1.24.2014

MPI Turkey -İstanbul, Uluslararası Kongre Turizmi Medyasında-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  


İstanbul, Uluslararası Kongre Turizmi Medyasında!”



İstanbul, uluslar arası kongre ve toplantı turizmi sektörünün önde gelen ve Amerika’da yayınlanan sektör dergilerinin Ocak ve Şubat ayı sayılarında geniş yer aldı.



Dünya çapında toplantı sektörünün önemli yayınlarından biri olan Smart Meetings, Ocak ayı sayısında dünyanın lider kongre ve toplantı şehirleri ile ilgili bir özel dosya hazırladı. İstanbul bu sıralamada ilk 15 lider şehir arasında yer aldı. İstanbul’un tarihi önemi ve doğal güzelliklerine değinilen haberde, otel ve kongre merkezleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca haberde, ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu’nun İstanbul’un dünyanın önde gelen kongre şehirleri sıralamasında hâlihazırda ilk 10’daki konumunun 2015 yılında ilk 5 şehir arasına ulaştırılmasının hedeflendiğini belirten kısa değerlendirmesine de yer verildi. 



Yine dünya çapında 20.000’den fazla kongre ve toplantı sektörü üyesi bulunan ve sektörün çatı kuruluşlarından biri olan MPI Toplantı Profesyonelleri Derneği’nin resmi dergisinin Şubat sayısında İstanbul’a geniş yer verildi. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da gerçekleştirilen ECM-Avrupa Şehirleri Federasyonu’nun “Summer School” programının en başarılı organizasyonlardan biri olarak değerlendirildiği haberde, İstanbul’dan “The Right Destination” olarak övgüyle söz edildi. Ayrıca 23-25 Şubat tarihleri arasında MPI Turkey ve ICVB’nin ev sahipliğinde ve  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve özel sektörün desteği ile yaklaşık 500 katılımcı ile Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan MPI-EMEC Konferansı’ndan da söz edildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder