11.12.2017

Messe Düsseldorf METAV 2018-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  

 


Messe Düsseldorf METAV 2018

VDW Verein Deutscher -Alman Takım Makineleri Üreticileri Birliği, 20– 24 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Messe Düsseldorf METAV 2018 Uluslararası Metal İşleme Teknolojileri İhtisas fuarı ile ilgili, 10 Kasım 2017 Cuma Günü, Radisson Blu Bosphorus Otelede, Basın Toplantısı düzenledi.

 Basın toplantısına VDW – Alman Takım Makineleri Üreticileri Birliği Fuarlar Müdürü  Christoph Miller, Messe Düsseldorf METAV 2018 Fuarı Proje Müdürü  Kirstin Deutelmoser, Messe Düsseldorf Türkiye Temsilcisi Demet Tezulaş katıldı.

Fuarla ve Sektörle ilgili güncel bilgilerin verildiği toplantıda METAV 2018 katılımcı sektörler; İşleme Merkezleri, Esnek Üretim, Freze Makineleri-Torna Makineleri ve Otomatları -Delik Makineleri ve Delme Makineleri-Testere Makineleri, Testere Yaprakları, Ayırma ve Perdahlama Makineleri-Diş Açma Makineleri-Kıvılcım Erozyon Tezgahları, Aşındırıcı Takım Makineleri -Perdahlama Makineleri, Perdahlama Malzemeleri-Takım Perdahlama Makineleri-İnce Taşlama, Parlatma, Polisaj ve Çapak Temizleme Makineleri -Yüzey İşlem Makineleri-Sertleştirme ve Isıtma Makineleri, Isıl İşlemler -Sac İşleme Makineleri ve Merkezleri,  Makaslar, Zımbalar, Zımbalama Makineleri -Lazer ve Su Jeti Kesim Makineleri-Şekillendirici Takım Makineleri -Malzeme Taşıma ve Malzeme Akışı, Montaj, Endüstriyel Robotlar-Depolama ve Nakliye Otomasyonu-Hassas Aletler, Germe Gereçleri,  Model/Takım/Kalıp Yapımı-Jeneratif Üretim, Rapid Prototyping(RPD) ve RPD Hizmet Sunucuları-Ölçüm ve Denetim, Kalite Güvenliği-Endüstriyel Elektronik, Kumanda ve Tahrik Sistemleri-Enformasyon Teknolojileri ve Otomasyon-Yazılım ve Donanım -Internet Uygulamaları, e-business-Makine Elemanları; Mekanik,Hidrolik ve Pnömatik Komponentler-Yağlama ve Soğutma, Atık İmha İşlemleri-Hizmet Sunucuları, Meslek Birlikleri, Yayınevleri, Mühendislik Büroları-Tıp Teknolojilerine Yönelik Üretim Teknikleri.

Alman Takım Makineleri Üreticileri Birliği (VDW)/ Fuar Direktörü Christoph Miller, Geleneksel metal işleme yöntemleri ve inovasyon METAV çerçevesinde tezat oluşturmadığını, Endüstri 4.0 kapsamındaki güncel çözümler de görülebileceğini, otomotiv sanayi ve otomotiv yan sanayi, makine üretimi, tıp teknolojileri, uçak sanayi, elektroteknik ve elektronik sanayileri; demir, saç ve metal işleme sanayileri olmak üzere birçok uygulama alanına hitap etdiğini, Fuarın ana konularının, 2016 yılında hayata geçirilen yeni METAV konsepti ile oluşturulan ve „Area“ olarak adlandırılan bölümlerle bağlantılı olarak sunulduğunu söyledi.

Özetle “Quality Area ziyaretçilere ölçüm ve test teknikleri, kalite yönetimi ve değerlendirme sistemleri hakkında kapsamlı bilgi aktaracak.
Kalite güvenliği ayrıca teknik bir konu niteliği de taşıyor. Nitekim proses ve şirket yapılarının organizasyonunda önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle METAV 2018 Alman Kalite Birliği (DQG) ve Alman Yönetim Sistemleri Belgelendirme Birliği (DQS) ile işbirliği içinde gerçekleşiyor. Bu iki kuruluş fuarda kalite yönetimini konu alan bir workshop etkinliği düzenleyecek. Fuarın „Quality Area“ bölümüne ayrıca Alman Makine ve Tesis Üreticileri Birliği (VDMA) bünyesindeki Ölçüm ve Denetim İhtisas Birliği ve Aachen Ren-Vestfalya Teknik Üniversitesi (RWTH) Takım Makineleri Laboratuvarı da destek veriyor.”
Ayrıca Christoph Miller, “Katmanlı üretimin üretim teknolojileri açısından giderek artan önemini bu alanda başarılı B2B – Konferansı ile vurgulayacak. Organizatör Rising Media fuarda bir kez daha „Inside 3D Printing“ etkinliğini sunacak.”bilgileri paylaştı. 

Tıp teknolojileri inovasyonlar için itici güç oluşturturduğunu, üretime yönelik yüksek kalite beklentileri olan, uygulayıcılara yönelik ikinci METAV bölümü„Medical Area oluşturuduğunu vurgulayarak etkinlikleri anlatdı.

METAV 2018 Fuarı Proje Müdürü  Kirstin  Deutelmoser “2016 yılının 31 fuar etkinliği ile çok yoğun geçmiş olması oluşturdu. Sadece Düsseldorf’ta düzenlemiş olduğumuz fuarlarla yaklaşık 406,9 milyon Euro’luk (2015: yaklaşık 243 milyon Euro) bir ciro hacmine ulaştık. Sekiz kardeş kuruluşu ve dünya genelinde 74 yurtdışı temsilciliği bulunan şirketler grubumuzun toplam satış gelirleri aynı yıl yaklaşık 443 milyon Euro (10,3 milyon Euro) düzeyine yükseldi.”dedi
Deutelmoser “Makine, tesis ve donanım sektörlerindeki katılımcı firmaların yüzde 72’si ve ihtisas ziyaretçilerinin yine yüzde 72’si yurtdışından geliyor. Aynı zamanda donanımlı bir fuar merkezine sahip bulunuyoruz. 19 fuar salonunda toplam 305.000 metrekare brüt sergi alanı sunuyoruz.”bilgileri verdi
Duesseldorf hakkında; “Kuzey Ren  Vestfalya Eyaleti’nin başkenti olan Düsseldorf ve çevresi fuarlarımıza katılan firmalara –değerlendirilmesi gereken- ciddi bir ziyaretçi potansiyeli sunuyor. Bu bölgede 100.000 dolayında işletme faaliyet gösteriyor. Makine üretim sanayi 1.500 işletme ve 203.000 çalışanıyla Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin en büyük işvereni konumunda bulunuyor. Metal işleme sanayi açısından belirleyici rol oynayan otomotiv sanayi 800 işletme ve 200.000’i aşkın çalışanıyla yılda 18 milyar Euro’luk bir ciro hacmine ulaşıyor. Yerleşim için Düsseldorf çevresini tercih eden ve burada yatırımlar gerçekleştiren Çin ve Japon firmaları da ekonomiye ciddi ölçüde dinamizm kazandırıyor. Düsseldorf çevresi 900’ü aşkın Çin ve 600’ü aşkın Japon firması ile diğer  Avrupa  metropolleri ile kıyaslandığında ilk sıralarda yer alıyor.”şeklinde konuştu.
Basının soruların cevaplandırılmasıyla toplantı son buldu.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder