11.20.2013

ECE Türkiye -Afyon’un kalbinde yeni Alışveriş Merkezi projesi-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  



ECE Türkiye ve Afyon Girişim A.Ş., Batı Anadolu’daki yeni Alışveriş Merkezi projesini tanıttı













Istanbul, Hamburg / 20 Kasım, 2013
– Türkiye’de büyük ölçekli alışveriş merkezi projelerinin geliştirilmesi, planlanması, gerçekleştirilmesi, kiralanması ve yönetimi alanında hizmet vererek başarılı projelere imza atan ECE Türkiye, Batı Anadolu’da bir kavşak noktası olan Afyonkarahisar’da hayata geçirilecek yeni alışveriş merkezi ile Anadolu’da büyümeye devam ediyor. Projenin yatırımcısı Afyon Girişim A.Ş. ile yapılan anlaşma gereğince ECE Türkiye, alışveriş merkezinin konsept planlamasını, kiralamasını ve uzun dönemli yönetimini üstlenecek.





42.000 m2 kiralanabilir alana sahip yaklaşık 160 mağazadan oluşan projede, ulusal ve uluslararası moda markaları, çok katlı mağaza, hipermarket, teknoloji market, sinema, eğlence üniteleri ve 2.000 kişi oturma kapasiteli yeme içme alanının yanısıra dünya mutfağından örnekler sunan seçkin kafe ve restoranlar da yer alacak. Açık ve kapalı olmak üzere toplam 1.150 araç kapasiteli otoparkın da bulunduğu, harfiyat çalışmaları devam eden projenin inşaatına Aralık 2013’te başlanması ve alışveriş merkezinin 2015 yılında açılması planlanıyor. Afyon’daki Alışveriş Merkezi’nin toplam yatırım hacminin yaklaşık 120 Milyon ABD Doları olması öngörülüyor.





ECE Türkiye Genel Müdürü, Andreas Hohlmann: “Afyon, Batı Anadolu’da çok stratejik bir lokasyonda yer alıyor. Önemli merkezleri birbirine bağlayan kara ve demiryolları Afyon’dan geçiyor. Bizim projemiz de Afyon şehir merkezinde hayat bulacak. Afyon’un kalp atışlarının duyulacağı bu önemli projede, yatırımcımızla yaratacağımız sinerji ve bizimle ilerleyeceklerine inandığımız seçkin markalar ile bölgeye değer katacağımızı düşünüyoruz” dedi.





Kaplıcaları zengin doğal kaynakları, kültürel dokusu ile önemli turistik değerlere sahip olan Afyon’un eski otogar alanında yapılacak alışveriş merkezi projesi, şehrin tam merkezinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya yollarının kesişiminde yer alıyor. Hem özel, hem de toplu taşıma araçları ve yaya yoluyla kolaylıkla ulaşılabilecek bir konumda. Kentsel dönüşüm kapsamında yeni konut projelerinin planlandığı çekim alanında yaklaşık 700 bin kişi yaşıyor.



Perakende Günleri 2013 kapsamında düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan, Afyon Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karacak “Afyonlu işadamları tarafından Afyon için yapılan bu projenin, şehrimizin yüzakı projelerinden olacağına inanıyoruz. Bu önemli projede, ECE Türkiye ile ilerlemekten mutluluk duyuyoruz. ECE Grubu’nun ulusal ve uluslararası alandaki deneyimini de arkamıza alarak başarı kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.



 

 











ECE – Güçlü Ortağınız













ECE Grubu, 1965 yılından bu yana alışveriş merkezi projelerinin geliştirilmesi, planlanması, yatırımlarının hayata geçirilmesi, kiralanması ve yönetimi alanlarında faaliyet göstermektedir. Grup, aktif olduğu 17 ülkede yönetmekte olduğu 189 alışveriş merkezi ile Avrupa sektör lideridir. 6 milyon m

2 kiralanabilir alanda faaliyet gösteren 17.500 peraken-deci ortağının yıllık ciroları toplamı yaklaşık 21 milyar euro’dur. Berlin’de yer alan “Potsdamer Platz Arkaden”, Leipzig ana tren garında bulunan “-Promenaden- im Hauptbahnhof Leipzig”; Frankfurt/Main’da yer alan Skyline Plaza ve İstanbul’da “Marmara Park”, ECE Grubu tarafından yönetilmekte olan alışveriş merkezlerinden bazılarıdır. Stuttgart’daki Milaneo ve Aachen’daki Aquis Plaza’nın da aralarında yer aldığı Avrupa çapında 14 proje ise halen planlama ve inşaat aşamasındadır.











ECE Grubu’nun iştiraki olarak 2000 yılında İstanbul’da kurulmuş olan ECE Türkiye, Ankara’da ANKAmall ve Acity, İstanbul’da Marmara Park, MetroCity, Beylikdüzü Migros, CarrefourSA Bahçepark, CarrefourSA Maltepe Park, Neomarin, Antalya’da Terracity ve Antalya Migros, Eskişehir’de Espark ile İzmir’de CarrefourSA Karşıyaka Alışveriş Merkezleri’ni yönetmekte ve kiralama faaliyetlerini sürdürmektedir. Yine ECE Türkiye tarafından yönetilecek olan ve planlama/inşaat aşamasında bulunan Ankara’daki Park Vera Alışveriş Merkezi’nin 2014’te, İstanbul’daki Akasya Park Alışveriş Merkezi’nin de 2015 yılında tamamlanması planlanmaktadır. ECE Türkiye’nin farklı şehirlerde devam etmekte olan geliştirme, genişleme ve yenileme projeleri de mevcuttur.
 
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder