6.01.2014

VAN GUINNESS KAHVALTI REKOR SONRASINDA-YILMAZ PARLAR


BASIN TOPLANTILARI  
VAN GUINNESS KAHVALTI REKOR SONRASINDA…

Tarihin eski tarihlerinde Van Bölgesine yerleşen, bu gün Van kalesini Güneş kenti anlamına gelen Tuspa’yı Başkent yapan Urartular’dan sonrada, Van Guinness Kahvaltı rekor denemesi süresinde “Doğunun yükselen güneşi Van şehrimiz” şeklinde sık sık anons edildi. 


Kalabalıkta kaybolan çocuklar özel görevliler tarafından sahne yakınında teskin edilirken yapılan anonslarla ailerine teslim edildi. Kocasını kaybeden eşlerede rastlandı. Anons yoğunluğundanda etkinlik programı aksadı.


On dilde şarkı söyleyecek olan ANKA Kültür Derneği Dillerin Çığlığı Korosu konserini veremedi. Bizde kendilerinden söyleşi yaparak görüntüledik. Aynı zamanda pek çok folklor ekibi gösterisini yapamadı.



Bogaziçi öğretim görevlisi  Doç. Dr. Mehmet Çelik’e duygularını soruyoruz. Alıcımıza aktardıkları aynen şöyle; “Kahvaltı Değil Birlik Rekoru!.Van’da kırılan tarihi kahvaltı rekorunun sonrası, Isparta ekibi ile birlikteyiz. Isparta TOB Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri Isparta’dan kalkıp rekora destek olmak için Van’a gelmişler… Üstelik uzun ve yorucu bir seyahatten sonra… Önce otobüsle Ankara’ya oradan da uçakla Van’a.


Şükrü Bey“Çok yorulduk ama değdi!” diyor ve ekliyor: “Van’ın bu sevincine ortak olmak bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bütün yorgunluğumuz gitti!.”Sadece onlar mı? İnanılması güç ama 21 Ticaret ve Sanayi Odası başkan ve üyeleri. Hepsi Van’a destek olmak için düşmüşler yollara… Edirne’den Van’a kadar deriz ya… Gerçekten öyle… Edirne heyeti de vardı içlerinde Bitlis heyeti de…


Ak Parti Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik de bu mutlu tabloya ortak olmak için memleketine gelenlerden… Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve daha binlerce kişi. Asıl Van halkı!. Sabahın erken vakitlerinde düşmüşler yollara. Caddeler, sokaklar cıvıl cıvıl.
Herkesin yüzünde galibiyete odaklanmış bir yarışmacı edası: zafer bizimdir!.
Hak ettiler gerçekten: 51. 793 kişi az değil  Amerika’daki kahvaltı rekorunu ikiye katlamışız. Üstelik bir o kadar kişi de dışarıda kaldı.  Tahminler alt üst olduğu için gerçek rakam yansımadı bu tabloya. Genel kanaat 35 bindi… Kim bilebilirdi bu sayı ilk bir saat içinde aşılacak?
Aslında bu rekor sabahın ilk saatlerinde kırılmıştı. Çünkü binlerce insan, Yaşlı, Genç, Çoluk,  Çocuk.
Türk. Kürt. Ak Partili, BDP’li,  CHP’li, MHP’li. Daha onlarca birbirine muhalif gruplar tek bir amaç için bir araya toplandılar. Kimse parti bayraklarını taşımadı. Kimse slogan atmadı. Belki de Van değil Doğu tarihinde ilk kez insanlar kentleri için bir araya geldiler. Zafere hep birlikte ulaştılar. Ne diyelim
Başta Van’a dışarıdan gelen misafirleri, Van’da yaşayanları, Vanlıları ve Van TSO Başkanı Necdet Takva olmak üzere emeği geçen herkesi kutlamak gerek.”
Sonrasında. Açılışı yapılacak olan Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Kültür Sarayına geçiyoruz.
Deprem Van’ı vurunca, birçok hayat sönerken birçok da yeni hayat başlıyor. Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Kültür Sarayı artık kullanılamaz hale gelince, Yusuf Konak  Ankara’ya taşıyor kahvaltı kültürünü. Ancak rekor deneme gününde yeniden mekanı Van’da açmaya karar veriyor.


Van Kahvaltısına En doğal haliyle sahip çıkarak kültürümüzü bütün dünyaya tanıtmak. Van’ın marka kahvaltı ve kültür sarayı hizmetiyle ve ürün kalitesiyle   sürekliliği sağlamak, amacını söyleyen mizah ustası Yusuf Konak mekanın açılışı sırasında da espirilerini sıraladı.

İçten  misafirperverliğini göstererek mükellef kahvaltıyı bir kez daha konuklarına ikramda bulundu. Kurdele kesimi sonrası, tüm protokol birlikte halay çekti. Elbette rekorun kutlamasıydı.

yilmazparlar@yahoo.com  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder