6.13.2017

7. SHOPPINGFEST 1-16 Temmuz 2017-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  

 


7. SHOPPINGFEST  1-16 Temmuz 2017

Bu yıl 7.si gerçekleşecek İstanbul ShoppingFest (İSF), 1-16 Temmuz tarihleri arasında alışveriş tutkunlarına ‘Design İSF’ ile farklı bir deneyim yaşatacak.

İstanbul'u alışveriş destinasyonu olarak cazibe merkezi haline getirmek amacıyla yola çıkılan ve 7 yıldır düzenlenen İstanbul ShoppingFest, bu yıl "paylaşmak"mottosuyla farklı bir dünyanın kapılarını aralayacak. İstanbul'u yeniden keşfetme fırsatı sunan İstanbul ShoppingFest, alışveriş merkezlerinde kurulacak "Design İSF" alanları ve Kapalıçarşı rotalarıyla modern ve geleneksel alışveriş keyfini bir arada sunacak.
Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek İstanbul ShoppingFest’in basın toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar’ın katılımıyla İTO binasında gerçekleştirildi.
Bu yıl 7.'si düzenlenecek olan ve yeni konsepti ile ilklerin yaşanacağı İstanbul ShoppingFest'te ziyaretçiler, Design İSF alanlarında "Sanat, Tasarım ve Atölye" çerçevesinde sergilerden söyleşilere, dinletilerden enstalasyonlara kadar farklı etkinliklere katılma fırsatı yakalayacak.
Akasya,Capitol,Emaar Square, Forum İstanbul, İstinyePark, Kanyon, Palladium,Venezia, Zorlu Center’da kurulacak"Design İSF"alanları, ziyaretçileri alışveriş fırsatlarının yanı sıra tasarım ve sanat ile buluşturacak.Design İSF alanları, katılımcılara Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Gamze Saraçoğlu gibi modadünyasının tanınmış tasarımcılarının yanı sıra mücevher, aksesuar, mobilya, seramik, grafik, kumaş, kitap, kırtasiye, cam, takı, aydınlatma, organik gıda gibi alanlarda fark oluşturan üreticilerin ürünlerine ulaşma imkanı sağlayacak.
Festival süresince, özel alanlarda Günseli Kato, Malik Bulut, Yılmaz Kale, Ebru Yücel Kale, Tasarım Vakfı, Elif Tutka, Ömer Atakan, Yusuf Aygeç, Aynur Önürmen ve Rüstem Ekici gibi sanatçıların sergileri de görülebilecek.
Uninvited Jazz Band, Tango Rojo, Can Türkkan, Arbil Çelen, Jülide Hatay, Deniz Güngör ve Ali Deniz Kardelen dans ve müzik performanslarıyla Design İSF alanlarına canlılık katarken, Rudolf Van Nunen, Sare Palaska, Aslı Bilgin, Nilay Yılmaz, Sevil Dolmacı, Tolga Gümüşay, Çiğdem Gündeş, Funda Özlem Şeran ve Masalcı Anne atölye çalışmalarıyla ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatacak.
Dilara Koçak, Özge Lokmanhekim, Zeynep Özçoban, Hande Akın, Yelda İpekli gibi isimler de birbirinden farklı konularda gerçekleştirecekleri söyleşilerle ziyaretçileriyle buluşacaklar.
Mert Rusçuklu da Design İSF alanlarında yapacağı radyo yayınlarıyla ShoppingFest'e renk katacak.
İlklerin yaşanacağı İstanbul ShoppingFest, dünyanın en büyük ve en eski alışveriş merkezi Kapalıçarşı'ya da festival ruhunu taşıyarak keşif rotaları ve atölye çalışmaları ile unutulmaz bir alışveriş festivali yaşatacak. ShoppingFest'in bu yılki en dikkat çekici alanı, Kapalıçarşı olacak.
"Sen Hiç Kapalıçarşı'yı Gördün mü" sloganıyla İstanbullular'ı ve yerli turistlerin de şehrin tarihi anlamda da en büyük zenginliklerinden biri olan Kapalıçarşı'ya davet edildiği ShoppingFest'te  zanaatkarlar ile genç sanatçılar buluşacak. Çeşitli sergi, söyleşi ve dinletilerin de gerçekleşeceği Kapalıçarşı'da birbirinden ünlü isimlerin kendi dillerinden Kapalıçarşı'ya dair duyguları eşsiz bir sergiyle ziyaretçilere sunulacak.
Markalarda yüzde 70'lere varan indirimlerle alışveriş coşkusunun yaşanacağı festival süresince, "Design İSF" rotasını tamamlayanlar sürpriz hediyelerin sahibi olacak.
Öte yandan, İSF süresince en çok beğenilen tasarımlara festival sonunda özel bir programla ödül verilecek.
İstanbul'a alışverişin yanı sıra sanatın, kültürün, tasarımın, tarihin paylaşılması duygusunun yayılacağı İstanbul ShoppingFest, 1-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.
 İstanbul ShoppingFest(İSF) organizasyonu; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği desteği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile bu yıl yedinci kez düzenlenecek.
İSF, 1-16 Temmuz tarihleri arasında, 15 gün boyunca devam edecek.
İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Tic. A.Ş. (KÜLTÜR A.Ş.),TÜRSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.,Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ortaklığında yürütülüyor. İSF Platform Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İcra Kurulu Başkanlığını ise İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar yapıyor.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder