen bilgiye göre şirket değeri 42 milyar 150 milyon dolar olan Priceline.com’un kurucusu ve CEO’su Jeff Hoffman tarafından “Girişimcilikte başarı olabilmenin sırlarını” anlatan toplantıyla faaliyetine başladı. 

22 Mayıs 2013 tarihli  İstanbul Grand Hyatt Hotelde TOBB Genç Girişimciler Kurulu,  Avea, Capital ve Ekonomist dergileri işbirliği ile gerçekleşen Girişimci Kulübü toplantısına cesaretli genç zihinler katılarak konuşmacıların verdiği anahtar fikirler ışığında yarının iş dünyasında büyük isimler  olacağı umudunu verdiler.
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, , Amerika’nın en başarılı girişimcilerinden Jeff Hoffman kadar ilgiyle sözleri duyulmak istenen isimdi. 
Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Mehmet Rauf Ateş, Girişimci Kulübü Başkanı ve Yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Nevzat Aydın,  Avea CEO’su Erkan Akdemir, toplantı önemiyle ilgili Türkiye’nin dünya ekonomisindeki sıralama yeri ve gelecekteki öngörü kısa konuşmasının ardından TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı cesaret ve ilham aşılıyan enerjisiyle alçak gönüllü tavırlarıyla sürdürdüğü konuşmasında gülümsetirken verdiği önemli rakamlar zihinler saplandı.

“Ankara özellikle genç nüfusumuzla övünüyor. Bizlerde övünüyoruz ancak  Her yıl 800.000 öğrenci üniversiteden mezun olarak iş dünyasına iş gücüne katılmaya çalışıyor. Bunların . Bir kısmı yüzde yirmisi   iş bulamakta Patlamaya hazır Bomba gibiler  bunlara iş bulma sorumluğu bizlere düşüyor.  Pegasus Havayolları şirketini halka arz etmek için birkaç kere yurt dışına gittim. 11 günde 90 yatırımcı gördüm ve bunların yarısı Türk şirketi. Türkiye'nin böyle bir özel durumu var. Bu özel durumun altını ekonomik olarak doldurmamız gerekir. O da girişimcilere düşüyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu muazzam ortamın altını doldurmak, gençlere de iş bulacak girişimcilik ekosisteminin yaratmak”  Ayrıca Sabancı “Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 2009’dan bugüne ülkemizde girişimcilik oranlarında yüzde 100’lük bir artış var. Bu çok güzel bir gelişme. Bu gelişmeyi de Girişimci Kulübü gibi ekosisteme fayda sağlayan paydaşlara borçluyuz. Bu gibi girişimciliğin farkındalığını ve ülkemizde rol model sayısını artıracak her türlü inisiyatifin destekçisiyiz ve olmaya da devam edeceğiz.” Dedi.  ve Amerika’nın en başarılı girişimcilerinden, Konuşmacı Jeff Hoffman’ın, girişimcilere ve girişimci adaylarına farklı bir bakış açısı katacağını söyleyerek Jeff Hoffman’ı davet etti.

Priceline.com’un kurucusu ve CEO’su Jeff Hoffman “ Bana göre başarı formülü 3 maddeden oluşur.-Büyük düşün-çok çalış -değer yarat.
Jeff Hoffman Yeni nesil girişimcilere Başarı için 7 önemli altın anahtar sundu.
Öncelikle hasat, çiftcilik örneklerinden yola çıkarak fikir üretmek için fikir tohumların ekilmesi büyüyen olgunlaşan kadar filiz vermeyenleri olsada devam etmek gerektiğini kimden nereden geldiğinin önemi olmadığını yeterki iyi fikirlerin olması gerektiğini önemle altını kalın çizerek vurguladı.
Yaratıcı fikrin temel bir adım başlangıç olduğunun yanı sıra maddeler halinde sıraladığı anahtar sözcükler sıraladı.
 “Mentörlerinizi kendinizi en yakın insanlardan değil, konunun ustalarından seçin- Ekibinizi işinde tutkulu ve kendinizden daha akıllı insanlardan oluşturun.-Fikirlerinizi hayata geçirmekten korkmayın.-Hedef kitlenizi iyi tanıyın, onları dinleyin.-Kar odaklı düşünmeyin değer yaratın.-Hata yapmaktan ve başarısız olmaktan korkmayın.”

Jeff Hoffman konuşması sonrası, Özyeğin Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut tarafından Jeff Hoffman ile söyleşi gerçekleşti. Jeff Hoffman Katılımcılarında sorularını cevapladı.
Sorular karşısında her zaman kendinizi veya kurumunuzu beş yaşında çocuk gibi sorgulama gerektiğini anlattı. Anekdotlarla örnekledi. Girişimcilere paranın peşinde olmadan başarıya odaklanmalarını sadece kar odaklı düşünmemeleri girişimlerini hayata değer katma amacıyla gerçekleştirmeleri gerektiğini önemle vurguladı. Girişimciliğin yüzde yüz başarı garantisi olmadığını ancak denenmemiş her yeni proje, yüzde yüz başarı kaybı olduğunu, girişimciler için sunulan fırsatların ve imkanların eskiye kıyasla daha fazla olduğunu, Özel sektör ve hükümetlerin artık süreçleri kolaylaştırdığını dile getirdi.  
Avea CEO’su Erkan Ekdemir tarafından kaftan fiğürlü seramik bir tablo takdim edilerek toplantı son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder