10.12.2013

Akbank'tan esnafa "Olduğunda Öde Kredisi”-Yılmaz Parlar

BASIN TOPLANTILARI  

Akbank'tan esnafa

"Olduğunda Öde Kredisi”

Esnafa yönelik çalışmalarını “Akbank’tan Esnaf Kardeşliği” altında sürdürecek olan Akbank,
“Olduğunda Öde Kredisi”ni geliştirdi.



Akbank, KOBİ'ler içinde önemli bir paya sahip olan esnafa yönelik sunduğu ürünlere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, nakit akışı düzenli olmayan esnafın finansman ihtiyacını karşılamasına ve rahatça geri ödemesine olanak sağlayan "Olduğunda Öde Kredisi”ni geliştirdi.

12 ay vadeye kadar kullanılabilen kredinin geri ödemesi 1 yıl içinde istenilen zaman ve tutarda yapılabiliyor. Ayrıca, bunu yaparken müşteriler faiz oranı değişikliklerinden de etkilenmiyor. Böylelikle, kredi esnafın hayatını kolaylaştırarak işlerine destek oluyor.

“Esnafımızdan öğrendik, esnafımıza özel, Olduğunda Öde Kredisi’ni hayata geçirdik”

Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, düzenlenen basın buluşmasında, her zaman piyasanın nabzını tutan bir banka olarak, müşterilerin tüm ihtiyaçlarını yakından izlediklerine işaret ederek, "Bildiğiniz gibi, esnafın ödeme ve tahsilat dönemleri yani nakit akışı ticari ve kurumsal firmalar gibi çok öngörülebilir değil. Dolayısıyla bu noktada hem krediye ihtiyaç duyuyorlar hem de kredi geri ödemelerini kazançlarına göre yapma esnekliğine sahip olmak istiyorlar.

İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak biz de ürünün reklam filminde de söylediğimiz üzere esnafımızdan öğrendik, esnafımıza özel, Olduğunda Öde Kredisi’ni hayata geçirdik. Olduğunda Öde Kredisi’nden yararlanan esnaf, kredinin vadesi içinde istediği zaman ve istediği tutarda anapara ödemesi yapabiliyor. Esnafımıza, 'kredini bugün al, paran olduğunda geri öde' diyoruz. Böylelikle, nakit akışlarına göre “az yada çok” geri ödeme imkanı sağlıyoruz.” dedi.

Akbank esnafa yönelik çalışmalarını “Esnaf Kardeşliği” altında sunacak

Oğuz, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'de esnaflık yalnızca bir meslek değil aynı zamanda bir "kültür". Esnaf olmak demek dürüst, samimi ve çalışkan olmak demek. Müşteriyi en büyük velinimeti olarak gören, her şeyden önce itibarını düşünen esnafın bankasından beklediği şey de aynı samimiyet ve güven duygusu.  Akbank olarak biz de ürünlerimizi yalnızca esnafın ihtiyacını karşılayacak şekilde değil, aynı zamanda onunla aynı dili konuşup, aynı kültürün bir parçası olacak şekilde tasarlıyoruz. Bundan sonra da esnafa yönelik çalışmalarımızı ‘Akbank’tan Esnaf Kardeşliği’ altında sürdüreceğiz.

‘Esnaf Kardeşliği’ bu stratejinin en yalın ve samimi ifadesi olarak hizmet anlayışımızı yansıtıyor. Tüm ürünleri bu kardeşlik duygusuyla esnafın hayatını kolaylaştırmak için geliştiriyoruz. Bu anlayış ile de esnafımız için “Olduğunda Öde Kredisi”ni hayata geçirdik.”

“Olduğunda Öde Kredisi”nden yararlanmak isteyen Akbank müşterileri, Akbank şubelerinden ve akbank.com’dan başvuru yapabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder