3.31.2013

Işık Üniversitesi Enterprise 2013-Yılmaz Parlar


 Işık Üniversitesi Enterprise 2013
Işık Üniversitesi koordinatörlüğünde Şile Kampüsünde gerçekleştirilen Enterprise 2013’de kıyasıya rekabetin ardından, 29 Mart 2013 Cuma günü Şile Kadın Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen Ödül Töreniyle Avrupa’nın 7 üniversitesinden 70 öğrencinin oluşturduğu toplam 10 takım içerisinden, kazanan 2 takım ödül aldı…

 Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleşen programda; Genel Müdür, Finans Müdürü, Pazarlama Müdürü, Üretim Müdürü, Ürün Geliştirme gibi gerçek bir organizasyonda değişik görevler üstlenen Avrupa'nın 7 üniversitesinden 70 öğrenci ve akademisyenin katılımıyla oluşan 10 takım yarıştı.

Enterprise projesinin ilk haftasında, yönetim/pazarlama simülasyonlarıyla tanışan öğrenciler, bulundukları endüstrilerde firmalarının iş ve stratejik planlarını yapıp
mentorlarına sundular. Aldıkları yorumlar doğrultusunda planlarını uygulamaya başlayan öğrenciler için yoğun bir hafta oldu. Kimileri uyguladıkları stratejik kararlarla hisse senedi fiyatlarını yükseltirken, kimi firmalarda da iniş çıkışlar görüldü. Ara raporlarında öğrenciler bu durumların sebebini bulmaya ve orijinal plandan farklı gelişen yönleri anlamaya çalıştılar. Aynı zamanda Girişimcilik üzerine konuşma yapan: Alcatel Türkiye Yöneticisi Aslı Sarı, Exa-Tech Yöneticisi Serdar Raşit Alemdar, 212 Ltd. Şirketinin yatırım fonu yöneticisi Ali Karabey ile yaptıkları sohbet ve fikir alışverişi ile Türkiye’nin sayılı fabrikalarından olan Arçelik gezisi de öğrencilerin tüm bu konseptleri iş hayatında nasıl kullanıldığını görmelerine yardımcı olarak, bilgilerini pekiştirdi. Hafta sonu yaptıkları İstanbul tarihi yarımada kültür gezisi ile şehrin tadını çıkaran öğrenciler, Işık Üniversitesinin müzik grubunun konseriyle ikinci haftaya tam enerjiyle başladılar.

Enterprise 2013, Perşembe günü final sunumlarının ardından, 29 Mart 2013 Cuma günü Şile Belediyesi Kadın Toplum Merkezinde, Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu ve Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak’ın katılımıyla, ödüllerin ve katılım sertifikalarının dağıtıldığı törenle sona erdi.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, Enterprise 2013’ün Ödül töreninde yaptığı konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederek; Işık Üniversitesi’nin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, konuşmasında günümüzde kaliteli bir yükseköğretimin bir zorunluluk olarak ülkelerin önüne çıkmaya başlamasının nedenlerine değindi. “Dünyadaki her ülke yüksek öğretimini geliştiriyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi ekonomik, ikincisi kültürel… İnsanlar, 21.yüzyılın ekonomisinde yerlerini alabilmek için, çocuklarını yetiştiriyorlar. Bir yandan da çocuklarını, küreselleşmenin bir parçası olarak kültürel bir kimlik hissine sahip olabilmeleri için yetiştiriyorlar. Bu ülkeler için oldukça zor ve ben bu programın sizin için eşsiz bir deneyim

olduğuna inanıyorum. Çünkü, Enterprise’ın ana görevleri ülkelerin hedeflerine yöneliktir.” Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, Enterprise Projesi esaslarının bu hususlara dayandığı ve çağımızın ihtiyaçlarına uygun bireyler yetiştirme konusunda ele alınması gereken değerli bir workshop olduğuna değindi. Konuşmasının sonraki kısmında başta Sayın Hocamız Yrd. Doç. Dr. Gamze Karayaz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

 Alpha R Takımı; Kenneth Tournoy- Belçika'dan Howest (Howest University College West Flanders ), Niklas Dahlen-Türkiye’den IŞIK Üniversitesi, Jarne Keysers- Belçika’dan Thomas More Kempen (Kempen University College), Benedicte Pollet- Fransa'dan ISCID CO (Institut Supérieur de Commerce International de Dunkerque), Mario Müller- Almanya'dan EBC Hochschule (EBC Hochschule, European University of Applied Sciences), Polina Puganova- Fransa'dan ISCID CO (Institut Supérieur de Commerce International de Dunkerque), Viktória Jakó – Belçika’dan Thomas More Kempen (Kempen University College).
Bravo T Takımı; Ferenc Kadar – Macaristan’dan Szolnoki Foiskola (College of Szolnok), Melissa Van den Berg- Belçika’dan Thomas More Kempen (Kempen University College), Neslihan Taşkın-Türkiye’den  IŞIK Üniversitesi, Jeroom Rivière - Belçika'dan Howest (Howest University College West Flanders ), Merve Gökdeniz – Türkiye’den IŞIK Üniversitesi, Markus Anttiroiko- Finlandiya'dan Centria UAS (Centria University of Applied Sciences), Amal Ziani- Fransa'dan ISCID CO (Institut Supérieur de Commerce International de Dunkerque)

Alpha R ve Bravo T’nin ödüllerini almasının ardından; törende katılımcı akademisyen ve öğrencilere de sertifikaları verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder