10.23.2015

TÜRSAB 43. YILINI DEV ÖDÜL TÖRENİ İLE KUTLADI-YILMAZ PARLAR


BASIN TOPLANTILARI  

 


TÜRSAB 43. YILINI DEV ÖDÜL TÖRENİ İLE KUTLADI

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü turizmin en büyük birliği Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB); 43. Kuruluş yıldönümünü, sektör duayenleri ve sektöre katkı sunanlar için organize edilen dev ödül töreni ile kutladı.


TÜRSAB’ın 43. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, Türkiye’nin önde gelen acenteleri Lütfü Kırdar  Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda biraraya geldi. Toplantıda konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektörünün Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli penceresi olduğunu belirtti. TÜRSAB'ın Türkiye turizm sektörünün öncü kuruluşu olarak seyahat acentelerini tek çatı altında topladığını anlatan Ulusoy, şöyle konuştu:


“Türkiye turizm alanında çok mesafe kat etti. 2000 yılında 25 yat limanı olan Türkiye, şu anda 42 yat limanına, 2000 yılında 25 havalimanı olan Türkiye şimdi 55 havalimanına kavuştu. Yine 2000 yılında 914 bin yatak kapasitesi olan Türkiye'de bu rakam 2014'te 1 milyon 614 bin seviyesine ulaştı. Turizm sektörümüz bugün ihracatımızın yüzde 21,8'ini, bütçe açığının da yüzde 40,6'sını karşılamaktadır.

Seyahat acentelerinin pazarlama faaliyetlerini yürüttüğü bu alanda Türkiye gelir bakımından 2000 yılında dünyada 14. sıradayken 2014 yılında 12. sıraya yükseldi. Bunlar kolay olmadı. Bugün bize vize koymaya kalkan ve vize koymakta gayret gösteren ülkeler var. Yarın gün gelecek biz o ülkelere vize koyacağız.”

Ulusoy, turizmcilerin “barış elçisi” olduğunu ifade ederek, “Bizim için Diyarbakır neyse, Trabzon da odur. Akçaabat neyse, Erciş de odur. Biz, barış sektörüyüz” dedi.

Başaran Ulusoy daha sonra İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ı sahneye davet ederek başta kongre turizmi olmak üzere sektöre verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

İbrahim Çağlar, “İTO nasıl ki 133 yıldır girişimciliğin ilk adresi ve en önemli destekçisi olduysa TÜRSAB da aynı şekilde turizm sektörü için bir fener ışığı ve bir pusula olmuştur” diye konuştu.


Başaran Ulusoy, daha sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da turizme katkılardan dolayı teşekkür plaketi sundu. Topbaş,  turizm

sektörüne büyük önem verdiklerini ve İstanbul'un turizm anlamında hak ettiği yere ulaşması için her dönem çaba sarfettiklerini vurguladı.
Daha sonra söz alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye'nin turizm ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Konuşmaların ardından sektörde 25 yıl ve üzeri hizmet veren, yaklaşık 500 seyahat acentesine plaketleri verildi.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder