11.23.2014

TRİSAD 20’nci yılını kutladı-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  
TRİSAD 20’nci yılını kutladı.


TRİSAD Başkanı Mustafa Balkuv, yaşanan siyasi çalkantılara rağmen Türk trikocularının geçen yılki ihracat rakamlarını tutturacağını söyledi

Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) 20’nci yılını sektör duayenleri ile birlikte kutladı. 20 Kasım Perşembe günü Le Meridien Otel’de düzenlenen geceye LC Waikiki, Damat Tween, Avva, Mısırlı, Karaca, Defacto gibi markaların kurucu ve üst düzey yöneticileri ile İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası başkanları ve Ticaret borsası başkanı da katılım gösterdi. 


TRİSAD Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Mustafa Balkuv, Türkiye’nin, triko üretimi konusunda sahip olduğu bilgi birikimi ve know-how ile dünyada çok önemli bir yere oturduğunu dile getirdi. Türkiye triko sektörünün yılda 150 milyon adet ürün ürettiğini ifade eden Balkuv, “Triko sektörü yıllık yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ihracata ulaştı. 50 milyon adet triko üretimini de iç piyasaya sunuluyor. Triko sektörü olarak ihracatımızın yüzde 75’ini Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Dünyanın en büyük markalarına yüksek düzeyde ürünler veriyoruz. Almanya’da orta sınıfın üstündeki bütün firmaların Türkiye triko sektörü ile irtibatlarının olduğunu söyleyebiliriz. İngiltere ve İspanya en önemli pazarlarımız” diye konuştu. 

Türkiye’de yaşanan siyasi çalkantılar sonucunda bu yıl iç piyasanın büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Balkuv, “İhracatçılarımızın yoğun çabaları sonucu geçen yılki ihracat rakamlarını tutturacağız” dedi. 2015’te sektör için büyük önemi olan İran pazarında fuar düzenleyeceklerini ifade eden Balkuv, “1-4 Şubat tarihleri arasında bizim için çok önemli olan İran’da bir fuar organize ediyoruz. Bu amaçla şimdiye kadar olduğu gibi dünyanın birçok yerine ulaşıp bu konuda katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Sektörün şu anda 150 bin kişiyi istihdam ettiğini vurgulayan Balkuv, “Eğitimli eleman konusunda da TRİSAD Triko Meslek Lisesi’nden mezun olan öğrencilerimizden sektöre katkı sağlamaya devam ediyoruz. 2015 yılı itibariyle yüzde 10 büyüme hedefliyoruz” dedi.


İstanbul Ticaret Odası başkanı İbrahim Çağlar da İTO’ya geceye yaptığı sponsorluktan dolayı verilen Plaket töreninde yaptığı konuşmada, Trisat’ın kuruluşundan bu yana 20 yıl geçtiğini hatırlatarak, ” Kuruluşundan bu yana derneğin başkanlığın yapan çok değerli arkadaşlarımız büyük katkılar sağlamıştır. Bugün derneğin başkanlığını sürdüren Mustafa Balkuv, İstanbul Ticaret odasında meclis üyeliği yapıyor ve bu çatı altında da Trisad’ı çok iyi temsil ediyor. Odamızda sektörüyle ilgili her türlü çalışmalarına da katkı sağlıyor. Yaptığı çalışmalarla hem sektöre hem de ülkemize büyük katkılar sağlayan bir arkadaşımız. Bize verilen bu ödül Oda’nın geceye yaptığı katkılarından dolayı. İTO olarak bugün 375 bin üyesiyle faaliyetleri açısından dünyanın en büyük odasız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da İTO olarak her zaman yayında olacağız diyorum. 

 



Triko sanayicilerinin liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve dayanışma ruhunu geliştirmek suretiyle toplumun sosyo-ekonomik düzeyinin gelişmesine katkıda bulunmaları için kurulan Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD), ülkemizin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri.
Triko sanayicilerinin sorunlarına çözüm bulmak için çalışan dernek, resmi makamlar, ticaret ve sanayi odaları ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İHKİB) bünyesinde sektörü temsil ediyor. Kurucusu olduğu TRİSAD Triko Meslek Lisesi ile bir ilki de başaran dernek, sektörün eğitimli eleman ihtiyacına çözüm getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder