6.03.2013

CANAN YAKA’YLA ‘’İĞNEDEN İPLİĞE’’ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ-YILMAZ PARLAR

BASIN TOPLANTILARI  

CANAN YAKA’YLA ‘’İĞNEDEN İPLİĞE’’ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜTürkiye’ye haute couture anlayışını yerleştiren tasarımcılardan Canan Yaka, modada yarattığı farklılığı sahneye taşıdı. Şık ve tarz sahibi olabilmenin yollarını anlattığı “İğneden İpliğe” seminerine özellikle öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Şişli Kent Kültür Merkezi’nde cuma günü gerçekleştirilen seminer, cemiyet hayatından ünlü isimlerin ve moda tasarımı okuyan öğrencilerin  buluşma noktası oldu. Tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin’in moderatörlüğünde düzenlenen seminerlerde Canan Yaka, yılların birikimini, tecrübelerini “İğneden İpliğe” başlığı altında, katılan davetlilerle paylaştı.
Barış Dinçel’in özel olarak tasarladığı dekorun kullanıldığı seminer, katılımcılarla interaktif bir söyleşi şeklinde geçti. Usta modacı Canan Yaka, 90 dakikalık semineri boyunca şık ve tarz sahibi olabilmenin püf noktalarını anlattı. Şişli Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle izlenen seminer sonunda Canan Yaka uzun süre ayakta alkışlandı.
Yaka, 40 senelik moda tasarımı tecrübesini öğrencilerle paylaşmayı amaçladığını vurgulayarak, “Gençliğin moda tasarımı konusunda doğru yönlendirmelerle çok iyi yerlerde olacağına inanarak bu işe başladım” dedi. Seminerleri Türkiye geneline yaymayı amaçladıklarını anlatan Yaka, “Çok talep var… Modayı ülkenin en ücra köşesine kadar götüreceğiz” diye konuştu.Canan Yaka, aynı zamanda TOÇEV’le birlikte “Hayata Yavaş” adıyla da başka bir proje yürüttüklerini anımsatarak, “Bu projemizde dikim odaları üreterek kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamayı ve üretkenliklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Anadolu’nun değişik yerlerinde dikim odaları açacağız” diye konuştu.


Tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin de modanın insanları mutlu ettiğini belirterek, “Canan Hanım’la birlikte sahne çok keyifli geçti. Eğlendik, espri yaptık, güldük… Umarım öğrenciler de bir şeyler öğrenmişlerdir” diye konuştu.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder