11.05.2013

DOMOTEX Middle East ve R+T Turkey Fuar-Yılmaz Parlar

BASIN TOPLANTILARI  

DOMOTEX Middle East ve R+T Turkey kapılarını birlikte açıyor!

İKİ Alman devi Türkiye’de güç birliği yaptı.

Sektör devlerini Türk yatırımcılarla buluşturan iki büyük fuar firması Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. ve Messe Stuttgart bir ilke imza atarak Türkiye’de güç birliği yaptı. 7-10 Kasım 2013 tarihlerinde; Orta Doğu bölgesinin lider halı ve zemin kaplamaları fuarı “DOMOTEX” ve Türkiye'deki panjur, tente, kapı-geçiş, güneşten koruma sistemleri, pencere ve cam sanayisine yönelik ilk özel mesleki fuar olan “R+T Turkey” ile sektörün çok önemli bir ivme kazanması bekleniyor.

Hannover FairsTurkey Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl 2.si düzenlen DOMOTEX Middle East ve Messe Stuttgart tarafından ilki düzenlenen R+T fuarları 7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Yeşilköy Fuar Merkezi’nde kapılarını birlikte açıyor. DOMOTEX Middle East, zemin döşeme sektöründe çok sayıda uluslararası şirketi bir araya getiren ve ürünlerini Türkiye ve Ortadoğu'da görücüye çıkarmalarını sağlayan çok önemli bir organizasyon ve bölgenin tamamında bu tür bir kapsama sahip olan tek ticari fuar olma özelliğini taşıyor.
Fuar öncesi Swissotel’de düzenlenen basın toplantısında, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, iHİB (İstanbul Halı İhracatçıları Birliği) Başkanı İbrahim Yılmaz, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Altıntop, Messe Stuttgart Başkan Yardımcısı Bernhard Müller, Messe Stuttgart Türkiye Genel Müdürü Hakan Gençoğlu, Albayrak Tente Genel Koordinatörü Cüneyt Beriş hazır bulundu.
İHİB (İstanbul Halı İhracatçıları Birliği) Başkanı İbrahim Yılmaz; “Türkiye’nin genel ihracatının aynı seviyede olmasına karşın, halı ihracatı geçen yıl % 24, 2013 ilk 10 ayında % 9 artarak 1,8 milyar dolara ulaştı. Bu rakam yılsonunda 2,3 milyara ulaşacak.”

İHİB (İstanbul Halı İhracatçıları Birliği) Başkanı İbrahim Yılmaz, toplantıda “Türk halı sektörü, 2013 yılında çok dinamik bir gelişme gösterdi. Belçika’yı geride bırakarak Dünya halı sektörü içinde ikinci büyük tedarikçi oldu. Dünya sıralamasına 2012 yılında %24 oranında artan bir performans gösteren sektörün Türkiye’nin ihracatı içindeki payı 2 Milyar doları aştı. 2013 yılının ilk 10 ayında genel ihracatın aynı seviyede kalmasına karşın halı sektörünün ihracatı %9 artarak 1,8 Milyar dolara ulaştı. Yılsonunda bu rakamın 2,3 milyar dolara ulaşacağını düşünüyoruz. 2023 yılı ihracat hedefimiz ise 5,5 milyar dolar ve dünya pazarından %20 pay almak. IHIB olarak, DOMOTEX gibi uluslararası marka olmuş bir fuarın İstanbul’da düzenlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu fuara ev sahipliği mutluyuz. Özellikle makine halılarında üretimin Gaziantep’te yoğunlaşmasına karşın bu tür sektörel etkinliklerin uluslararası ticaretin merkezi olması nedeniyle İstanbul’da yapılmasını son derece doğru buluyoruz.” açıklamasını yaptı.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye'nin ekonomik büyümesinin DOMOTEX Ortadoğu için iyiye işaret olduğunu söyleyerek, "Türkiye ekonomisi, 2013'ün ilk yarısında beklenenden çok daha fazla büyüdü. Ülkenin GYH'si geçen yıla oranla yüzde 3.7 artarak, %55 artan devlet harcamalarıyla denge oluşturdu. Bu şartlar altında DOMOTEX Ortadoğu'yu ziyaret etmek, halı ve zemin sektöründe Türkiye'nin ekonomik yükselişinden faydalanmak isteyen işletmeler için büyük bir fırsat. Fuar, Ortadoğu'daki yeni işletmelere kapısını açması açısından ilave bir avantaja sahip. Bu yıl DOMOTEX Ortadoğu ile eş zamanlı olarak yürütülecek olan R+T fuarı da, hem ziyaretçiler hem de katılımcılar için önemli sinerji yaratacak bir diğer büyük organizasyon." dedi.

Messe Stuttgart Türkiye Genel Müdürü Hakan Gençoğlu, ‘’30 yıldır bu sektördeyim ve ilk kez iki Alman şirketinin
Türkiye’de harekete geçme kabiliyetini görüyorum. Hep birlikte tarihe tanıklık ediyoruz. Türkiye fuarcılığı alanında olumlu rekabetin güzel bir örneği. Fuarın bu yapı içerisinde Dubai'den Türkiye'ye gelmesi çok önemli. R+T fuarında sergilenecek özellikle tente vb ürünlerin üretimi arttı.Bircok restaurant sigara icilebilir alan yaratmak icin sabit olan tavanları tente, acılabilir malzemelerle yenilediler. Bu alanları yaratmak sektöre yaradı.“ açıklamasını yaptı.
Albayrak Tente Genel Koordinatörü Cüneyt Beriş, ‘‘Albayrak Tente olarak 60 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünyanın ilk ileriye açılan perdesini ürettik. 20 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. Sigara yasasıyla birlikte sektörümüz daha da büyüdü. Böylesi önemli bir güçbirliğinin içinde yer almak ve şahitlik etmek başlı başına gurur kaynağı. Ülkemizin yurtdışı pazarlarda yer alması açısından fuarlar büyük önem taşıyor. Hep birlikte öncülük etmeye ve destek vermeye de devam edeceğiz.

Mekân çözümlerine ilişkin, halıdan, parkeye; kapıdan pencereye dek en son ürünler alıcılarıyla ilk kez aynı tarihlerde ve aynı mekânda buluşuyor.
DOMOTEX bu yıl, R+T Türkiye fuarıyla eş zamanlı olarak yürütülecek. R+T fuarı, farklı ve yeni, stor, pencere, kapı, bahçe kapısı, panjur, parmaklık, çit, çadır, koruyucu şemsiye, güneşlik ve güneş koruma sistemleri seçenekleriyle DOMOTEX için tamamlayıcı bir özelliğe sahip bulunuyor. Böylece mekan çözümlerine ilişkin, halıdan, parkeye; kapıdan pencereye dek son ürünler alıcılarıyla ilk kez aynı tarihlerde ve aynı mekanda buluşuyor.
Uluslararası pazar liderlerinin kendilerine ait stantların yanı sıra, Çin, Hindistan, İran, Türkiye ve Almanya'nın ulusal stantları da DOMOTEX Ortadoğu'da ziyaretçilerle buluşacak. Fuarın ziyaretçi profili de aynı şekilde çeşitli ve uluslararası düzeyde olacak ve Lübnan, Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Umman, İran ve Irak gibi birçok ülkeden işletme, sektör dernekleri ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerini bir araya getirecek. Teyit edilen katılımcılar arasında üst düzey satın alma sorumluları, büyük inşaat projelerinin yöneticileri, öne çıkan mimarlar ve iç mimarlar yer alıyor.
Dünya çapında DOMOTEX:
Deutsche Messe'nin bağlı kuruluşu Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen DOMOTEX Ortadoğu, öncelikli olarak Türkiye ve Ortadoğu'dan gelen ziyaretçilere yönelik olarak 7-10 Kasım arasında gerçekleşecek. Kasım ayında gerçekleştirilecek olan DOMOTEX Ortadoğu'ya ilave olarak Deutsche Messe AG, yıllık bazda üç DOMOTEX fuarı da organize ediyor. Her yıl Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen ve dünya çapında zemin kaplama sektörünün öncü fuarı olan DOMOTEX Hannover ile açılış yapılıyor. Sonraki fuar 11-14 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. İki ay sonra da Deutsche Messe'nin bağlı kuruluşu Hannover Milano Fairs Shanghai, VNU Exhibitions Asia ve Build Your Dream ortaklığıyla DOMOTEX Asia/CHINAFLOOR fuarını organize edecek. 25-27 Mart 2014 tarihinde Şanghay'da yapılacak olan fuar, Asya Pasifik bölgesindeki ziyaretçilere odaklanıyor. Sonrasında da Moskova'da gerçekleştirilen DOMOTEX Rusya yer alıyor. Bu fuar, özellikle müşterilere ve zemin döşeme sektörü temsilcilerine hitap ediyor. DOMOTEX Rusya, 2014 yılında 1-3 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder