5.26.2017

“Perakendecilikte Müşteri Devrimi”PayPad GO ile Özgürlüğün Cebinde!-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  

 


“Perakendecilikte Müşteri Devrimi”PayPad GO ile Özgürlüğün Cebinde!

Fortune dergisi tarafından son üç yıldır üst üste, Türk iş dünyasının en başarılı 40 yaş altı genç fikir önderi, girişimcisi ve yöneticisi seçilen bilim insanı, Veysel Berk, ticarette oyunun kurallarını bir kez daha değiştiriyor. Ticarette işletmelerin kazancını artırmak amacıyla geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan “Ticaretin Akıllı Ekranı” PayPad, “Türkiye’nin ilk mali onaylı, bulut tabanlı, yeni nesil, mobil satış ve ödeme sistemi” olma özelliğini taşıyor.  Bugün yapılan basın toplantısında ise “Perakendecilikte Müşteri Devrimi” yaratacak, yapay zeka uygulamalı, PayPad GO, ilk defa kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Toplantıda sadece geleceğin konuşulduğu bir şirket olmak istediklerini belirten Veysel Berk, “İki yıl önce PayPad ortaya çıktığında, piyasada bir boşluk görmüştük. Kendi zincir mağazalarımızdan Çaycı Gıda’da kullanabileceğimiz yeni nesil bulut tabanlı bir kasa sistemi kullanmak istedik, ama bulamadık. Piyasa hantal ürünler ve sistemlerle dönüyordu. Bu farkındalık bize PayPad ekibi olarak, geleceği yaratan, yaratmak istediği gelecek için sürekli öğrenmeye adanmış yeteneklerden oluşan bir şirket olmak için yola çıkmamız gerektiğini gösterdi” dedi.

Berk, “Global olarak 28 trilyon dolar olan toplam perakende satışlarının sadece yüzde 9’u elektronik ticaretten geliyor. Bu bize, perakende sektöründe inanılmaz bir ticari potansiyelin olduğunu gösteriyor. Online teknolojilerdeki gelişmeler öylesine hızlı ve güçlü ki, bu gelişmeler sayesinde müşteriyi daha iyi anlamaya başladık; satış teknikleri geliştirdik, yaşam alışkanlıklarımızı dönüştürdük. Böylece ticareti de rahatlattık. Ancak henüz online ticaretteki gelişmeler off-line dünyaya taşınmadı” dedi.

Mayıs 2016’da lansmanı yapılan Türkiye’nin ilk mali onaylı mobil, bulut tabanlı akıllı ödeme sistemi PayPad, şu anda 12 AVM ve 40 işletmede kullanılıyor. PayPad’in üzerinden son 1 yıl içerisinde yaklaşık 40 milyon TL geçti.


PayPad GO, sırada bekleme dönemini kapatarak, istediğiniz yerden, istediğiniz zamanda, istediğiniz şekilde sipariş vermenizi sağlayan mobil sipariş verme ve ödeme yapma sistemidir. PayPadGo’yu cebine indirirsin. İstediğin mağazaya girersin ve siparişini alır, gidersin.  PayPad GO sıra bekletmez. Sinir krizi geçirtmez. Açlıktan öldürmez.

Berk, PayPad GO için şöyle konuşuyor: “Müşteriler, yemek yedikten sonra hesabı istediğinde, ödeme yapmak için garsonun getirmesini beklemek istemiyor. Sipariş öncesi de beklemeyi istemiyor. Yemeğin hazırlanması makul bir süre ise, yemeğin gelmesi için beklemeyi kabul ediyor, sadece o kısmı çok aceleye getirmek istemiyor.”

Kart taşımasan bile alışveriş yaptırır. Seni üzmez.
Bankalarla yapılan iş birlikleri doğrultusunda, kart bilgilerinin sisteme güvenli bir şekilde bir kere girilmesi yeterlidir.




Faturayı anında masanda öder, istersen hesabı otomatik böler; keyfin gıcır, masandan kalkar, yoluna gidersin


Fişler komple yeni baştan tasarlandı. Fiş üzerinde müşteri için en önemli faktör olan "hesap tutarı" yukarıya çekildi ve daha kolay okunur hale getirildi.

Ya hesabı 3 kişi ödemek isterse, ne olacak?
PayPad GO fişleri müşterileri yormadan fişin üzerinde hesabın nasıl paylaşılabileceğini yazıyor. Akıllı teknolojiler ile çalışan Akıllı Fişler hesabı bölerek, müşterilerin kafa yormasını engelliyor.

Diyelim, hizmetten çok memnun kaldınız. Ne kadar bahşiş bırakacaksınız?
Merak etmeyin onu da Akıllı Fişler hesaplıyor. Müşteriler her fişin üzerinde %10, %15 ve %20 oranlarında bahşiş miktarlarını görebilecek.


 PayPadGO’dan bir sipariş verdiğinizde, PayPadGo’nun yazıcısından hem müşterinin fişi çıkıyor, hem de aynı anda mutfaktan ya da bardan fişi yazdırabiliyorsunuz. Bu sistemlerin hepsi cloud üzerinden konuşabilme özelliğine sahip. Böylece, verilen siparişin direk olarak gitmesi gereken lokasyona hızla ulaşmasını sağlayarak, zamandan tasarruf ettiğiniz gibi, hızlı sipariş vermiş ve ödeme de yapmış oluyorsunuz.




PayPadGO’nun web ara yüzü ile bütün yönetsel ve satış raporlarını takip edebiliyorsunuz. Tüm mağazlarınızı kontrol edip ürün ve fiyat güncellemeleri yapabiliyor ve aynı anda bulut üzerinden yüzlerce şubeye tek tuşla bilgileri gönderebiliyorsunuz.

Bütün satış raporlarını anlık olarak ios uygulamasından görebiliyorsunuz.



Anlık kampanya oluşturup tüm mağazalarınıza gönderebiliyorsunuz.
Örneğin 1 kahve+1 pasta 15TL kampanyası gibi…


Satış datalarını ve stok bilgilerini anlık olarak ERP’lere aktarıyor.
(SAP, Microsoft axapta, Logo entegrasyonlarıveanlık datatransferi)

Tablet Sipariş/TSM

Garsonların masada tablet ile sipariş alması, bunun anlık olarak tüm sistemler ile bulut üzerinden senkronize olması ve hesap dendiğinde direk müşterinin yanına gidip adisyon fişini pos cihazından basıp ödemeyi aynı anda alabildiği kullanım şeklidir.



Kabataş Erkek Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu olan Veysel Berk, MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de yaptığı başarılı bilimsel çalışmalar sonrasında University of California Berkeley’de doktora programına davet edildi. Berkeley’de doktorasını aldıktan sonra dönemin Amerikan Enerji Bakanı ve Nobel Ödüllü Fizikçi Steven Chu ile doktora sonrası çalışmalar yaptı. Yaptığı buluşlar 2013 yılında Science dergisinde yayınlandı. Aynı yıl Silikon Vadisi’nde kurduğu bilişim ve teknoloji şirketi Wallit’e iki hafta gibi kısa bir sürede 1 Milyon doların üzerinde yatırım aldı. Yatırımcıları arasında HP’nin başkan yardımcısı, OpenTable’in başkanı, PocketGems CEO’su gibi değerli isimler ve venturecapital şirketleri de yer alıyordu.

2014 yılının ilk aylarda Türkiye’ye geri dönenBerk, Çaycı ve geleneksel ödeme sistemlerine meydan okuyacak PayPad şirketlerini kurdu.

  Veysel Berk, Çaycı şubelerinde kullandığı geleneksel ödeme sistemlerinin yavaş olması, kampanyalar sunmaması ve müşteri hızına yetişememesi nedeniyle hayata geçirdiği PayPad uygulaması, aynı zamanda işletmelere sağladığı akıllı satış tavsiyeleri ve yöntemleri sayesinde işletmenin anlık olarak daha karlı ürünleri satıp işletmelerin büyümesine katkı sağlıyor.

Piyasada hali hazırda satışta olan sistemlerin bir çoğu maliyetli ve karmaşık bir sisteme sahipken, PayPad oldukça basit ve anlaşılır kullanımıyla oldukça kısa bir zamanda kullanılabiliyor. Aynı zamanda işletmeye gelen müşterilerin yeme içme alışkanlıkları PayPad ile ölçümlenebiliyor; kadın, erkek ve çocuk müşterilerin tükettiği ürünler bir modül üzerinden işlenip istatistiki verilere işleniyor.

Dünyanın en gelişmiş ödeme sistemi olma özelliği taşıyan PayPad, akıllı algoritması ve arka planda çalışan yapay zekası sayesinde, tüm işletme sahiplerine otomatik kampanya modülünü de sunuyor. Bu doğrultuda sistem, kullanıcıya satışın önemli olduğu ürünler konusunda bilgi verirken, kampanya yapılması gereken ürünler konusunda da işletmecileri yönlendiriyor.

PayPad oyunun kurallarını değiştirmeye “TicaretinAkıllı Ekranı” PayPad1.0’ı piyasaya sürerek başladı.



Ticaretin Akıllı Ekranı PayPad1.0’ın Özellikleri

1. Türkiye’nin Bulut Tabanlı ilk Satış Sistemi.
2. Perakende Sektörüne Özel Devrimci Tasarımı ile Türkiye’nin ilk Mali Onaylı Yeni Nesil Ödeme Sistemi.
3. Entegre Çözüm olanakları ile Kolay, Hızlı ve Pratik kullanım sağlayan; akıllı teknolojisi sayesinde yönetsel raporlamaları mobil takip etmenize imkan veren ödeme sistemi. Satış, stok takip, raporlama, personel ve müşteri yönetimini entegre raporları sayesinde kolayca görebilir, anlık hareket edebilirsiniz.
4. Akıllı ikinci ekranı sayesinde, müşterilere önerilerle, insan odaklı satıştan, sistem odaklı yaklaşıma geçebilirsiniz.
5. Dijital Menü Ekranları ile hızlıca değişen menülerinizin otomatik olarak ekrana yansımasını sağlar.
6. Çapraz ve yukarıya satış yapmak istediğinizde yapay zeka teknolojisi ile önermeli satış yapabilirsiniz.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder