3.15.2013

The Marmara Otelleri yüzünü yurtdışına dönerek hedef büyüttü-Yılmaz Parlar

The Marmara Otelleri yüzünü yurtdışına dönerek hedef büyüttü

The Marmara Otelleri büyüme stratejilerinde yüzünü yurtdışına dönüyor. Şehir otelciliğinde artan rekabet ortamında dünya standartlarındaki hizmet kalitesi ile konumunu güçlendiren grubun hedefi, eşit ağırlık verdiği her ülkeden nitelikli turisti otele çekmek. Bunun için Worldhotels ve Small Luxury Hotels of the World (SLH) üyelikleri önemli avantajlar sunuyor. The Marmara Collection CEO’su Hüseyin Öztürk, grubun hedeflerini ve stratejilerini Worldhotels ve SLH temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıda açıkladı.

 

Türkiye otelcilik sektörünün önde gelen kuruluşlarından The Marmara Otelleri, yeni dönem büyüme stratejilerini düzenlenen bir toplantıda açıkladı. The Marmara Collection CEO’su Hüseyin Öztürk, sektörel değerlendirmelerin yanı sıra grubun hedefleri hakkında bilgi verdi.

“Rekabet gücümüzü yüzümüzü yurtdışına dönerek artıracağız”

Dünya turizminde trendlerin hızla değiştiğini ve rekabetin arttığını belirten The Marmara Collection CEO’su Hüseyin Öztürk, şehir otelciliğinde globalleşen bir Türk markası olma vizyonu ile konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Öztürk şöyle konuştu:

“Tüm dünyada teknolojinin ilerlemesi, ulaşım ve seyahat olanaklarının artması ile dünya küçülüyor. Artık daha fazla seyahat eden insanların beklentileri de değişiyor. Giderek yoğunlaşan rekabet ortamında, üstün hizmet kalitemiz ile dünya turizminin en son trendlerini karşılayarak konumumuzu güçlendiriyoruz. Şehir otelcilğinde öncü bir Türk turizm grubu olmak hedefi ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde yurtıdışından daha fazla turist çekmeye dair stratejilerimiz olacak. Yeni dönemde Worldhotels ve Small Luxury Hotels of the World (SLH) gibi uluslararası yapıların üyesi olmak bizim için daha da değer kazanacak.”

The Marmara Otelleri, 2013 yılında yurtıdışına yönelik hedeflerine ulaşabilmek amacıyla yoğun bir tanıtım çalışmasına başlıyor. Grup, bu kapsamda, İngiltere, ABD, Çin, Belçika, Rusya, Almanya ve İsveç gibi ülkeleri kapsayan tüm yıl boyunca sürecek tanıtım turu gerçekleştirecek. Ayrıca dünya çapında düzenlenecek birçok fuar da The Marmara Otelleri’nin gündeminde yer alıyor.

The Marmara Otelleri, dünyanın en iyi otellerinin toplandığı havuzda

The Marmara Otelleri, 2012 yılından bu yana dünyanın neresinde olursa olsun, turistlerin belirli standartlarda otellerde kalmasını sağlayan Worldhotels sisteminin bir üyesi. The Marmara Bodrum ise 2000 yılından bu yana, dünyada 70'in üzerinde ülkede üyesi olan Small Luxury Hotels of the World (SLH) üyeleri arasında yer alıyor.

Her iki sisteme üyeliğin The Marmara Otelleri’nin yurtdışında, hedefledikleri turist kitlesine ulaşması açısından sunduğu avantajlara dikkat çeken The Marmara Collection CEO’su Hüseyin Öztürk, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Worldhotels üyeliği sayesinde dünya çapında bir rezervasyon sistemine dahil oluyoruz. Üyeliğimiz, hedef pazarlarımız olan ABD, Brezilya, Hollanda, Belçika, Almanya, Birleşik Krallık, İspanya gibi ülkeler ile birlikte, Rusya, Hindistan, Çin gibi yükselen ekonomileri de içine alan büyük bir yelpazede hedef kitlemize ulaşabilmemiz açısından önemli olanaklar sunuyor. The Marmara Bodrum’un SLH üyeliği de aynı şekilde, otelimize yurtdışından turist trafiğinin artırılmasında önemli bir rol üstleniyor. Tüm dünyada turistler otelimizin Worldhotels ve Small Luxury Hotel of The World üyeliklerine bakarak, hizmet kalitemizden emin olabiliyor. Önümüzdeki dönemde, uluslararası bir havuzda yer almanın sunduğu fırsatlardan daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz.”

The Marmara Bodrum Türkiye’den SLH’ye katılan ilk otel

SLH Global Halkla İlişkiler Müdürü Erin Woodward, The Marmara Bodrum’un 2000 yılında Türkiye’den sisteme dahil olan ilk otel olmasına dikkat çekerek şunları söyledi:

“The Small Luxury Hotels of the World™ benzersiz portföyünde 70’i aşkın ülkeden, dünyanın en iyi küçük, bağımsız 520’den fazla otelini barındırıyor. Dünyanın her yerinde küçük otellerde büyük deneyimler yaşatmayı hedefliyor, bunu çok geniş bir yelpazeye yayılan konseptteki otellerimizle başarıyoruz. The Marmara Bodrum, 2000 yılında Türkiye’den sistemimize katılan ilk otel oldu. Benzersiz manzarası, ayrıcalıklı hizmet anlayışı ve vaat ettiği esaslı deneyim, otelin sistemimize seçilmesine etkili oldu. The Marmara Bodrum’u SLH’ye kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyorum”

Dünyanın her yerine otel rezervasyonu için SLH’ye başvuranların sayısında özellikle son yıllarda hızlı bir artış yaşandığına dikkat çeken Erin Woodward, sistemlerinin 2012 yılında yüzde 25 oranında büyüdüğünü söyledi.

SLH'nin mobil iPhone ve iPad üzerinden sunduğu mobil uygulamalara Türkiye'den erişim 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 117 arttı. Geçen yıl Türkiye'den SLH sitesine erişimlerin yüzde 17'si bu mobil uygulamalar üzerinden gerçekleşirken, bu oran 2013 yılında yüzde yüzde 23'e ulaştı. 

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder