9.13.2013

The Grand Tarabya, “Ulusal Kalite Hareketi”ne katıldı-Yılmaz Parlar

BASIN TOPLANTILARI  


Mükemmellik yolunda bir adım daha atan 
The Grand Tarabya, “Ulusal Kalite Hareketi”ne katıldı 

Türkiye Kalite Deneği KalDer’in önderliğinde yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne Şubat ayında kapılarını yeniden açan The Grand Tarabya da katıldı. İmzalanan iyi niyet bildirgesiyle birlikte The Grand Tarabya’nın yönetim yapısı ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik eğitimler KalDer tarafından verilecek.


2013 yılının Şubat ayında kapılarını misafirlerine yeniden açan Tarabya Koyu’nun incisi The Grand Tarabya, mükemmellik kültürü ve modeli olma yolunda büyük bir adım attı ve Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) ‘’Ulusal Kalite Hareketi’’ sürecine katıldı.


İyi niyet bildirgesinin imza töreni The Grand Tarabya Genel Müdürü  Bora Göymen, Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bayraktar ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan’ın katılımıyla, The Grand Tarabya Oteli’nde 11 Eylül 2013 Çarşamba günü gerçekleşti. İyi niyet bildirgesinin imzalanmasıyla başlayan süreç, Türkiye Mükemmellik Ödülü’nün verilmesiyle birlikte tamamlanmış olacak. Bu sürecin sonunda The Grand Tarabya Oteli, tüm dünyada 35.000 firma tarafından uygulanan EFQM-Avrupa Mükemmellik Modeli yönetim anlayışını hayata geçirecek. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte misafir ve çalışan memnuniyetinde özellikle de finansal göstergelerde artış hedefleniyor. 11 Eylül Çarşamba günü The Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile sürecin duyurusunu yapan The Grand Tarabya Genel Müdürü Bora Göymen, ‘’The Grand Tarabya Oteli, Avrupa Mükemmellik Modeli ile turizm sektörünün liderlerinden biri olacak. Yeniden inşa sürecimizden başlayarak açılış öncesi ve sonrası tüm aşamalarda kaliteli stratejiler geliştirmeye ve tüm iş süreçlerimizin mümkün olduğunca mükemmelliğe yakın işlemesi için hem yönetim hem de The Grand Tarabya ailesi olarak yoğun bir şekilde çalıştık. Şimdiye kadar oldukça mesafe kaydettik ve önümüzde bu konuda ciddi bir ilgi ve çalışmayı hakeden farklı süreçlerin de olduğu bilincindeyiz. Bu bilinçle, hem misafirlerimize sunduğumuz hizmet, hem de The Grand Tarabya çalışanlarının yaşam ve çalışma alanı kalitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam etmek arzusundayız. Kurumumuz içerisindeki tüm süreçlerin kalite düzeylerini artırarak, yaşadığımız topluma ve sonunda Türkiye’ye bu anlamda da değer katma misyonumuza ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. 


Törende konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan, şu bilgileri verdi:

‘’Avrupa’da ve dünyada birçok ülke tarafından kullanılmakta olan ve KalDer’in Ulusal Ortağı olduğu “EFQM Mükemmellik Modeli” ile kurumlar kendi “özdeğerlendirmelerini” yaparak, kuruluşun güçlü, iyileştirmeye açık alanlarını belirlenebilmesi ve gerçekleşen ilerlemenin periyodik olarak ölçülebilmesi sağlanıyor. Ülke genelinde yaşam kalitemizin iyileştirilmesi için, holdinglerden kobilere, üretimden hizmete, eğitimden sağlık ve diğer kamu hizmetlerine, yerel yönetimlerden, Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar her kurum ve kişinin sorumluluğu bulunmaktadır. Mükemmellik Modeli kullanımı yaygınlaştıkça, daha çok kuruluş sürekli öğrenen ve gelişen kurumlara dönüşecek böylece Türkiye’nin geleceği daha sağlam temellere oturacaktır. Bu hareket noktasında daha henüz yeni 2013 CATHIC ödülleri kapsamında, “Türkiye’nin En İyi Yeni Oteli” ve “5 Star Diamond Award” ödülünü kazanan The Grand Tarabya Oteli yönetimi, mükemmellik yolculuğunda yeni sıçramalar için sürekli iyileşme ve gelişme arzusunu ve kararlılığını göstermektedir.”

İstanbul’un en özel lokasyonlarından biri olan Tarabya koyunda hizmet veren The Grand Tarabya Oteli’nin geçmişten günümüze denk uzanan köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Doğan, “Özellikle eski İstanbul’un unutulmaz değerlerinden biri olan The Grand Tarabya Oteli ile gerçekleştirdiğimiz anlaşmadan dolayı oldukça mutluyuz. KalDer tarafından 1998’de, ulusal “kalite” bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile Mükemmellik Modeli uygulamalarının yaygınlaştırılması amacı ile başlatılan Ulusal Kalite Hareketi, Grand Tarabya Oteli’nin katılımıyla birlikte çok daha da güçlenmiştir’’  dedi.




KalDer Hakkında

1991 yılında öncü, büyük kurumsal firmaların desteğiyle Türkiye’deki tüm kurum ve kuruluşların, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve üniversiteleri rekabete hazırlamak, kurumsallık ve kurum kültürünün oluşması yolunda rehberlik etmek üzere kurulmuş olan KalDer’in 2000 civarında üyesi, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’de şubeleri bulunmaktadır. 


Kalder Yönetim kurul Başakanı A.Hamdi Doğan yaptığı konuşmasında 
"Türkiye Kalite Derneği Başkanı olarak 2013 yılında kapılarını konuklarına açan Boğaziçi’nin incisi Tarabya’daki bu güzel mekanın, üyelerimizin arasına katılması vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.  
Hafızalarımızda Türk sinemasının unutulmaz mekanı olarak da yeri olan bu güzel tesisin, ciddi bir renovasyon sürecinden sonra yeniden İstanbul’da hayat bulması otel ve turizm sektörü adına çok önemli bir kazanımdır.  
Kalite, her daim kendini yenileyen, günün şartları paralelinde mükemmellik ve uygunluk standardı ölçüsünü uyumlamaktır. 
Geçmişten günümüze The Grand Tarabya Oteli de bu anlayışı en iyi şekilde yaşatmış ve yaşatmaya devam eden sektörün öncü işletmelerinden biridir. 
Turizm Türkiye’nin en büyük gelişme potansiyeli olan sektördür. Cari işlemler döngüsüne direk katkıda bulunan bir altyapısı vardır. Onun içinde önem arz etmektedir.
Yaşam kalitemizin iyileştirilmesinde Türkiye’nin dört bir yanında,  kişilerden-kurumlara, yerel yönetimlerden-sivil toplum örgütlerine, siyasi otoriteden-özel sektöre kadar hepimizin tek tek sorumluluğu mevcuttur ve bu bilinçle hareket etmek kaçınılmazdır. 
Küreselleşen dünyaya her alanda uyum sağlama çabalarımız;  düşüncelerimiz, eylemlerimiz, söylemlerimiz ve stratejilerimizin kalitesi ile şekillenir. Özgür düşünce ve yaratıcılığı desteklemek  gelişmiş toplumların benimsediği ilkelerdir. 
Kurumsal demokrasi olarak da ifade edilebilecek Toplam Kalite Yönetimi’nin başarısı için “düşünce kalitesi” en önemli hareket noktasıdır. 
Değişimin gereği olan uygulama, davranışların değişmesi ile sağlanır. Davranışların değişikliği ise düşüncelerin değişmesi ile doğru orantılıdır. 
İşte tüm bu süreçlerin iyileştirilmesi düşünce kalitesinin arttırılması ve yaygınlaştırılması ile mümkün olur. 
Sahip olduğumuz yaşam kalitesini arttırmanın, her daim artan rekabetçi koşullara ayak uydurmanın yolu da ülkedeki kuruluşların yönetim sistemlerini geliştirmeleri ve bu sistemleri yaygın olarak uygulayacak düşünce kalitelerine sahip olmaları ile sağlanabilir. 
KalDer olarak 1998 yılında başlattığımız Ulusal Kalite Hareketi  ve  Toplam Kalite Yönetimi ile toplumun her kesimine bu misyonu aktarmayı ve yaymayı hedefledik. 
Bugüne kadar 557 Kuruluş Ulusal Kalite Hareketi sürecimize katılmıştır. 
Ulusal Kalite Hareketi ülke genelinde kalite bilincini ve örnek kuruluşları  her sektörde ortaya çıkarmayı  ve bu anlamda bir zincirleme bir refleks yaratmayı  öngörmektedir. 
Mevcut kalitesini çok daha yükseklere taşımayı hedefleyen The Grand Tarabya Oteli de bugün burada bu zincirleme harekete katılarak mükemmellik yolunda önemli bir adım atmıştır. 
Mükemmelik kültürü ve modeli olma yolundaki bu büyük hamlede Türkiye Kalite Derneği olarak The Grand Tarabya Oteli ile yan yana yürümek bizler için de onur vericidir. 
Dünya’da birçok ülke tarafından kullanılan ve kurum olarak ulusal işbirliği ortağı olduğumuz Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’nın “EFQM Mükemmellik Modeli” ile kurumlar kendi özdeğerlendirmelerini yaparak kaydedilen gelişmenin ölçümlenmesi sağlanmaktadır. 
Mükemmellik Modeli’nin yaygınlaşması ile daha çok kuruluş sürekli öğrenen ve kendini yenileyen kurumlara dönüşerek, Türkiye‘nin geleceğinde daha sağlam ve kaliteli temellerin oluşmasına zemin yaratmaktadır.  
Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ve bugün iyi niyet bildirgesini imzalayarak resmileştireceğimiz süreçte,  The Grand Tarabya Oteli’nin aramıza katılmasından büyük mutluluk duyuyor ve daha da güçlendiğimizi hissediyoruz. 
The Grand Tarabya Genel Müdürümüz Sn. Bora Göymen’i de bu örnek kararından ötürü kutluyoruz.  
Mükemmelik Modeli yolunda ilk adım olan Ulusal Kalite Hareketi ile başlayan bu sürecin son durağı ise Türkiye Mükemmellik Ödülü’dür.  
The Grand Tarabya Oteli’nin bu son noktaya ulaşacağına olan inancımızla kendilerine başarılar diliyorum"dedi

Tarabya otel genel müdür Bora Göymen ise
"Süreci takip eden basın mensubu dostlarımız hatırlayacaktır, The Grand Tarabya bir rüya olarak başladı. Çok kısa bir sürede, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimize üstün hizmet anlayışıyla önemli bir merkez otel konumuna geldik. Şimdi, mükemmellik kültürü ve modeli olma yolunda büyük bir adım daha atıyoruz ve Türkiye Kalite Derneği’nin  ‘’Ulusal Kalite Hareketi’’ sürecine dahil olduğumuzu gururla duyuruyoruz.
The Grand Tarabya’nın üzerine inşa edildiği biricik anlayış olan kalite, artık KALDER işbirliği ile derinleşecek, zenginleşecek ve yayılacak.
Gelenekten aldığımız gücü, uluslararası kalite standartlarıyla perçinliyoruz ve The Grand Tarabya’yı milli bir gurur olarak bir kez daha, en baştan, büyük bir heyecanla sizlere sunuyoruz.
Kalite anlamında attığımız adımların son halkası olan Ulusal Kalite Hareketi’ne dahil oluşumuzda bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum."dedi
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder