12.09.2013

“YIKMAK BİR ÖVÜNÇ KAYNAĞI VE HİZMET OLACAK-YILMAZ PARLAR


BASIN TOPLANTILARI  


 

“YIKMAK BİR ÖVÜNÇ KAYNAĞI VE HİZMET OLACAK”

Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir Mmg Aralık 2013 Çalışma Toplantısında kötü kentleşme üzerine “Zamanı geldiğinde bu ve buna benzer binaları yıkmak bir övünç kaynağı ve hizmet olacak”  

Kısa Adı MMG olan Mimar ve Mühendisler Grubu  Aralık ayı çalışma toplantısını 8 Aralık 2013 tarihinde Barcelo Eresin Topkapı Hotel'de yaptı.

Gerçekleşen toplantıya Üsküdar  Belediye Başkanı Mustafa Kara, Belediye Başkan Yardımcıları Hilmi Türkmen ve Sami Er, eski Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı ve Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Atilla Üstündağ  dernek üyeleri,kahvaltılı toplantının sponsorluğunu üstlenen Filizler Köftecisi sahiblerinden Osman Şahbaz ve basın mensupları katıldılar.



Mimar ve Mühendisler Grubu Başkan yardımcılarından Mahmut çelik, akıcı- neşeli espirili -bilgili ve edebi sözleriyle gerçekleştirdiği sunuculuk görevini üstlendi. MMG nin çalışmalarını içeren sinevizyon gösterimi sonrası Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir açılış konuşmasını yaptı.




 


 
Murat Özdemir, kendi dönemlerinde daha önceki yapılan panelleri sempozyumlara dönüştürdüklerini böylece daha etkili kanun koyucu ve uygulayıcılara yol gösterme şeklinde üstlerine düşen sorumluluk görevlerini yerine getirebildiklerini ifade eden sözleri ima etti. Murat Özdemir “Mustafa Kara’nın isminin altındaki belediye başkanlığı ünvanından değil, ünvanının üstündeki isminden ötürü MMG için önemlidir. 2 sene önce Üsküdar Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz-Şehirlerimizin Geleceği Tehditler Fırsatlar-Sempozyumda şehirciliğin ana hatlarını ortaya koymuştuk. Şehirlerimizin nereye doğru gittiği konusu, herkesin gündeminde olması gereklidir. Yerel yönetimlerin görevi sadece çöp toplamak ve teknik belediyecilik hizmetlerini vermenin çok ötesinde şehir yapılanmasını ve kültürünü oluşturması açısından büyük önem taşımaktadır" özet sözleriyle birlikte Çamlıca cami ile ilgili açıklamaları yaptı. Özdemir “Yapmamak daha faydalı” dediği sözü şöyle izah etti. “Mimar Sinan'ın mevcut dokuya ve kendine olan saygısından dolayı Bursa’da eser inşa etmedi. Mimar Sinan’ın inanç ve geleneğinden beslenen bizim arkadaş, abi ve büyüklerimizin döneminde, TOKİ tarafından Ulu Caminin arkasına hoyratça gökdelenler dikildi.  Zamanı geldiğinde bu ve buna benzer binaları yıkmak bir övünç kaynağı ve hizmet olacak”dedi   .



Açılış konuşmasının ardından Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı ve Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Türkmen kısa kunuşmasını müteakip Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ''Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı ve Tavsiyeler'' konu başlığı altında sunum gerçekleştirdi. Üsküdar’ı.Fetih gören şehir olarak öneminin altını çizdi.



Üsküdar'ın geçmişten günümüze geçirdiği evreleri çeşitli isimler vererek anlatan  Mustafa Kara Üsküdar Belediyesi'nin gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları, restorasyon ve yenimelerle  kazandırdıkları tarihi eserleri anlattı.



Üsküdar’daki tarihi kültürel mekanları slaytlarla anlatan Kara “İstanbul’u bir finans merkezi yapalım ama bu kadar yabancı yatırımcı alarak uluslararası şirketlerle ne kadar doğru projeler yapıyoruz bunu ciddi bir şekilde tartışmalıyız. Bu gidişatın direksiyonu bizde ama gazı freni kimde bilinmiyor.” Sözleriyle Kültürden geleneklerimizden uzaklaştığımızı ve kötü kentleşmenin sebeblerini dile getirdi.

Çalışma soru cevaplarla birlikte plaket sunumlarıyla sona erdi.

  
yilmazparlar@yahoo.com
 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder