5.15.2014

EUROBLECH 2014 SAC İŞLEME ENDÜSTRİSİ FUARI-YILMAZ PARLAR


BASIN TOPLANTILARI  
EUROBLECH 2014 SAC İŞLEME ENDÜSTRİSİ FUARI

Sac işleme endüstrisi, Hannover’de 21-25 Ekim 2014 tarihleri arasında sektörün dünya çapındaki en büyük uzmanlık fuarı olan EuroBLECH’te yeniden buluşuyor. Toplam 41 ülkeden 1.411 katılımcının yer aldığı fuar, 8 salonda ve net 86.500 m2 bir alanda gerçekleşiyor. Bu rakamlar, EuroBLECH 2014’ün şimdiden %3 oranına denk gelen alan artışına ulaştığını gösteriyor.



EuroBLECH uluslararası uzmanlar nezdinde sektörün teknolojik ve ticari göstergesi kabul edilmekte, tüm konjonktürü yansıtan lider fuar konumunda. Aynı zamanda iş bağlantılarını, bilgi alışverişi ve know –how paylaşımı içinde global anlamda bir buluşma noktası özelliğini taşıyor.
En büyük katılımcı ülkeler arasında Almanya’nın ardından İtalya, Çin, Türkiye, Hollanda, İspanya, İsviçre, Avusturya ve ABD bulunuyor. Yabancı katılımcı firmaların oranı %50’ye ulaşmaktadır. Yabancı katılımcı sayısındaki bu büyük oran, EuroBLECH’in bu alandaki en büyük uluslararası sektör fuarı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Ayrıca, bu durum sac işleme endüstrinin ürünleriyle başarı sağlayabilmek için uluslararası iş bağlantılarına ağırlık vermeye devam ettiğini de gösteriyor.

EuroBLECH’in Fuar müdürü olan ve Fuar organizatörü Mack Brooks Exhibitions şirketinin sözcüsü olan Bayan Nicola Hamann: “Sac işleme endüstrisi, günümüzün global dünyasında çeşitli pazar koşullarının etkisinde bulunan bir ortamda faaliyet göstermek durumundadır. Ayrıca giderek artan ürün çeşitliliği de bir diğer faktördür. Bu ürün çeşitlerinin üretimi için yeni ve esnek üretim süreçlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Zorlu ve karmaşık olmasına rağmen önemli fırsatlar sunulan bu ortamda, sac işleyen şirketlerin verimli bir teknolojiye ve temel ihtiyaçlarına göre makine ve sistemlere yatırım yapması önem taşımaktadır. Üretim içindeki akıllı süreç zincirleri ve ortak çalışma ağlarının oluşturulması bu anlamda vazgeçilmezdir.”

Fuar Müdürü Bayan Nicola Hamann şunları belirtti: “Sektörün teknoloji vitrini ve konjonktür barometresi durumundaki EuroBLECH, sac işleme alanındaki güncel teknik yenilikler ve eğilimler hakkında geniş kapsamlı bakış açısı sağlamaktadır. Sac işleme sektörü doğru makineyi bulmak istiyorsa ve modern üretim için akıllı çözümler arıyorsa bu fuarı ziyaret etmelidir. Ziyaretçiler fuarda konvansiyonel sistemlerden geleceğe yön veren ileri teknoloji yöntemlerine kadar uzanan geniş kapsamlı seçeneklerle buluşacak ve global anlamda neler yapılabileceği konusunda en yeni teknolojileri görme fırsatını elde edecektir.”

Sac işleme teknolojisine ait en son yeniliklerin her iki yılda bir sergilendiği fuarda Türkiye bu yıl 75 katılımcı ile temsil ediliyor.  Türkiye 2010 yılından bu yana EuroBLECH Fuarı’ nda katılımcı olarak ilk 4 ülke içerisinde yer alıyor.

Sac İşleme ile uğraşan tüm sektör ilgililerinin ziyaret edeceği EuroBLECH 2014; 21 Ekim 2014 Salı gününden 24 Ekim 2014 Cuma gününe kadar 9.00 - 18.00 saatleri arasında ve 25 Ekim 2014 Cumartesi günü ise 9.00 - 15.00 saatleri arasında açık olacak.

23. uluslararası sac işleme teknolojileri fuarının sergi profili, sac işlemedeki süreç zincirinin tamamını kapsamaktadır. (Yarı mamuller, yan sanayi parçaları, işleme, ayırma, esnek sac işleme, birleştirme, kaynak, boruya/profile dönüştürme, hibrit yapıların işlenmesi, yüzey işleme, kalıplar, kumanda ve ayarlama teknolojisi, CAD/CAM sistemleri, kalite güvence, işletme donanımları ve araştırma-geliştirme.)
Fuar, daha önce olduğu gibi Hannover fuar alanındaki 11,12,13,14,15,16,17 ve 27 numaralı toplam 8 salonda düzenleniyor.
Yalnızca sac işleme üzerine yoğunlaşmış fuar profiliyle EuroBLECH sac işleme alanındaki tüm uzmanlara, her kademedeki yöneticilere, küçük ve orta ölçekli işletmelere olduğu kadar büyük firmalara da hitap etmektedir. Ziyaretçiler arasında konstrüksiyoncular, üretim ve montaj yöneticileri, kalite yöneticileri, satın almacılar, zanaatkarlar, teknik müdürler, derneklerin ve birliklerin uzmanları, AR-GE uzmanları yer almaktadır.
 Fuar ziyaretinizi planlamanıza yardımcı olacak ayrıntılı bilgileri içeren ziyaretçi broşürü on iki dilde hazırlanmıştır. Fuarın www.euroblech.de web sayfası üzerinden bu broşüre ulaşabilirsiniz. Fuarın web sayfasında etkinlik hakkında geniş kapsamlı bilgiler, fotoğraflar ve videolar, sürekli güncellenen katılımcı listesi, ulaşım bilgileri ve fuar ziyareti için öneriler yer almaktadır.
Düzenli aralıklarla yayınlanan elektronik bülten EuroBLECH Bulletin’i de fuarın web sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz. Bülten, EuroBLECH 2014’e ilişkin güncel bilgilerin yanı sıra sektöre ilişkin bilgileri ve Ekim ayında fuarda sergilenecek ürünlere ilişkin detayları içermektedir.
Ayrıca, fuarın web sayfasında bir iş borsası bulunmaktadır. Mesleki anlamda yeni hedeflere ulaşmak isteyen sac işleme endüstrisi uzmanları bu iş borsası aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki işverenlere ulaşabiliyor. İş ilanları ve iş arayanlar EuroBLECH web sayfasında, daha sonra ise fuara özel cep telefonu uygulamasında ve doğrudan fuar alanında yayınlanacak. İş arayan şahıslar için katılım ücretsizdir; gerekli bilgilere fuara ait web sayfasının ziyaretçi bölümünden ulaşabilirsiniz.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder