10.20.2015

TÜRKİYE’NİN MARKALAŞMIŞ RESTORANLARI TURYİD-TÜRSAB İŞBİRLİĞİ İLE DÜNYAYA AÇILIYOR -YILMAZ PARLAR


BASIN TOPLANTILARI  

 


TÜRKİYE’NİN MARKALAŞMIŞ RESTORANLARI TURYİD-TÜRSAB İŞBİRLİĞİ İLE DÜNYAYA AÇILIYOR 
Gastronomi turizmi alanında Türkiye’nin en önemli kurumları TURYİD ve TÜRSAB işbirliği protokolü imzalıyor. 
Ülkemizde son dönemde değer kazanmaya başlayan Gastronomi Turizminin, konunun uzmanı TURYİD ve TÜRSAB tarafından sahiplenilmesi sektör tarafından olumlu karşılandı. 

Birbirinin ayrılmaz parçası kabul edilen gastronomi ve turizm, “Gastronomi Turizm”i adı altında şehirlerin markalaşmasında en önemli unsurlardan biri olarak emin ellerde büyüyecek. 
Dünyada turist sayısı 1 milyar kişiyi aşarken, bu turistlerin yüzde 88.2’si ‘Destinasyon tercih etmede yemek çok önemli’ diyor. Böyle olunca dünyada seyahatlerini lezzet duraklarına göre yapanların sayısı hızla artıyor. Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini ortaya koymayı hedefleyen TÜRSAB ve TURYİD, Gastronomi Turizmi başlatıyor. 

Bu işbirliği sayesinde ülkemizde başarıyla sunulan ve turist başı harcamayı yukarı çeken Kongre Turizmi, Sağlık Turizmi, Golf Turizmi gibi olgulara Gastronomi Turizmi başlığını da ekleyecektir. Alternatif turizm çeşidi olarak giderek önem kazanan Gastronomi Turizmi için ülkemizde yapılacak etkinliklerle, turizm gelirine katma değer yaratılacaktır.
Çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere TURYİD üyesi 300’ü aşkın mekan aracılığıyla, ‘Kaliteli Turist, Kaliteli Hizmet’ sloganı ile yayılacak olan bu hareketi ülkemizin markalaşmış restoranları destekliyor.
Kısa vade hedeflerinde Gastronomi Turizminde çok büyük başarılar yakalamış olan Londra, New York, Barcelona, Tokyo gibi büyük metropolleri örnek alan TURYİD - TÜRSAB işbirliği,  Istanbul markasının izinde ilerleyecek olan yeme-içme ve ağırlama/eğlence turizmini ilerleyen dönemlerde Ege, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’ya taşımak ve bahsi geçen yörelerin tarihi ve kültürel değerleri ile yeme-içme kültürlerini harmanlamayı benimsiyor. 

İşbirliği protokolü detayında ilk etapta İstanbul Lezzet Durakları Haritası ve “Ben bu Sanatı Yerim” temalı “Food Art Festival” organizasyonunda ortaklaşa hareket edecekleri belirten iki kurum, ülkemizin değerli mutfak kültürünü dünyaya tanıtacak.  Söz konusu Lezzet Durakları Haritasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkıları ile; 
Türk Hava Yollarının bir kısım diş hatları seferlerinde
TUROB (Turistik Otelciler Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği)  mensubu otellerde
TÜRSAB’a bağlı müzelerde ve nihayetinde
TURYİD üyesi restaurantlarda sürekli olarak turistlere ulaştırılması konusunda görüş birliğine vardılar
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder