7.12.2013

Havacılık sektörünün gelecekteki profesyonelleri ÖzÜ’de kanatlanıyor-Yılmaz Parlar

BASIN TOPLANTILARI  

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Uçuş Deneyimi Programı’na

katılan öğrencileri uçurdu

Havacılık sektörünün gelecekteki profesyonelleri ÖzÜ’de kanatlanıyor







Özyeğin Üniversitesi Tanıtım Günleri kapsamında Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından düzenlenen Uçuş Deneyimi Programı, Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Programa katılan öğrenciler önce genel uçuş bilgisi ve brifing aldılar, ardından simülatör ile uçuş deneyimi yaşadılar. Simülatör uçuşunda başarılı olan 3 öğrenci, AYJET Uçuş Okulu’nda bir sorti uçuşla ödüllendirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hatice Küçükönal, iki farklı lisans programı ile havacılık sektörüne hem havada hem de karada en iyi hizmeti sunacak profesyonelleri yetiştirdiklerini söyledi.



 
Farklı ve özgür düşünen, meraklı, araştırmacı, yaratıcı ve evrensel değerlerle donatılmış gençler yetiştirmeyi hedefleyen Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Sivil Havacılık Yüksekokulu (SHYO), tanıtım gününde öğrencilerle buluştu. ‘Uçuş Deneyimi Programı’ adı ile öğrencilere farklı bir deneyim yaşatma hedefiyle Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, öğrencilere genel uçuş bilgisi ve brifing verildi. Katılımcılar daha sonra SHYO’ya ait X-Top Temel Uçuş Simülatöründe uçuş gerçekleştirdiler. Simülatör uçuşunda başarılı olan 3 öğrenci, AYJET Uçuş Okulu’nda bir sorti uçuşla ödüllendirildi.



ÖzÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hatice Küçükönal, brifing öncesinde yaptığı konuşmada, ÖzÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun, İstanbul’da dört yıllık Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği eğitimini İngilizce dilinde veren tek eğitim kurumu olduğunu söyledi. Gün geçtikçe gelişen ve genişleyen, rekabet odaklı bir pazar olan havacılık sektöründe yaşanan değişimlere paralel olarak, havayolu işletmelerinin sayısının ve havaalanı kapasitelerinin arttığını belirten Küçükönal, “Havayolu işletmelerinin uluslararası rekabet ortamında ayakta kalabilmek için başvurdukları yöntemlerden biri de nitelikli insan kaynağına sahip olmak. Özyeğin Üniversitesi de sivil havacılık alanında kendini yetiştirmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak adına, sektörel odaklı lisans eğitimi anlayışının bir göstergesi olarak Sivil Havacılık Yüksekokulu’nu kurdu” diye konuştu.

 
ÖzÜ SHYO’da Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Pilot Eğitimi olmak üzere iki farklı lisans programı bulunduğuna dikkat çeken Küçükönal, “İşletme alan dersleri, havacılık alan dersleri ve temel dersler ile öğrencilerimizin sektörün gerektirdiği bilgi birikimini edinebilecekleri her alanda donanım sahibi olmalarını hedefliyoruz. Bu programın mezunları, havayolu işletmeleri, hava taksi işletmeleri havaalanları, terminal ve diğer havacılık işletmelerinin; kalite, gelir kontrol, gider kontrol, uçuş işletmesi, satın alma, eğitim, insan kaynakları, bilgi teknolojileri, pazarlama ve strateji geliştirme gibi birimlerinde kısa sürede yönetici pozisyonunu üstlenebilecek liderler olarak istihdam edilebilirler” dedi.

Pilot Eğitimi Lisans Programı’nda öğrencilerin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü düzenlemeleri doğrultusunda ve Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi’nin lisans standartlarına uygun şekilde eğitildiklerini söyleyen Küçükönal, “Öğrencilerimiz, uçuş eğitiminin yanı sıra, kendilerine sunulan yoğun akademik program ile sektörde fark yaratacak, havayolları ve kurumsal havacılığın akademik temellerini özümsemiş mezunlar olacaklar” dedi.

Pilot adaylarına 12-20 kişilik sınıflarda eğitim olanağı sağladıklarını ifade eden Küçükönal, “Programa yabancı ülkelerden öğrencilerin de kabul edilmesi, programı sadece ülkenin değil bölgenin de uluslararası düzeyde kabul ettiği bir havacılık eğitim merkezi kılıyor” diye konuştu.

 

 

Özyeğin Üniversitesi, yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kuruldu. Yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Özyeğin Üniversitesi, açtığı programlarda ve oluşturduğu akademik kadroda son derece seçici davranır. Kuruluşundan itibaren ilk üç yılda, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyelerinin yüzde 60’ı dünyada ilk 100, yüzde 85’i ise dünyada ilk 200’de yer alan üniversitelerden gelerek Özyeğin Üniversitesi’ne katılmıştır. Lisans eğitiminde olduğu kadar, araştırma ve lisansüstü çalışmalarda da mükemmelliğe erişmeye büyük önem veren Özyeğin Üniversitesi, 5 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 18 lisans programıyla eğitim vermekte; Çekmeköy’de bulunan kampüsünde toplam 220 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlamaktadır.

 
yilmazparlar@yahoo.com


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder