5.09.2014

3. Türkiye Ar-Ge Zirvesi ve Fuarı,“Geleceğine Sahip Çık-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  
3. Türkiye Ar-Ge Zirvesi ve Fuarı, 
“Geleceğine Sahip Çık” Temasıyla Bugün Başladı


Mins Fuar ve Organizasyon’un düzenlediği 3. Türkiye Ar-Ge Zirvesi Ve Fuarı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği; ilgili, resmi kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle  8-9-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde iş dünyası profesyonellerini ve ilgililerini ağırlıyor. 

Türkiye’nin bilgiye dayalı teknolojiye hızla ulaşmasını, gelişmiş bir sanayiye sahip olmasını sağlayacak adımları atmasının tek yolu olan Ar-Ge konusu bu yıl “Geleceğine Sahip Çık” teması çerçevesinde Zirve’de tartışılıyor. 
Bugün 8 Mayıs (Perşembe) İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayan ve üç gün sürecek olan Zirve’de Ar-Ge İle Yeni Geleceğe; Hedef 2023: Ar-Ge Olmadan Asla!; Türkiye’nin Ar-Ge Merkezleri, geleceği nasıl tasarlıyor?; Bilgi üretenlerle (üniversite) ürün üretenler (sanayi) arasındaki işbirliği kültürünü nasıl oluşturabiliriz?; Ar-Ge’nin gelişiminde fikri mülkiyet haklarının önemi: Patent sayımızı nasıl artırabiliriz?; KOBİ Ar-Ge yapar  mı? başlıklı oturumlarda konunun tüm yönleri ayrıntılarıyla konuşulacak. Zirve’de Ar-Ge konusunda 70’i aşkın uzman konuşmacı, 30’u aşkın oturum ve forumda görüş ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. 
Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz’ün açılış konuşması ile başlayan Zirve, yüksek performanslı inovasyon programları geliştiren dünyadaki ilk 5 şirket arasında yer alan  IXL Center’in Kıdemli Danışman ve Yöneticisi Samuel  Freeeman’ın konuşmasıyla devam etti.
İlker Kuruöz konuşmasında; artık tartışma gündemimizin ‘neden Ar-Ge’den’ çok ‘Ar-Ge süreçlerimizi nasıl daha etkin hale getiririz’ boyutuna taşınmaya başladığını ifade ederek şöyle devam etti: ‘Bu bağlamda herhangi bir organizasyonun sadece kendi önceliklerini gözeterek verimliliğini artırması mümkün değil. İnovasyon sistemi içerisinde yer alan bütün aktörlerin diyalog halinde olması ve makro düzeyde sistemin bütününü daha iyi hale getirecek aksiyonların üst düzeyde işbirliği ile hayata geçirilmesi bütün paydaşlara fayda sağlayacaktır. Bu yıl üçüncüsü düzenlenmekte olan Türkiye Ar-Ge Zirvesi’nin böyle bir diyalog ortamı oluşturmaya başladığını görüyoruz. Bu platformlarda yapılan konuşmalarda özel sektör olarak destek programlarıyla ilgili düşüncelerimizi kamuya aktarma fırsatı buluyoruz.’

Yeşil inovasyon
IXL Center’in Kıdemli Danışmanı ve Yöneticisi Samuel Freeman da konuşmasında artık Ar-Ge konusunun küresel sorunlar ve dünyanın geleceğine ilişkin çözümler üreten bir yapıda yeniden yapılanması gerektiğine dikkat çekerek yeni bir trend olan Yeşil İnovasyon kavramından söz etti. 
‘Bireyler ve dünyamız için adil, paylaşımcı ve sürdürülebilir bir yaşam istiyoruz. Dünyamızın ve doğanın kaynaklarını sürekli tüketerek ve gelecek nesillere daha dar bir yaşam alanı bırakarak büyümek yerine sürdürülebilir, duyarlı, şeffaf, paylaşımcı, işbirliğine açık, katılımcı bir üretim ve büyüme modeli benimsenmeli’ diyen Freeman, üretilen her şeyin dünyanın doğal dengesine uyumlu olması gerektiğinin altını çizdi.

Ar-Ge İle Yeni Geleceğe
Zirvenin öğleden sonraki bölümünde Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın yönettiği Ar-Ge İle Yeni Geleceğe adlı oturum düzenlendi. Oturuma konuşmacı olarak Netaş İcra Kurulu Üyesi, Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Atalay ve Turkcell Teknoloji, Uygulamalı Araştırma Müdürü Verda Emiroğlu katıldı. 

Yarın (9 mayıs Cuma)  eşzamanlı 3 toplantı ile davam edecek olan 3. Türkiye Ar-Ge Zirvesi ve Fuarı aynı zamanda 21. yüzyılın dinamik,  yenilikçi ve girişimci neslini yetiştiren dünyanın sayılı eğitim kurumlarından biri olan Warwick Üniversitesi  profesörü  Sujit Banerji ‘yi de ağırlayacak. 

Turkcell Teknoloji’nin ana sponsor olduğu 3. Türkiye Ar-Ge Zirvesi ve Fuarı, Türkiye’de sayıları 160’ı bulan Ar-Ge Merkezlerinin yöneticilerini, iş dünyası ve sanayi kuruluşlarının yöneticilerini, üniversite rektörlerini, teknopark yetkililerini ve konunun uzmanlarını 3 gün boyunca ağırlayacak. 

Zirve kapsamında ziyaretçiler Ar-Ge Merkezlerinin son teknolojik üretimlerini de fuar alanında görme imkanı bulabilecekler.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder