5.10.2013

BAŞBAKAN ERDOĞAN HAZIR GİYİM VE PERAKENDECİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ…-YILMAZ PARLAR


BAŞBAKAN ERDOĞAN HAZIR GİYİM VE PERAKENDECİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ…
TGSD "Hazır Giyim ve Perakende Ödül Töreni" 8 Mayıs’ta Gerçekleşti
İstanbul-Beşiktaş Shangri-La Bosphorus Otel'de 09-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan 6. İstanbul Moda Konferansı öncesinde, 30 yıldan fazladır sektöre emek veren 27 firmaya ödülleri verildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı, Türkiye Hazır Giyim Sanayicileri Derneği  "Hazır Giyim ve Perakende Ödül Töreni"nde devletin zirvesinin yanı sıra sektörün ileri gelenleri de bir araya geldi. Ödüller Başbakan Erdoğan tarafından sahiplerine takdim edildi.

Türkiye’de hazır giyim sanayinin gelişmesi için gerekli ortamı hazırlamak, yurtdışında tanıtmak, sektöre öncülük etmek ve işbirliği sağlamak amacıyla 1976 yılında kurulan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, (TGSD) 6. Yaşına giren İstanbul Moda Konferansı’nın açılışını, 37. yılına özel "Hazır Giyim ve Perakende Ödül Töreni" ile yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı, Astaş Holding'in anasponsorluğu ile 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü Shangri-la Bosphorus Hotel’de gerçekleşen akşam yemeğinde 30 yıldan eski 13’ü perakende, 14’ü ise hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren toplam 27 TGSD üyesine ödülleri verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ödüllerini alan isimler arasında 75 yıldır perakende sektöründe hizmet veren Kiğılı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Vakko’nun Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, 69 yılla Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, 35 yıldır faaliyet gösteren Mudo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, hazır giyimin 61 yılla en eski ismi Altınyıldız’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, 41 yıllık APS’nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Benzeş de yer aldı. Hazır giyim zirvesine dönen gecede sektörün beklentileri, gelişimi için alınması gereken önlemler ve ihracatçıların sorunları da ele alındı.
Törende söz alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ödül alan firmaları kutlarken başarılarının devam etmesinin Türkiye’nin dünyadaki tanıtımı ve gücünde farklı bir yeri icra ettiğini söyledi. Kısa süre içinde yapacağı Amerika seyahatinde dış politika dışında özellikle iç politika ile ilgili gündemlerinin en önemli maddesini bu ekonomik ilişkilerde endüstriyel bölgeler konusunun teşkil edeceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin ABD ile olan dış ticaret hacminin 20 milyar Dolar civarında seyrettiğine dikkat çekerek bu rakamın küçüklüğüne vurdu yaptı. Rusya federasyonuyla Türkiye ilişkilerinin daha yeni olmasına rağmen şu anda 35 milyar Doları aşan dış ticaret hacmine sahip olunduğunu açıklayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Hazır giyimde, tekstilde diğer ülkelerden geride olduğumuzu kabul etmiyorum. Tam aksine onlarla başa baş yarışır noktadayız. Çok iyi bir konumu yakaladığımızı düşünüyorum. İnanıyorum ki sizler bu pazar payını, bu yarışı biraz daha hızlandıracaksınız.

Bugünde sektörün önemli soruları olduğunu biliyorum. Çin ve Uzakdoğu sıkıntısı iplik fiyatları gibi çeşitli etkenler sektör üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor.  Yakın zamanda gerçekleşen Arap baharı Libya’da ki Ortadoğu da ki Afrika da ki gelişmeler bunlar da sektörü olumsuz etkiledi. Ancak bunlar bizi yıldırmamalı ve bizler biran önce toparlanacağımızın ve çok daha farklı bir şekilde bu yarışta yerimizi alacağımızı bilmeliyiz. Sektörün sıkıntılarını çözmek için değerlendirmelerimizi yaptık çözümlerini sıraladık, uygulamaya koyulduk. 10 yıl boyunca sorunları çöze çöze bugünlere geldik. Sektör üzerinde ki yükleri; vergi yükü, istihdam yükünü hafiflettik. 2001 yılında sektörümüzün dünya tekstil ihracatındaki payı % 2,3 oranındaydı. 2009’da bu oran kriz ortamına rağmen % 3,4’e yükseldi. Japonya’nın önüne geçti. Bugün hazır giyim sektörü daha üst seviye de. Biz hükümet olarak hazır giyim sektörünü Türkiye’nin lokomotifi olarak muhafaza edeceğiz.”
TGSD Başkanı Cem Negrin ise yaptığı konuşmada hazır giyim sektörünün 2023 hedefini 52 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak olarak belirlerken, karlılığın düştüğünü, buna sebep olarak dövizlerin içerideki enflasyon kadar dahi artmamasının gösterilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin büyük büyümesini ihracattan değil markalı ihracattan beklemek lazım diyen Negrin, ABD pazarı için yıllarca verdikleri mücadeleyi ise şu şekilde açıkladı; “2004 yılında 1 milyar 200 bin dolar olan ABD ihracatımız bugün 200-300 milyon Dolarlı rakamlara geriledi.
ABD ile Avrupa’nın anlaşmalarında Türkiye’nin yeri de bizler için çok önemli. Sonuçta en uzun terminli büyük siparişler ABD’de ve bazı mallarda yüzde 33’e varan vergiler var.
ABD EU anlaşmalarının içerisinde olmak veya olmamak, Türkiye ihracatçıları için yatırımları Türkiye anlaşabilirse yatırımları 5., 6. bölgeye, yoksa Avrupa’daki üye eski Doğu Bloku ülkelerine kaymasına sebep olacak. Her şekilde ABD piyasası Türkiye için tekrar açılıyor.”


GECEDE ÖDÜL ALAN FİRMALAR VE TEMSİLCİLERİ…


  PERAKENDE  
1 Abdullah Kiğılı Kiğılı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı 75  
2 Cem Hakko Vakko Yönetim Kurulu Başkanı 75  
3 Cemalettin Sarar Sarar Giyim Yönetim Kurulu Başkanı 69  
4 Selman  Bilal Bilsar Yönetim Kurulu Başkanı 66  
5 Sami Kariyo Penti Yönetim Kurulu Başkanı 63  
6 Murat  Türkmen Triko Mısırlı Yönetim Kurulu Başkanı 62  
7 Gülay Tan YKM Kurucu Ortağı 44  
8 Ümit Boyner Beymen Yönetim Kurulu Üyesi 42  
9 Melih Celet Desa Deri Yönetim Kurulu Başkanı 41  
10 Mustafa Taviloğlu Mudo Yönetim Kurulu Başkanı 35  
11 Turgut Toplusoy Roman Hazır Giyim Yönetim Kurulu Başkanı 33  
12 Ümit Zaim Derimod Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceo 32  
13 Ahmet Aytemiz Aytemizler Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 30  
   
  HAZIR GİYİM  
1 Cem Boyner Altınyıldız Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceo 61  
2 Osman Benzeş APS Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı 41  
3 Atila Türkmen Türkmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı 40  
4 Erol Yardım Görkem Giyim Yönetim Kurulu Başkanı 36  
5 Vedat Levin Vekem Yönetim Kurulu Başkanı 35  
6 Esat Can Özoğuz Ultra Uluslararası Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı 33  
7 Marsel Eskinazi Rimaks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı 33  
8 Ahmet Çalık Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı 32  
9 İsmet Özcan Modi-teks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı 32  
10 Kemal Şahin Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı 31  
11 Şevki Engin Tayfun Modateks Konfeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı 31  
12 Ahmet Öksüz Bozkurt Konfeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı 30  
13 Nurettin  Eroğlu Eroğlu Giyim Yönetim Kurulu Başkanı 30  
14 Şenol Şankaya Yeşim Tekstil CEO 30
Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında
 

"Sayın Başkanım çok değerli katılımcılar değerli misafirler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyor bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 6. İstanbul Moda Konferansının başarılı geçmesini diliyorum. Özellikle bu ödül töreninde ödül almaya layık görülen tüm kuruluşlarımızı yönetim kurulu başkanlarımız, CEO’larını şahsım milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum. 
Türkiye sanayisi Türkiye’nin ihracatı özellikle emek yoğun istihdam açısından son derece büyük önem ifade eden moda ve hazır giyim sektörüyle ilgili yarın başlayacak konferansın Türkiye’de giyim sanayicilerine konferansa katılan katkı veren tüm kurum kuruluş özel sektör temsilcileri ve şahıslara teşekkür ediyorum.
Yurtdışından konferansa katılan misafirlere de ülkemize özellikle medeniyetlerin buluştuğu İstanbulumuza hoşgeldiniz diyor konferansa katıldıkları ve deneyimlerini bizlerle paylaşacakları için şükranlarımı sunuyorum.
Özellikle ödüllerini alan değerli dostlarımıza, kardeşlerimize, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Zira onların başarılarının artarak devamı bizi ülkemizin dünyadaki tanıtımında olsun, güç bulmasında olsun çok farklı bir yeri icra etmektedir. Bu sıra yapacağım Amerika seyahatinde dış politika dışında özellikle iç politika ile ilgili gündemimizin en önemli maddesini bu ekonomik ilişkilerde endüstriyel bölgeler konusu teşkil edecek.  Amerika’nın bildiğiniz gibi bizimle olan şuanda ki dış ticaret hacmi 20 milyar dolar civarında. Bu rakam çok komik bir rakam.  Türkiye Amerika ilişkilerinde 20 milyar dolar gibi bir dış politika hacmi asla savunulacak gibi bir rakam değil. Rusya federasyonuyla çok gerilerden gelmiş olmasına rağmen şuanda 35 milyar doları aşan dış ticaret hacmine sahibiz.
Biz hazır giyimde, tekstilde diğer ülkelerden ben geride olduğumuzu kabul etmiyorum. Tam aksine onlarla başa baş yarışır noktadayız. Çok çok iyi bir konumu yakaladığımızı düşünüyorum. İnanıyorum ki sizler bu pazar payını, bu yarışı biraz daha hızlandıracaksınız. Bizlerde üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Hazır giyim sektöründe Türkiye olarak gerçekten eşsiz bir tecrübeye sahibiz. Şuan bu salonda 40 yıldır bu işin içerisinde olan belki daha da fazla tırnaklarıyla kazıya kazıya bir yerlere gelen dostlarım var. Herkes dönemsel olarak belki inişler çıkışlar yaşadı. Ama şuanda böyle bir noktada değiliz.
1980’lerden itibaren hızlı bir yükseliş içine giren sektör sonraki dönemlerde Dünyada ki siyasi ve ekonomik gelişmelere paralel olarak kimi zaman yükseldi kimi zaman sıkıntılı süreçler yaşadı. Bugünde sektörün önemli soruları olduğunu biliyorum. Çin ve Uzakdoğu sıkıntısı iplik fiyatları gibi çeşitli etkenler sektör üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor.  Yakın zamanda gerçekleşen Arap baharı Libya’da ki Ortadoğu da ki Afrika da ki gelişmeler bunlar da sektörü olumsuz etkiledi. Ancak bunlar bizi yıldırmamalı ve bizler biran önce toparlanacağımızın ve çok daha farklı bir şekilde bu yarışta yerimizi alacağımızı bilmeliyiz. Sektörün sıkıntılarını çözmek için değerlendirmelerimizi yaptık çözümlerini sıraladık, uygulamaya koyulduk. 10 yıl boyunca sorunları çöze çöze bugünlere geldik. Sektör üzerinde ki yükleri; vergi yükü, istihdam yükünü hafiflettik. 2001 yılında sektörümüzün dünya tekstil ihracatındaki payı % 2,3 oranındaydı. 2009’da bu oran kriz ortamına rağmen % 3,4’e yükseldi. Japonya’nın önüne geçti. Bugün hazır giyim sektörü daha üst seviye de. Biz hükümet olarak hazır giyim sektörünü Türkiye’nin lokomotifi olarak muhafaza edeceğiz. Ekonomi Bakanı ile son yıllarda sektöre özellikle de markalaşmaya çok önemli destekler sağladık. Bunlardan biri devlet destekli dünyada ilk ve tek markalaşma olan Turquality’i ortaya koyduk. Tasarım desteği noktasında da bugüne kadar bu desteği verdik; veriyoruz. İhtiyaçlara göre revize ettiğimiz tekstil uygulamaların hepimiz biliyoruz ki tekstil rekabetin çok yoğun,çok riskli, çok zorlu olduğu bir alan. Burada en büyük hedefimiz marka oluşturmak diye düşünüyorum. Zira az önce başkanda konuşmasında bunları ifade etmişti. İnsanlar markaları bir prestij bir statü olarak görüyor. Dünya pazarlarına güven duyulan, itibar gösterilen bir marka sunamazsak kalitemizi gösteremeyiz, hedeflerimize ulaşamayız. Daha öncede ifade etmiştim. Hem mevcut sorunları aşmak hem 2023 hedefini yakalamak amacıyla önümüzdeki 12 yılda millet olarak, ülke olarak en az 10 uluslararası markayı oluşturmak zorundayız. Bizim ülke olarak öyle bir gücümüz, öyle bir potansiyelimiz en önemlisi de bunu başaracak gerçekleştirecek özgüvenimiz var. Kendimize güveniyoruz, milletimize güveniyoruz, sanayicimize, tekstilcimize bu noktada ihracatçımıza güveniyoruz. Yatırımlarımızı, projelerimizi, planlarımızı özgüven içinde yapıyor. Bölgelerimiz, şehirlerimizi bu doğrultuda kalkındırıyor. Yarının geleceği Türkiyesini icra ediyoruz. Bakınız birkaç yıldan bu yana sizlerle birlikte yatırdığımız İstanbul, İstanbulumuzun dünyanın en önemli moda merkezlerinden biri haline getirmeye çalışıyoruz. Bütün yurtdışından gelen diplomatlar, devlet adamları, hükümet başkanları, devlet başkanları onlarla yaptığımız sohbetlerde bizzat kendileri bunu ifade ediyorlar. 10 yıl önce geldiğim İstanbul bugün farklı bir İstanbul diyor. Ve gezdikleri alışveriş merkezleri kendilerini büyüyor. Ve bilendim. Hepinizin tanıdığı uluslar arası çok etkin bir kişi ile bir aradaydım. O da artık bana şapka çıkarmak istiyor. Burada bir bakan hazır giyimde bu hedefimizin de çok uzak olmadığını bu hedefe her zamankinden daha yakın olduğumuza inanıyor. Geçtiğimiz ay 5 Nisan’da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve İstanbul’un Altın Borsasının güç birliği ile oluşan Borsa İstanbul’u hizmete açtık. Diğer yandan 5 gün önce 3 Mayıs’ta İstanbul’a inşa edeceğimiz uluslar arası büyüklükteki 100 milyon yıl kapasiteli havalimanımızın ihalesi ile ilgili biliyorsunuz bir yarış oldu. Ve burası yaklaşık 10 milyar Avro tutarında ki dev bir yatırım. Bunun ihalesi yapıldı. Ve burada devlete ödeyeceğimiz kiranın ihalesinde rakam tırmandı tırmandı biliyorsunuz 22 milyar 152 milyon avroya çıktı. Şimdi değerli dostlar bunu biz 10 yıl önce konuşsaydık  desek ki devlet Allah kuruşu vermeden böyle bir şey yapacakken acaba buna inanır mıydık? İnanıyorum ki bunlar zaten devletin kaynak çeşitliliği içerisinde bile yerini alır. 5 tane yerli firmamız giriyor özgüven ile bu işi başarıyor ve bu ihaleyi alıyor. İddialılar 2017’ye de burası inşallah bitecek. Peki nasıl olacak diye soranlar var. Bugüne kadar olanları nasıl yaptıysak bunu da öyle yapacağız. Yeter ki bizi içerden vurmasınlar. Bakın biz içeriden vurulmasaydık şuanda 4 yıl önce biz Marmarayı açacaktık. Ama bizi içeriden vurdular. Marmarayı bitiremedik. Ne zaman bitecek? 29 Ekim’de bitecek. 29 Ekim’de inşallah Marmarayı açacağız. Ve Londrayı Pekin’e bağlayacağız. Bir diğer önemli konu ise olmaz yapılamaz dedikleri 3. köprüdür. Ve 29 Mayıs’ta onun temelini atacağız. Şuanda bütün sondaj çalışmaları devam ediyor. 4 gidiş 4 geliş ve aynı zamanda da bu köprüde raylı sistem olacak. Yüksek hızlı trenin bağlantısını bu köprüde ayrıca yapacağız. 2015’te yapılacaklardan en önemlisi Marmarayın biraz daha güneyinde ikiz tüp geçit denizin altından boğazın altından yapılıyor. Şuanda inşaatı devam ediyor. Onu da 2015’te açacağız. Bir başka önemli adımda bizim ilk yaslı adamız var birde onun yanında Sivriada. Bu yaslı ada bu ülkede başbakan idamıdır. Bu ülkede bakanlar idamıdır. Demokrasinin en önemli dönemidir. Şimdi biz o yassı adayı ve sivri adayı demokrasi ve özgürlükler adası yapacağız. O adadaki binaları müze haline getiriyoruz ona da doğal yapıyı kaybetmeden otel ve onun yanında villa türü binalar ve sivri adaya da 1500 kişilik bir muhteşem kongre merkezi yapıyoruz. Her iki adayı adeta dünyada örnekleri vardır. Uluslar arası toplantıya mesela sizler orayı kapatacaksınız orada rahatça yapacaksınız. Alışverişinizde herşeyi orada yapabileceksiniz. Tanrıverdi ailesi böyle bir şey yapabilir mesela. Orada bir yatırıma girebilir. Oradaki otelleri Kartal Pendik’te ki oteller gibi güzel inşa edildi. Katılım yüksek olursa o otellerden istifade edip açığımızı kapatacağız. Galataport aynı şekilde. Bütün bunlar dünya markası İstanbulumuzu  dünyada çok farklı çok güçlü bir yere getiriyor. Önümüzde 2020 olimpiyatlarının İstanbulda yapılması için girişimlerimizi temaslarımızı en üst düzeyde sürdürüyoruz. Bütün bunlar Türkiye’nin İstanbul itibarını artıracak. Milletimizin ufkunu genişletecek olan yatırımlar. Bu yatırımlar başka yatırımların özü girizgahı, lokomotifi, tetikleyicisi olacak. İstanbul sadece Türkiye’nin değil bütün dünya’nın göz bebeği haline gelecek. İstanbul dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri haline gelecek. Biri haline geldiği gibi moda dünyasında merkezi konumuna yükselecek. Ben şunu her zaman ifade ediyorum. Öyle şeyler vardır ki tek başına hükümetin tek başına devletin çabalaması yetmez. İstanbul uluslar arası finans merkezi olması İstanbulun moda ve hazır giyim noktasında bir cazibe merkezi olması takdir edersiniz ki sadece bizim çabalarımız ile gerçekleşmez. 
Öncelikle hepimiz tüm İstanbullular böyle bir vizyona sahip olacağız. Bununla birlikte hepimiz bu vizyon çerçevesinde önümüze koyduğumuz hedefler doğrultusunda devam edeceğiz. Sizler işte bu teri akıtan insanlarsınız. Yanınızda binlerce on binlerce insan var çalışan. Uyum içinde, dayanışma içinde koordinasyon ve paylaşma içinde ortak hedeflere ilerleyeceğiz. TGSD ortak hedeflere ulaşma konusundaki çabalarından dolayı özellikle burada tebrik ediyorum."dedi
Diger konuşmalar
sayın bakanım, değerli konuklar, değerli basın mensupları,
türkiye giyim sanayicileri derneği’nin düzenlediği 6. istanbul moda konferansı kapsamında gerçekleşen 37.yıl ödül törenine hepiniz hoşgeldiniz!
tgsd 1976 yılında bazılarının hala üyelerimiz arasında yer aldığı 6 kişi tarafından kuruldu.
o zamanlar ihracat senede 92 milyon dolar gerçekleşiyordu.
bugün 16 milyar dolar ihracat, 25 milyar dolarlık iç pazar üretimi gerçekleşiyor.
1990’da 3,3
2000’de 6,6
2010’da 14,6 milyar dolarlık hazır giyim ihracatı gerçekleştirdiğimizi görüyoruz.

sektörün 2023 hedefi ise 52 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak…
rakiplere göre çok daha katmadeğerli malı, çok hızlı şekilde, genelde komşu ülkelere yükleme yapıyoruz.

******************************************
türkiye’nin satış fiyatlarını uzakdoğu ile karşılaştırırsak, örneğin t-shırt’ü almanya 5 euro’ya alırken bizden 10 euro’ya ithal ettiklerini görüyoruz.
aynı şekilde denim jean’de ingiltere’nin uzakdoğudan ortalama alım fiyatı 7 avro iken türkiye’de ise ingiltere’ye 15 euro’ya ihraç etmeye çalışıyoruz.

karlılığımız düşüyor ve bunun en büyük sebebi içerdeki enflasyon kadar dahi dövizlerin yükselmemesi.
türkiye’nin artık büyük büyümesini ihracattan değil markalı ihracattan beklemek lazım

abd pazarı için mücadeleye devam ediyoruz. işte 29 sene evvelki bir gazate küpürü. bu konuda yönetim kurulu başkan yardımcısı hadi karasu ve yönetim kurulu üyemiz ömer ergüder ve ben gerekirse bütün amerikada ki bu toplantılara katılmak isteriz.
2004 yılında 1 milyar 200 bin dolara çıkmış olan amerika ihracatımız bugün 200-300 milyon dolarlı rakamlara geriledi.
abd ile avrupanın anlaşmalarında türkiyenin yeri de bizler için çok önemli. sonuçta en uzun terminli büyük siparişler abd de ve bazı mallarda yüzde 33’e varan vergiler var.
bu anlaşmaların içerisinde olmak veya olmamak türkiye ihracatçıları için yatırımları türkiye anlaşabilirse yatırımları 5., 6. bölgeye, yoksa avrupa’ya üye eski doğu bloku ülkelerine kaymasına sebep olacak.
4
pamuk sorunumuz hala devam ediyor. pamuk sektöre yetmiyor. ihtiyacımız 1 buçuk milyon tonlarda iken imalat ne yazık ki yarısını karşılayabiliyor.

6. bölge şahane.
(16) bugün barış sürecinin başlangıç günü. ümit ediyoruz ki artık türkiye’nin her şehrinin eşit olma zamanı geldi. daha ne  istiyorsunuz diyebilirsiniz ancak istekler bitmez. büyük şehirlerden oralara yatırım yapmak için harekete geçen firma sayısı 20 civarında.
ekonomi bakanlığına sürekli uyarımızı yollammıza rağmen hala teşviklerde hala bazı ufak tefek sorunlar var. bu da istanbul’dan büyük firmaların o bölgeler gitmesini yavaşlatıyor. bununla ilgili hatırlatmalarımızı yapmaya devam ediyoruz.

5


halbuki oralara ihtiyacımız var. geçen sene istediğimiz hızlı treni güya batan italya çalıştırıyor bile. roma-milano arasını saatte 300 kilometre hızla gidiyorsunuz. üstelik saat başı tren var.
peki aynı tren istanbul-5 ve 6’ıncı bölgeler arasında olsa ne olur? herhalde o bölgeler de uçar. dünya bizi kıskanarak seyreder.
zaten avrupa buna alıştı, biz yapıyoruz onlar seyrediyor.
yeni teşvik kanununda yatırım başlama süresinin 2013 sonu yerine 2014 sonu olarak revize edilmesini ve 5084’ün de uzatılmasını diliyoruz.
6


sayın başbakanım,
tüm bu taleplerimizin gerekçelerini ve karşılanması halinde elde edilecek faydaları içeren ayrıntılı raporları sizlere bu gece takdim etmiş olacağız.
(17) önümüzdeki iki gün boyunca 6. istanbul moda konferansı ve ihracata katkısı olacak 1000’in üzerinde ikili iş görüşmelerini  gerçekleştiriyor olacağız.
bu yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıllarda da konferansımızda konuşmacı olarak önemli isimleri ağırladık. adlarını anmak istiyoruz.

7
nino cerruti
adriano goldschmied
loro piana’dan pier luigi loro piana
polo ralph lauren adına don baum 
ermenegildo zegna’dan paolo zegna 
fg4’ten george davies
express yönetim kurulu başkanı ve ceo’su michael weiss
moncler yönetim kurulu başkanı remo ruffini
nıke hazır giyim global tedarikten sorumlu başkan yardımcısı ernie rose
euratex başkanı alberto paccanelli **************************************************
alexander mcqueen, mıroglıo, j brand
bu yıl da birbirinden önemli isimleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. günümüz ekonomik koşullarını değerlendireceğiz; güncel ekonomik koşullarda tekstil ve hazır giyim ne durumda ona bakacağız, ulusal ve uluslararası profesyoneller, gurular ve duayenler hepimize yeni trendleri, modayı ve global pazarlara yön veren akımları anlatacak.
8
9 mayısta tüm gün konferansımız sürecek 10 mayıs’ta yine burada b2b’lerle karşılıklı iş görüşmeleri gerçekleştireceğiz.

vogue dergısı, wgsn, pantone

coface ekonomi oturumu
şimdiye kadar moda konferansında 5 bin 200 kişiyi ağırladık. beş bin b2b randevusuna ön ayak olduk. 68 yabancı, 102 yerel konuşmacıyı dinledik. 23 oturum gerçekleştirdik. sizlerle birlikte bu sayılara yenilerini eklemekten mutluyuz.
sayın başbakanım, saygı değer hanımefendi, sayın bakanım, değerli konuklar, değerli basın mensupları,

9

sayın başbakanım,
türkiye’nin tanıtımına ve kalkınmasına bulunduğunuz katkılardan dolayı bir sektör temsilcisi olarak teşekkürlerimi kabul buyurun. hem konferansımızın yurt dışında konuşulur hale gelmesi, hem uluslar arası alanda karşılıklı iş fırsatları yaratmasında türkiye’nin sayenizde bir marka olmasının katkısı büyük.
bu geceye katkılarından dolayı öncelikle
konferansı birlikte gerçekleştirdiğimiz, çalışmalarımızı beraber yürüttüğümüz tgsd yönetim kurulum ve çalışanlarını ayağa kalkmaya davet ediyor ve tüm üyelere teşekkür ediyorum.
bu geceye katkılarından dolayı astaş holding yönetim kurulu başkanı sayın vedat aşçı’ya
gecemezi renklendirecek olan orkestra ile katkıda bulunan damat – tween – sayın süleyman orakçıoğlu’na ayrıca teşekkür ederim.s
10
katkılarından dolayı tüm sponsorlarımıza ve organizasyona emeği geçen herkese
böyle zamanlarda insan ailesini unutmamalı. müsadenizle sevgili anne ve babama’da huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.
bulunduğumuz bu güzel salonda olmayı hayal ettiğimizde birçok kişi daha ortada ortada fol yok yumurta yok ne yapıyorsun dediler... ama biz profesyonellerimize ve meslektaşımıza inandık ve bugün bu güzel geceyi yaşamaktayız.  sayın recep tanrıverdi ve shangri-la bosphorus ıstanbul ekibine teşekkür ederiz.
2014 mayıs ayında tekrar buluşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder