6.05.2013

9.Kent ve Yaşam Ödülleri verildi-Yılmaz Parlar

BASIN TOPLANTILARI  

Kent ve Yaşam Ödülleri verildi

 

Bu yıl 9’uncusu yapılan Kent ve Yaşam Ödüller’nde jüri Gezi Parki Direnişcileri’ne özel ödül verilmesini kararlaştırdı… Kent ve Yaşam jürisi başarılı yerel yönetimden teknolojiye farklı alanlarda ödüller verdi…

Gazeteci Celal Toprak ve Yayıncı Mehmet Gözcü'nün birlikte düzenledikleri 9 Kent ve Yaşam ödül töreni gerçekleşti.

Proje üretmiş kişi ve kurumları yüreklendirmek ve onurlandırmak amacıyla verilen geleneksel Kent ve Yaşam Ödülleri doğru iş yapmış kişi ve kurumların buluşma noktası haline geldi… Yerel yöneticiler, sivil toplum örgütü önderleri ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı Kent ve Yaşam Ödülleri Armada Otel’de yapıldı.

500’e yakın katılımın sağlandığı ödül töreninde yapılan açıklamada, “Kent ve Yaşam Ödülleri daha yaşanabilir kentler ve mutlu insanlar sloganıyla yola çıktı. Her ödül gecesi bir mücadele gecesine dönüştürüldü. Doğru yapanları cesaretlendirme esas hedef oldu… Türkiye giderek kentleşme konusunda doğrularla buluşacak” denildi. Törende Jüri özel ödülü Taksim Gezi Parkı Direnişçilerine verildi. Ödülü genç direnişçiler aldı.






9 Kent ve Yaşam Ödül Kategorileri ve Sahipleri

 

. Başarılı Belediye Başkanı Ödülü (Antalya Büyükşehir Belediyesi)

. Başarılı Sivil Toplum Örgütü Ödülü Erzincan Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (ERSİAD) Erzincan Kültür ve Eğitim Vakıfı (EKEV)

. Kenti Dönüştürme Ödülü ( Sampaş A.Ş )

. Başarı İşadamı Ödülü (Mutlusan Elektrik A.Ş )

. Sosyal Sorumluluk Ödülü (PesiCo Türkiye)

. Kente Katkı Ödülü (Renault Mais)

. Teknoloji Ödülü (Cebit Deutsche Messe )

. Eğitime Katkı Ödülü (Sabancı Üniversitesi)

. Kampanya Ödülü (Şahin Melek Et ve Et Mamülleri Gıda A.Ş )

. Kent Projesi Ödülü (Fatih Belediyesi)

. Kültür sanat Ödülü Tiyatro ve Sinema sanatçısı Kerem Alışık

. Çevre Ödülü ( Mis Group Şirketler Topluluğu)

. Medya Ödülü (Artıbir Tv ) Babıali Dergisi

. Tüketici Ödülü (A101 Yeni Mağazacılık A.Ş)

Gençlik Ödülü ( Emre Eczacıbaşı)

. İnovasyon Ödülü (Muratbey Peynirleri)

. Sağlık Ödülü ( Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu )

. Jüri Özel Ödülü (Taksim Gezi Parkı )




Ödül Gerekçeleri

Sivil Toplum Örgütü Ödülü… Erzincan Sanayici işadamları Derneği Derneği (ERSİAD) Başkanı Gülbey Sezgin ve Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca

Erzincan'ı İstanbul’da temsil etme, kentleşmeye destek olma, hemşeriler arasında dayanışmaya ve diyaloğu öne çıkarma, geldiği kente destek olma ve gençlere destek verme, burs verme çalışmaları konusunda yapılan çalışmalar dolayısıyla…

Kente katkı ödülü… Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar

Yaşadığımız kentlerin en önemli sorunu olan trafik konusunda farkındalık yaratma gayretleriniz takdirle karşılıyoruz… Özellikle gelecek kuşakların trafik sorunu karşısında proje üretmesine yönelik çalışmalarınız kentler en büyük sorununa çözüm üretme noktasında büyük katkı anlamına geliyor. Bütün bu çalışmalarda Milli Eğitim gibi Türkiye'nin en önemli birini de olaya katmanız projenin kitlelere mal olmasını sağladı. Bu çalışmalarınız dolasıyla ödüle değer görüldünüz.

Özgür Basın Ödülü …. Kenan Akın Babıali Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Türkiye'nin ilk medya dergisini çıkardı… Yıllardır her türlü zorluğu rağmen yayını sürdürdü. Babaali Magazin alanında Türkiye'nin en değmemiş sorunlarına değindi. Bugüne kadar tek bir tekzip almadı. Türk medyası taraflara bölünürken gazetecilikten yana tavır koydu. Takdir gördü jüre ödüle değer gördü.

Özgür Basın Ödülü …. Altan Ertürk Artıbir Yönetim Kurulu Başkanı

Genç bir girişimci… Cesur yayıncılık yapan gazetecilerle birlikte önemli bir medya projesine imza attı. Kısa zamanda önemli bir ihtiyacı karşıladı… Yayınları dikkat çeken bir kanalın oluşumu sağladı. Şimdi işi daha da geliştirmeyi tasarlıyor. Bu nedenle ödülü verilmesi uygun bulundu.

Tüketici Ödülü…. Muhammed Cihad Aydın A 101 Satınalma Kategori Müdürü

Uygun fiyat çok önemli… Müşterilerine uygun fiyatlarla ve düşük maliyette kaliteli gıda ve tüketim malzemeleri sunmayı misyon olarak belirlemesi çok önemliydi.. Bu konuda ilklere imza attı. 5 yılda 2000 adet gibi çok yüksek bir market sayısına ulaştı ve Türkiye'nin önde gelen indirim marketleri arasında yerine aldı. Türkiye'nin her yerinde, her gelir seviyesinden insana ulaştı. Tüketici ile doğru bir zeminde buluştu.

İnovasyon Ödülü…. Necmi Erol Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı

Peynirde yeni ufuklar açtı. Başta burgu peynir olmak üzere inovatif projelere imza attı. Üretim tesislerinde verimliliği artırma noktasında örnek oldu. İnovatif ürünleri
otomasyon sistemi içinde üretmek ve ambalajlama sistemlerinde iyileşmeler yaptı. Bu alanda büyük yatırımlar yaptı. Bunları yapabilmek için ARGE yatırımlarına ağırlık verdi. ARGE önemli isimleri çalıştırdı ve çalıştırmaya devam… Bütün bunlardan sonra inovasyon ödülünü almaya haz kazandı.


Çevre Ödülü… Cevat Turan Mis Grup Yönetim Kurulu Başkanı

O aslında bir işadamı ama kentlerin temizliği ve çevre düzeni konusunda çok önemli adımlar attı. Güvenlik konusunda ilklere imza attı. Park ve bahçelerin yaşanabilir kılınması için var gücü ile çalıştı. Büyük yaşam alanları ve sitelerde sosyal donatıların ve hijyen gerektiren tüm yüzeylerin kir ve bakterilerden arındırılması ile bir Halk Sağlığı hizmeti sürdürdü. Bu çalışmalar ona çevre ödülünü getirdi.

Sosyal Sorumluluk Ödülü… Pepsico Türkiye

Batman’dan Nusaybin’e Adıyaman’dan Hilvan’a tam 8 ilde 10 gelişim merkezi kurdular… 4-14 yaşları arasındaki çocukları hedefleyen proje kapsamında binlerce faaliyet yaptılar. Kızların okula yönelmesi için önemli projelere imza attılar. Temel vizyon olarak yaşam kalitesini artırmaya yönelik adımları aldılar ve sosyol sorumluluk projesi onlara gitti.

Sağlık Ödülü…. Hüseyin Öztürk Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı

Öyle bir sağlık projesi yaptılar ki binlerce insana umut oldular. Türkiye’de bağış meselesini kurumsal boyuta taşıdılar. Hem farkındalık yarattılar hem de somut adım attılar. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde 22 binin üzerinde hastanın hayatını sürdürebilmek için

organ nakli beklediğini 54 binin üzerinde insanın ise diyaliz makinesine mahkum bir şekilde yaşadığını anlattılar. Candostu Platformu’nu kurdular Candostu dediler ödülü aldılar.

Başarılı belediye ödülü…. Prof.Dr. Mustafa Akaydın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’ne yeni ruh getirdi. Dizilerle ilgili yaptığı çalışmalarla kültür sanata yeni bir yorum getirdi. Televizyon dünyasının yıldızlarına, bir yıldız da Antalya’dan ekledi. Sosyal sorumluluk alanında attıkları Akdeniz Sanayi Çıraklık Gençlik Eğitim Merkezi adımı ile büyük takdir topladı. Gençlik Kampı ile gençleri deniz ve doğayla buluşturdu. Ben Antalyalıyım Gezileri ile Büyükşehir’den ücretsiz kent turları başlattı. Üniversite sınavına hazırlanan gençlerimizin destek verdi. İyi bir hocaydı… Şimdi başarılı bir başkan oldu.

Teknoloji Ödülü… Murat Özer Deutsche Messe Direktörü

CEBİT’i İstanbul’da başarıyla yaptı. Dünyanın önemli bilişim etkinliklerinden biri haline getirdi. Türkiye'nin teknoloji ile buluşmasında tarihi bir sorumluluğa imza attı. Anadolu ile teknoloji buluşturdu ve teknoloji ödülünü aldı.

Gençlik Ödülü…. Emre Eczacıbaşı

Çok iyi eğitim aldı. Çok yer gördü. Bu birikimi ülkesi için projelerde de kullanmayı ihmal etmedi. Bir ilke imza attı. Genç yaşında uyguladığı proje ile geleneksel el sanatlarımızı dünyaya taşıdı. Bunu ekonomi ile buluşturmayı ihmal etmedi. Para yardımı yerine iş geliştirmenin önemini vurguladı. Destek verin dünyayı değiştirelim dedi ve Van kilimlerini ABD’ye taşıdı…

Kültür – Sanat Ödülü Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Kerem Alışık

Tiyatro-sinema ve televizyon dünyasına ilkeli pek çok ismi kazandıran Sadri Alışık Kültür Merkezi ve Akademinin en önemli emekçilerindendir Kerem Alışık ve mümtaz sanatçı Sadri Alışığın ve saygıdeğer Çolpan İlhan’ın oğlu olmanın üzerine ilkeli,dürüst duruşuyla çok şey katmıştır.Onlar, hayata özgür ve çağdaş gözle bakabilen,sanata topluma saygının temel değer olduğu, tevazu sahibi, geleneksel kaynaklardan beslenen, halktan kopuk olmayan, disiplinli, iş ahlakı sağlam, kendisiyle barışık sanatçılar yetiştirdiler, yetiştiriyorlar. Sadri Alışık Kültür Merkezi olarak 18 yıldır çocuk-gençlik-yetişkinler için sahneledikleri oyunların, öncelikle yerli yazarların olmasını misyon edindiler.Kuruma adını veren büyük usta Sadri Alışık’ın ismiyle anılacak ilkeli oyuncular yetiştirdikleri için ‘kent yaşam’ın kültür sanat ödülü, kurumun değerli emekçilerinden Kerem Alışık’a ve Sadri Alışık Kültür Merkezi ve Akademi’ye gitti.

Kenti Dönüştürme Ödülü…. Şekip Karakaya Sampaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı

Akıllı Belediyecilik kavramı ile Türkiye’yi tanıştırdı. Bu yöntemle kentlerin marka değerlerinin yükseltilmesi; ekonomik, kültürel ve sosyal problemlerin azaltılması ve iyileştirilmesi… Vatandaş odaklı yönetim anlayışının yaygınlaşması kentlerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve Türkiye'nin küresel boyutta kalkınması adına büyük önem adımlar atılmasını sağladı. Akıllı Kent Otomasyon Sistemleriyle bir dönüşüm seferberliğine imza attı.

Kent Projesi Ödülü…. Mustafa Demir Fatih Belediye Başkanı

Tam bir tarihi yarımada belediye başkanı oldu. Onun döneminde Sultanahmet Meydanı’nı araçlardan arındırıp kurtardık. Tarihi yarımada ilk defa yayalaştırma projeleri ile tanıştı. Kentsel dönüşümde ilk adımları o attı. Kenti dönüştürürken tarihine sahip çıktı. Kenti yenilerken eskiyi korudu. Yediden yetmişe herkes o tarihi yarımadanın başkanı diye düşündü.

Başarılı işadamı Ödülü… Mustafa Kaçmaz Mutlusan Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı

Erzincan’dan 11 yaşında çıktı. Bir başarı öyküsü yazdı. Şişhane’de başlayan iş yaşamı öyküsünü bir dünya markası yaratmaya doğru taşıdı.Hiçbir zaman doğduğu Erzincan Kemah’ını unutmadı. Kemal çocukları mutlu etmeyi de başka insanlara mutluluk vermeyi de ihmal etmedi. Sermesi hep çalışkanlığı oldu. Kablo kanalıyla insanlarla bağlantı kurdu. Fırsatları gördü. 50 yakın ülkeye mal satmayı başardı. Başarıyı sosyal sorumluluk projeleri ile taçlandı. Jüri bu yılın en başarılı işadamı ödülünü ona verdi.

Kampanya Ödülü…Murat Beşiktaş Şahin Sucukları

Belki de son yılların en ilginç kampanyasını yaptılar. Ticari alanda bulundukları kentin yani Kayseri’nin adına uygun bir davranışla başarıya yakaladılar. Kampanyada teknolojiyi de kullandılar. Ürünlerine ve isimlerini bütün Türkiye’ye mal ettiler… Bu büyük başarı onlara kampanya ödülünü getirdi.

Jüri Özel Ödülü

Bu ödül Taksim Gezi Parkı Direnişçilerine gitti… Değerli jürimiz son toplantısı ile bu ödülü Taksim Gezi Parkı direnişçilerine verilmesi kararı aldı. Türkiye'nin dönüşüme damgasını vuran hak arama mücadelesinin ve itiraz etme hakkının yeniden hatırlatması nedeniyle bu karar alandı.

 
yilmazparlar@yahoo.com



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder