9.06.2013

HSBC Türkiye'den Uluslararası Büyüme Desteği-Yılmaz Parlar

BASIN TOPLANTILARI  


HSBC Türkiye, uluslararası pazarlara açılmayı ve dış ticaret hacmini artırmayı hedefleyen kurumlara özel çözümler sunmak üzere geliştirdiği “Uluslararası Büyüme Desteği”nin detaylarını paylaşmak üzere, Shangri-La Bosphorus, Hotelde 5 Eylül, Perşembe günü bir basın toplantısıdüzenledi.




UluslararasıBüyüme Desteği'nin detaylarını paylaşmak üzere düzenlenen basın toplantısına HSBC Kurumsal ve Ticari Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen, Ticari Bankacılık Grup Başkanı Burak Zeylan, Dış Ticaret ve Tedarik Yönetimi Birim Yöneticisi Toygun Özmen ve HSBC Türkiye Hazine ve Sermaye Piyasaları Satış Direktörü Fatih Keresteci katıldılar.


HSBC Türkiye, kurumsal müşterilerine yönelik başlattığı "Uluslararası Büyüme Desteği" kampanyası ile 100 milyarlık destek ayırdı


HSBC Türkiye, "Uluslararası Büyüme Desteği" kampanyasıyla yurtdışında rekabet etmek isteyen kurumlara 1.5 ayda 1 milyar TL'lik kaynak aktardı. Destek, kurumların dış ticarette doğru finansmanla güçlenmesini amaçlıyor. HSBC Kurumsal ve Ticari Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen, dış ticaret finasmanından aldıkları yüzde 10'luk pazar payıyla dünyanın lider uluslararasıbanka haline geldiklerini vurguladı


Türkiye'nin, Öncü Uluslararası Bankası olma stratejisiyle iktisadi kalkınmaya her anlamda destek olmayı hedefleyen HSBC Türkiye, kurumsal müşterilerine yönelik başlattığı "Uluslararası Büyüme Desteği" kampanyası ile adından söz ettiriyor. HSBC'nin dış ticaret alanındaki tecrübesi, uluslararası gücü ve bilgi birikimininin somut göstergesi kampanya kapsamında, küresel ticarette büyümek isteyen kurumlara 1.5 ayda 1 milyar TL tutarında kaynak sağlandı. Dışticarette öne çıkmak isteyen kurumlara doğru ürün ve hizmet anlayışı ile fonlama ve danışmanlık sunan "Uluslararası Büyüme Desteği" ile Türkiye'nin uluslarası ticarette aldığı payın artması ve Türk şirketlerinin bölgesel başarı hikayelerinin çoğalması hedefleniyor.

HSBC Türkiye'nin, Türk firmalarının dış pazarlardaki rekabet gücünü desteklemek amacıyla başlattığı "Uluslararası Büyüme Desteği" kampanyasıkapsamında uluslararası ticarette büyümek isteyen kurumlara, 1.5 ayda 1 milyar TL'lik kaynak aktarıldı. İngiltere, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra Türkiye'de de hayata geçen Uluslararası Büyüme Desteği, kurumların dışticarette doğru ürün, doğru hizmet ve doğru finansman ile desteklenmesini amaçlıyor.



HSBC'nin bugün tüm dünyada her dakika 4,500'den fazla uluslararası ticaret ve alacak finansmanı çalışanı ile 1.000.000 dolarlık dış ticaret işlemine aracılık ettiğini ifade eden HSBC Kurumsal ve Ticari Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen, dış ticaret finasmanından aldıkları %10 pazar payı ile dünyanın lider uluslararası bankası olduklarını vurguladı. Sökmen şöyle devam etti: "Türkiye'nin Öncü Uluslararası Bankası olma stratejimiz kapsamında kurumsal ve ticari bankacılık alanında dış ticarette büyümek isteyen firmalar için ilk tercih edilen banka olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, yaygın küresel ağımız, finansal piyasalardaki etkinliğimiz ve güçlü sermaye yapımızla, yurt dışı ile ticaret yapan firmalara kolaylıklar sağlamaya devam ediyoruz. Sadece doğru müşteriye doğru ürün ve çözümler üretmekle kalmayıp, kurumların ihtiyaçlarını dikkate alarak, uluslararası ticarete yönelik konferanslar düzenliyor, global bilgi birikimimizi ve deneyimlerimizi müşterilerimizle paylaşıyoruz. Bu kapsamda bu sene 9 Mayıs 2013 tarihinde "2013: Renminbi Yılı" adlı2 günlük bir etkinlik düzenledik ve HSBC üst düzey yöneticileri ile Çin ile ticaret yapan kurumları bir araya getirdik. Mayıs ayında TİM Akademi 2023'ün sponsorlarından biri olarak TİM'in gerçekleştireceği sektörel seminerlerde yer alıyoruz. Kasım ayında da yine HSBC üst düzey yöneticilerinin katılımı ileİstanbul'da bir dizi önemli organizasyon hayata geçireceğiz. Ayrıca, DEİK'in organize ettiği ve bizim de sponsorlarından birisi olduğumuz "Grow with Turkey" Konferansı'nda yer alacağız. Bugün ise global gücümüz ve uluslararası ticaretteki bilgi birikimimizin bir göstergesi olan "Uluslararası Büyüme Desteği"ni tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ."

Sökmen sözlerine şöyle devam etti: "Uluslararası Büyüme Desteği" kapsamında dış ticarette büyümek isteyen müşterilerimiz için 1 milyar TL ayırdık. Temmuz ayında bir reklam kampanyasıyla duyurusunu yağtığımız bu teşvik, müşterilerden gelen yoğun ilgi ve ihtiyaç doğrultusunda başlangıçta açıklanan fon miktarını aştı. Böylece 1.5 ay gibi kısa bir zamanda doğru yönlendirme, doğru ürün ve fonlama ile HSBC Türkiye olarak uluslararası ticarette büyümek isteyen müşterilerimizin ticaret döngülerinde öne çıkmalarına destek olduk. Amacımız dış ticarette büyümek isteyen müşterilerimize çözüm ortağı olmak, Türkiye'nin uluslarası ticarette aldığı payın artmasına desteklemek ve Türkşirketlerinin bölgesel başarı hikayelerini artırmak. Bu kapsamda kampanya çerçevesinde dış ticarette büyümek isteyen kurumlara fonlama ve danışmanlık desteği sağlamaya devam edeceğiz"

Uluslararası Büyüme Desteği çerçevesinde HSBC, dış ticaretin finansmanındaki uluslararası liderliğini ve deneyimlerini de KOBİ'lere sunuyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler dış ticaret faaliyetleri kapsamında genellikle finansman ihtiyacı, uluslararası pazar tecrübesi, fiyat-maliyet ilişkisi yönetimi ve uluslararası mevzuat bilgisi gibi konularda danışmanlığa ihtiyaç duyuyorlar. HSBC Türkiye, müşterinin ihtiyaçlarını doğru analiz ederek, her bir kurumsal müşteriye Uluslararası Büyüme Desteği ile gerekli finansmanı sağlıyor ve Uluslararası Müşteri Temsilcileri kanalıyla uluslararası pazarda ihtiyaç duyulan profesyonel danışmanlığı sunuyor.


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder