3.25.2013

SİHİRBAZLAR ATAĞA GEÇTİ-YILMAZ PARLAR

SİHİRBAZLAR ATAĞA GEÇTİ
İLLİZYONİSTLER DERNEĞİ KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR

Sihirbaz Mandrake’nin onursal Başkanlığını yaptığı İllizyonistler Derneği SİHİRBAZ Okan’ın Başkanlığını yaptığı Okan Yener ve Deniz Kılıç, Özgür Kapmaz, Semih Zafer, Muhsin Ufacık, Enis Talas, Devrim Kömüş gibi ünlü illizyonist isimlerin olduğu yönetim Kurulu yeni projelerini açıklamak üzere bir etkinlik düzenledi.

Çoğunluğun bulunduğu ve Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden pek çok illizyonist toplantıya katıldılar. Kültür merkezi haline dönüştürülecek projede çocukluktan itibaren illizyonist yöneştirmeyi hedefleyen ve Uluslar arası festivale dönüştürülecek festivallere kadar amaç gütmektedir. Ayrıca yaratıcı özel magic ürünleri dış pazarlara açılmak yetenekli girişimcileri desteklemek niyetindeler.
Sihirbaz Mandrake’nin gençlere uzanan eğitimciliğin ilhamıyla kültür merkezinde müze bilgiler illizyonizt ürünler ve Ortaoyunu-Karağöz-Hacivat gibi kültürümüzü yaşatmak misyonlarını yaptığımız mini söyleşilerde öğrenmiş oluyoruz.
Okan Yener - Sihirbaz Okan,Deniz Kılıç,Özgür Kapmaz,Semih Zafer,Devrim Kömüş,Enis Talas,Sihirbaz Mandrake,Dursun Ökdemir - Sihirbaz Sabu,Fevzi Türk - Shimada Fevzi,Aysun Zafer,Bengül Özsoy Yener,Filiz Mecit Kömüş,Efe Yener,Erhan Ege Kömüş,Kuzey Yener,Rumeysa Zafer,Şener Yiğiter,Ali Tankuş,Kaan Demirdere,Mert Çağatay Soylu,Aytaç Aksu,Ramazan Günaydın,Murat Kurt gibi sihirbaz olarak tanımladığımız illizyonistler önünde bir gençler kendilerine ait showlarını sundular.

Gösteri yapanlardan Mert Çağatay Soylu; doğayı ele alan konusuyla ilgili iskambil gösterisini sundu. Ramazan Günaydın seyircilere İp Manipülasyonu sergiledi. Aytaç Aksu genel sahne gösterisi ile sahnedeydi.

Yönetim sekreteri ve illizyonist Özgür Kapmaz’dan “İllüzyon camiasında birlik ve beraberlik konusunda görülen eksiklik üzerine öncelikli amacı illüzyonistlerin dayanışması olan ve sanatsal paylaşımı hedefleyen İllüzyonistler Derneği 1985 yılında kurulduğunu öğreniyoruz..
 
Yapılan dernek çalışmalarını sorduğumuzda; Türkiye İstanbul’da Balkan Magic Festivalleri düzenlenmiştir.

Dernek üyesi birçok illüzyonist yarışmacı olarak katılmış ve ödüller almışlardır.
Sahne Gençlerin Organizasyonları ile genç ve amatör sihirbazlar sahne tecrübesi yaşamaları adına İllüzyonistler Derneği sahnesinde illüzyon performanslarını sunmuşlardır.
Geçmişten Günümüze İllüzyon Buluşmaları ile birden fazla dernek üyesi illüzyonist kültür merkezlerinde halka açık olarak performanslarını sunmuşlardır.
Ustalara Saygı Etkinlikleri ile merhum Türk illüzyonistleri üyelerin performansları ile sahnede anılmıştır.

Sihir Pazarı Etkinliklerinde dernek merkezinde illüzyon malzemelerinin temini sağlanmaktadır. Üyeler arasında illüzyon malzemesi takası yapılmaktadır.
UEFA Şampiyonlar Ligi Finalinde Fenerbahçe Stadında VIP seyircilere Birebir İllüzyon Sunumları yapılmıştır.” Cevabını aldık.
Etkinlik Yeni üyelerin derneğe kabuluyle sona erdi. Yeni üyelerin rozetleri ile birlikte bize de Fahri üyelik rozeti takılmış oldu.
yilmazparlaar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder