1.22.2014

"Ekonomi Gazetecileri Rehberi"-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  
"Ekonomi Gazetecileri Rehberi"

EGD Ekonomi Gazetecileri Derneği hazırlamış olduğu Ekonomi Gazetecileri tanıtım amaçlı rehberi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenen bir toplantı ile açıklandı. Üyelerine dağıtıldı.
Cem Tv ve Cem Medya Grup Başkanı Celal Toprak’ın Genel Başkanlığını yaptığı Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından, Avea'nın katkılarıyla hazırlanan ve Türkiye'deki ekonomi gazetecilerini tanıtan  Ekonomi Gazetecileri 2014 Rehberi vesilesiyle toplantı   düzenledi. Toplantıya, Avea CEO'su Erkan Akdemir ile EGD üyeleri ve Avea yöneticileri katıldı.

Cem Tv ve Cem Medya Grup Başkanı ve Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Genel Başkanı Celal Toprak rehber ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Her zaman Türkiye Gazetecilerin çekirdek bir ailesi olarak birbirine bağlı sevgi ve saygının bağlılığın memnuniyetini bir kere daha dile getirdi.
EGD Genel Başkanı Celal Toprak  çalışan sirkülasyonunun çok fazla olduğu gazetecilik mesleğinde ekonomi servislerindeki değişimleri takip etmek adına Ekonomi Gazetecileri Rehberi'ni hazırladıklarını söyledi.Rehberin, ekonomi servislerinde kimin hangi noktada bulunduğunu ve hangi sektöre baktığını gösterdiğini belirten Toprak, rehberin hazırlanmasına verdikleri desteklerden dolayı Avea ve Promat'a teşekkür etti.

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir Derneğe duyduğu takdir ve saygınlığını belirten konuşmasını Avea Hakkındaki güncel bilgileri verdi. Gelecek çalışmalarını hedeflerini açıkladı. Sonra Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Gazetecilerin sorularını cevapladı.

 Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir "Cep telefonunda taksit sınırlaması pazarı küçültebilir ve cep telefonu satışlarını aşağı çekebilir. İçerik olmazsa mobil internet tüketimi bu kadar yaygın olmayacaktı. Bu nedenle gazetecilik alanının giderek öneminin artıracağını düşünüyorum; yeter ki bu alanda öncülük yapılsın ve değişen trendlere ayak uydurulabilsin"

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, cep telefonunda taksit sınırlamasının pazarı küçültebileceği ve cep telefonu satışlarını aşağı çekebileceğini söyledi.
Avea CEO'su Akdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, Avea olarak çalışan sayılarının yaklaşık 5 bin 500 kişiye ulaştığını, bunun da 3 binden fazlasının çağrı merkezinde çalıştığını belirterek, en hızlı büyüdükleri ve en fazla yatırım yaptıkları alanlardan birinin çağrı merkezi olduğunu ve şu an 9 ilde çağrı merkezi operasyonu yönettiklerini ifade etti.

Cep telefonunda taksit sınırlamasının pazarı küçültebileceği ve cep telefonu satışlarını aşağı çekebileceğini dile getiren Akdemir, "Şu anki uygulama 12 ay kredi kartı, kalanı taahhüt modeliyle yapılan bir model. 12 aylık kısmı olmayacağı için vadeler aşağıya çekilecek gibi görünüyor" dedi.

Türkiye'de 2008'den bu yana enflasyon etkisi arındırılmış şekilde ses tarafında birim fiyatların yüzde 58 aşağı indiğine işaret eden Akdemir, bir soru üzerine şunları söyledi:
"Bizim ürün ve servis aldığımız tedarikçiler yerli firmalar. Yabancı şirketlerin dahi Türkiye'deki yerleşik temsilcilikleri üzerinden çalışıyoruz. Özellikle küçük firmaların bizimle çalışma imkanlarından biri bizim Kuluçka Merkezi projemiz. Bizim alanda ürün ve yazılım geliştirmiş veya geliştirmek isteyen şirketlerin önünü açmak için yapılmış bir proje. Bu proje Türkiye'nin en yenilikçi projelerinden biri. Bu şirketler şu an Avea'nın kullandığı ürün ve servisleri birlikte geliştirdiğimiz şirketler. 3G kapsamındaki alımlarımızın büyük bir kısmını KOBİ kapsamında alıyoruz. O kapsamda da çok sayıda küçük ve orta ölçekli şirketlerle işbirliği yapıyoruz."

Erkan Akdemir, medya ve teknoloji ilişkisine dair bir soru üzerine, şunları kaydetti:
"Ben, eskiden satır satır gazeteleri okuyan birisiyim. Lisedeyken sabahları gazete büfesine gidip, sırf gazete okumak adına, gazete balyalarını açıp dizerdim. Şimdi tabletten okuyorum. İçerik bana göre giderek önemli hale geliyor. İçerik olmazsa mobil internet tüketimi bu kadar yaygın olmayacaktı. Bu nedenle gazetecilik alanının giderek öneminin artıracağını düşünüyorum; yeter ki bu alanda öncülük yapılsın ve değişen trendlere ayak uydurulabilsin. Özellikle tabletteki dergi uygulamalarını yenilikçi buluyor ve beğenerek izliyorum. İnteraktiflik içeriği çok daha önemli hale getiriyor."

Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Avea'nın teknoloji açısından geldiği noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Dünyada teknolojiyi ileri götüren ve hayatın içine sokan sektörlerin başında GSM ve mobil teknolojilerin geldiğini belirten Şahin, Türkiye'de de en çok yatırım yapılan alanlardan biri olan bu alanın, diğer sektörlerin büyümesine de ciddi katkıda bulunduğunu söyledi.

Şahin, 2013 yılını abone sayısı, akıllı telefon kullanım oranı ve altyapı yatırımları açısından oldukça güzel bir şekilde tamamladıklarını belirterek, "Bugün 3G teknolojileri kullanıyoruz. 4G'ye hazır olduğumuzu paylaştık ve 5G ile ilgili de çalışıyoruz. Yatırımlarımızın çok büyük bir kısmını teknoloji alanında yapıyoruz" dedi.

Normal bir operatör olmaktan çıkıp bir servis sağlayıcı organizasyona dönüştüklerini anlatan Şahin, "Mobil internet altyapılarına güçlü yatırım yapıyoruz. Sadece şebeke tarafında değil akıllı telefonlar kullanım teknolojileri geliştirerek bu uygulamaları sadece bireysel abonelere yönelik değil kurumların iş otomasyonunu geliştirmek anlamında doğrudan destek veren Ar-Ge faaliyetlerinde bulunuyoruz. Dünya ve Türkiye'deki üniversitelerle işbirliği içinde, dünyada bu teknolojiyi en ileride izleyen ve uygulayan operatörlerden biri olmaya devam ediyoruz ve bunun da sonuçlarını alıyoruz. 2014'ün çok daha parlak geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder