2.12.2013

TARABYA’NIN EFSANE HOTELI “THE GRAND TARABYA” OLARAK AÇILDI-YILMAZ PARLAR


TARABYA’NIN EFSANESİ

“THE GRAND TARABYA” OLARAK GERİ DÖNDÜ

Yüzyıllık bir mirası taşıyan Büyük Tarabya Oteli, Bayraktarlar Holding’in 350 milyon dolarlık yatırımıyla gerçekleşen yapılandırma çalışmaları sonrasında The Grand Tarabya ismiyle kapılarını yeniden açtı.
The Grand Tarabya henüz hizmete girmeden dünyanın en lüks yaklaşık 450 otelinin üye olduğu Leading Hotels of the World (LHW) platformuna üye olma başarısını gösterdi.
Tarabya’nın simgesi ve Türkiye’nin ilk 5 yıldızlı otellerinden Büyük Tarabya Oteli, Bayraktarlar Holding tarafından satın alınmasının ardından The Grand Tarabya ismi ile İstanbullularla tekrar buluştu.

350 milyon dolarlık yatırımla yeniden inşa edilen The Grand Tarabya; eşsiz manzaralı 248 lüks odası, tasarımı, tarihi dokusu ve uluslararası hizmet standartlarıyla yenidenİstanbul’un en önemli simgelerinden biri olmayı hedefliyor.
Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bayraktar: “Gurur verici bir proje oldu”

The Grand Tarabya’nın hem İstanbul’un, hem Türkiye’nin çok önemli bir değeri olduğunu belirten Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bayraktar, İstanbul silüetinin değişmez bir yapısınıyeniden hayata geçirmekten büyük gurur duyduklarını söyledi. Bayraktar, “İstanbul’un bu önemli değerine sahip çıkmak ve hak ettiği gibi bir geri dönüş için gerekli her şeyi yapmak çok önemliydi. Biz oteli devir aldığımız 2006 yılındaki ihaleye bu anlayış ile katıldık. Emekli Sandığı ihalesine giren birçok yatırımcı, oteli yenileyip yeniden hizmete sokmak için teklifler verdi. The Grand Tarabya Türk sermayesinde kalsın, yabancılara gitmesin istedik. Biz Bayraktarlar Holding olarak, üzerimize düşen tüm maddi ve manevi fedakarlığı yaparak bu değeriİstanbullulara kazandırmayı başardığımıza inanıyoruz” dedi.

The Grand Tarabya Genel Müdürü Bora Göymen: “Şehir içinde resort ortamı sunuyoruz”

The Grand Tarabya Genel Müdürü Bora Göymen, otelin geçmişin anılarını yaşatmanın ötesinde çok özellikli bir proje olduğunuifade ederek, “İstanbul’un en merkezi noktalarına 10 ila 20 dakikalık metro yolculuğu sayesinde ulaşılabilir bir konumda olmasına rağmen, kapısından girdiğiniz anda sizi huzur ve dinginlikle karşılayan, şehir içinde bir resort ortamı sunuyoruz. Misafirlerimiz, The Grand Tarabya’nın eşsiz lokasyonunda, İstanbul’un merkezinden uzaklaşmadan Tarabya Koyu’nun sakin tadınıçıkarabilecekler” dedi.

he Grand Tarabya’nın hem geçmişi hem de modern yapısıyla kapısından içeri girenleri büyüleyecek bir dünyayı İstanbul’a getirdiğine dikkat çeken Göymen, otelde son teknolojiyle donatılmış imkanların ve yüksek kalitedeki yeme-içme kültürünün öne çıkan değerler olduğunu belirtti.

The Grand Tarabya, Leading Hotels of the World Üyeleri Arasına Girdi

TheLeading Hotels of the World (LHW) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Ömürgönülşen ise: “The Grand Tarabya’nın dünyanın en lüks yaklaşık 450 bağımsız otelinin bağlı olduğu, The Leading Hotels of the World (LHW) üyesi olması son derece önemli” diyerek düşüncelerini dile getirdi : “The Grand Tarabya gibi tamamen Türk yatırımı ve sermayesiyle açılan bağımsız bir oteli portföyümüze katmış olmaktan dolayımemnunuz. The Grand Tarabya, ayrıcalıklı lokasyonu ve hizmetiyle eşsiz otellerimiz arasına kattığımız en özel otellerden bir tanesi oldu.”


The Grand Tarabya, yüzde 95’i balkonlu oda ve süitlerin yanı sıra, çok özel tasarıma sahip olan 30 adet Servis Apartmanı ile Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde uzun dönemli konaklamalara da bambaşka bir bakış getiriyor. İşletmesi otele ait olan ve İstanbul’un en büyük SPA’sı olan Therapia SPA, 4 bin metrekareye yayılmış çok özel terapi menüsü ve ürünleriyle misafirlerine ayrıcalıklı bir SPA ve sağlık deneyimi sunuyor. Otel restoranlarının yanı sıra, denizle iç içe 14 toplantısalonu, 1,280 m²’lik balo salonu, 445 m²’lik panoramik toplantı salonu, doğal gün ışığı alabilen fitness merkezi, açık ve kapalı havuzu, 500 araçlık kapalı otoparkı gibi ayrıcalıklı özellikleriyle göz kamaştırıyor.

The Grand Tarabya Hakkında

1900’lü yılların başlarında Tarabya Tokatlıyan Oteli olarak hizmete giren, 1954 yılında çıkan yangının ardından aynı yere devlet tarafından yaptırılan Büyük Tarabya Oteli, İstanbul’un üçüncü 5 yıldızlı oteli olarak 1966’da hizmete girdi. Konumu ve kalitesiyle dünya çapında ün kazanan Büyük Tarabya, bir dönem Türk filmlerinin de vazgeçilmez seti olarak sinema tarihinde silinmez bir yer edindi. Kamu mülkiyetinde iken özelleştirilme kapsamına alınan Büyük Tarabya Oteli 2006 yılında, Bayraktarlar Holding tarafından satın alındı. Kapsamlı bir yeniden inşa süreci geçiren, uluslararası hizmet kalitesinde yapılandırılan ve The Grand Tarabya ismini alan otel, henüz açılmadan Leading Hotels of the World (LHW) üyesi olma başarısını gösterdi. The Grand Tarabya 2013 yılının Şubat ayında kapılarını misafirlerine kapılarını açtı.






THE GRAND TARABYA HAKKINDA



TARİHÇE




Hotel M. Tokatlıyan,Beyoğlu'ndaİstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi otel Tokatlıyan Oteli’nin Boğaz’daki şubesi olarak kurulan Büyük Tarabya Oteli, tarih boyunca Boğaz’ın en görkemli yapıları arasında yer almıştır. 1900’lü yılların başında, mimar Alexandre Vallaury tarafından Tarabya’daki Petala Oteli’nin yerine yapıldığı tahmin edilen Tarabya Tokatlıyan Oteli’nin sahipleri, Tokat’tan İstanbul’a göçen Ermeni bir aile olan Tokatlıyan’dır.


Tarabya Tokatlıyan, ahşap olarak, zemini dahil beş katlı, sağ ve sol kanatlı, saçaklı, barok eğilimli bir üslupla inşa edilmiştir. 1914 yıllarında otelin 120 yataklı olduğu ve İstanbul’da elektrik ile aydınlatılan ender yapılardan biri olduğu belirtilmektedir.


Birkaç sene sonra yanan otelin yerine, arazisi satın almalarla genişletilerek, Emekli Sandığı’nın Büyük Tarabya Oteli inşa edilmiştir. 1964 yılında hizmete açılan otel, Hilton ve Divan Otelleri’nden sonra Türkiye’nin üçüncü 5 yıldızlı oteli olmuştur.


Tarabya Oteli’nin isim hakkı ile birlikte binası 4 Nisan 2006 tarihinde Bayraktarlar Holding’e intikal etti.



BAYRAKTARLAR HOLDİNG



The Grand Tarabya’nın sahibi, merkezi İstanbul’da bulunan “Bayraktarlar Holding”tir. Bayraktarlar Holding’in mazisi, 1935 yılına kadar gider. Bu şirketler topluluğunun temelini oluşturan ilk otomotiv şirketi, 78 yıl önce Kayseri’de kuruldu. Bugün, Bayraktarlar Holding bünyesinde yurtiçinde ve yurtdışında şu sınai kuruluşları ve şirketler faaliyet göstermektedir:


à Otomotiv Yan Sanayii Tesisleri,

à Otomotiv Pazarlama Şirketleri,

à Mimari Aydınlatma Elemanları Üretim ve Yapım Şirketleri,

à İnşaat Taahhüt ve Ticaret Şirketi,

à Turizm Yatırım ve İşletme Şirketi

à Sigorta Aracılık Hizmetleri Şirketi,

à Araç Kiralama Şirketi.


Bir çok farklı alanda faaliyet gösteren Bayraktarlar Holding, turizm sektöründeki yatırımlarını da artırmaktadır. Özellikle The Grand Tarabya, holdingin önemli yatırımları arasında yer almaktadır. Bayraktarlar Holding, bu projeyle turizm alanındaki verim ve deneyimini artırarak, , önümüzdeki dönemde de farklı yatırımlar fırsatlarınıdeğerlendirmeyi amaçlamaktadır.


SATIN ALMA ve YENİDEN İNŞA SÜRECİ

T.C. Emekli Sandığı’nın sahibi bulunduğu. eski adı “Büyük Tarabya Oteli” olan bugünkü adıyla The Grand Tarabya’nın mülkiyeti ve isim hakkı, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 4 Nisan 2006 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdiği ihalede, söz konusu ihaleye katılan yatırımcı dokuz şirket arasında en yüksek teklifi veren Bayraktarlar Holding tarafından 145 milyon 350 bin dolar’a satın alındı.


Bayraktarlar Holding Başkanı İzzet Bayraktar, Büyük Tarabya Oteli’nin satış ihalesine; ülkemizin ve tarihîİstanbul kentinin en nâdide coğrafî bölgesinde yer alan böyle bir tesisin millî bir şirket tarafından işletilmesi, aynı zamanda ülke turizmine katkıda bulunulması amacıyla katıldı.


The Grand Tarabya’nın yeniden inşası ülkemizin uluslar arası düzeydeki saygın mimarlık şirketlerinden Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirildi. Projenin mimarları daşirketin yöneticileri Melkan - Murat Tabanlıoğlu’dur.


The Grand Tarabya’nın yeniden inşasıgerçekleştirilirken, eski Büyük Tarabya Oteli’nin herhangi bir bölümü devreden çıkarılmadı. Ancak, otel binası çatıdan temele adeta sıfırdan inşa edilir gibi elden geçirildiği için, tarihî otelin tüm bölümleri günümüze uygun mimari yorumlarla yenilendi.


The Grand Tarabya sunduğu eşsiz toplantı ve iş potansiyelinin yanı sıra, konumuyla, tasarımıyla ve muhteşem manzaralı balkonlara sahip odalarıyla İstanbul’un keyfinin çıkarılacağı bir şehir resortu konseptiyle hazırlandı.Modern tarzda dekore edilen The Grand Tarabya ayrıca hem yerli hem yabancı turist için önemli bir çekim merkezi konumundadır. Misafirlerin ve iş ortaklarının taleplerine göre hem iş hem de tatil amaçlıziyaretlerinde aradıklarından daha fazlasını bulmaları düşünerek tasarlandı.


The Grand Tarabya ayrıca henüz hizmete girmeden dünyanın en lüks ve benzersiz yaklaşık 450 otelinin üye olduğu Leading Hotels of the World (LHW) platformuna üye olma başarısına da sahip oldu.



ÇOK ÖZEL BİR MEKAN “THE GRAND TARABYA”


Genel Bakış

à İstanbul’un efsanevi oteli The Grand Tarabya, uzun süreli bir yeniden inşa sonrasında, 2013 yılı itibariyle misafirlerini tekrar ağırlıyor.

à Boğaz’ın en özel yerinde, Tarabya Koyu’nda muhteşem bir konuma sahip olan ve yakın bir geçmişte “The Leading Hotels of the World” bünyesine katılan 5 yıldızlı lüks bir otel olan The Grand Tarabya, İstanbul Atatürk Havalimanı’na yaklaşık 35km,şehrin merkezi Taksim Meydanı’na ise metroyla sadece 20 dakika mesafededir.

à Eşsiz güzellikte bir koya ve yemyeşil doğal bir güzelliğe sahip olan Tarabya,İstanbul’da son derece özel bir konuma sahiptir. Tarabya koyu, balık restoranları, renkli atmosferi ve Karadeniz’in girişini de mükemmel bir şekilde gören muhteşem Boğaz manzarası ile ünlüdür. Tarabya Koyu’nda yapımı tamamlanan Marina, Tarabya bölgesine yepyeni bir enerji kazandıracaktır.



Misafir Odaları ve Süitler

168 delüks misafir odası, 79 süit, 1 kral dairesi, 30 daireli lüks Apart Otel
Hızlı erişim kablosuz interne
kasa
Özel kontrollü klima
Duş ve küvet
Minibar
Çay ve kahve
Data ve uluslararası direkt hat ile sesli yanıt sistemi
Restoranlar, Barlar ve Loungelar

à The Brasserie - Hoş bir ortamda güne enerjik bir şekilde başlamak için mükemmel bir mekan... Boğaz, Tarabya Koyu ve Marina’nın etkileyici manzaralarıyla 24 saat boyunca hizmet veren The Brasserie sabahları açık büfe kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinde ise uluslar arasımutfaklardan lezzetli spesiyaliteleri içeren A la carte menüsü ile misafirlerine keyifli lezzetler sunuyor.

à Papalinas - Güzel bir şarap eşliğinde, Ege mutfağının eşsiz lezzetlerinin tadını çıkartmanız için eşsiz bir gastronomi deneyimi… Deniz mahsulleri tutkunlarını Boğaz manzarası eşliğinde karşılayan Papalinas, Ege mutfağından en özel tatları, günlük deniz mahsulleri, yöresel Ege spesiyaliteleri, baharatları ve lezzetleriyle farklı seçenekler sunuyor.

à The T Lounge - Boğaz manzarası eşliğinde nostaljik hatıralarıcanlandırın... The Grand Tarabya’nın 1960’li yıllardaki geleneksel akşamüstü çaylarının ihtişamını yeniden yaşatan The T Lounge, uluslararası çay çeşitleri, özel kahveleri, lezzetli pasta, kek çeşitleri ve snack menüsü ile tüm gün hizmetinizde.

à Café & Patisserie - Tatlıya düşkün misafirlerimiz için adeta bir cennet... The T Lounge’ın bitişiğinde yer alan Café & Patisserie, çikolata pralinleri, lezzetli pasta ve cupcake çeşitlerinin yanı sıra, dönemsel spesiyaliteler ile vazgeçilmez adresiniz olacak.

à Diba Bar - Sıcak ve rahat bir ortamda samimi sohbetler ve iş toplantıları için ideal bir mekan… The Grand Tarabya’nın 2. katında bulunan Diba Bar’da, eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde, Tarabya Koyu’na karşı içkinizi keyifle yudumlayabilir ve günün tüm yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Bar mönüsündeki uluslar arası şarap çeşitleri, şampanyalar ve kokteyllerle Diba Bar, birer kadeh içki eşliğinde Tarabya Koyu’nu seyrederek keyifli sohbetlere dalacağınız ve gün batımını izleyebileceğiniz mükemmel bir buluşma noktasıdır.

à Pool Bar- Sıcak yaz günlerinde ferahlamak için ideal bir mekan... Yaz aylarında hizmet veren Pool Bar’da formuna özen gösterenlere yönelik sağlıklı lezzetlerin yanı sıra, dürüm çeşitleri, sandviçler, salata ve pizza çeşitleri ile lezzetli atıştırmalıkların tadınıçıkarabilir, menüdeki ferahlatıcı içecekler ile taze meyve ve sebze suları ile de tazelenip ferahlayabilirsiniz.

à İstanbul’un En Büyük Spa’sı “Therapia Spa”

à Kapalı & Açık Havuz

à Geleneksel Türk hamamı, bayanlara ve çiftlere özel hamam

à Özel spa suit, özel giyinme odaları, sauna, çift kişilik banyo ve çiftlere özel spa bakım odası

à Air recliner ve vücut jellerine sahip tuzlu su havuzu

à En son teknolojiye sahip kardio ve fitness ekipmanlarıyla donatılmış modern bir fitness center

Toplantıve Organizasyonlar

à Yüksek tavanlı ve sütunsuz Balo Salonumuz (1,280 metrekare) , boğaz manzaralı fuayesi, misafirlerimize konferans, toplantı,fuar, sergi ve diğer özel etkinlikler için mükemmel bir ortam sağlıyor.

à Yerden tavana kadar cam pencereli çok yönlü toplantı salonumuz The Panorama da (445 metrekare ek alan) misafirlerimize eşsiz organizasyonlar ve partiler için farklı seçenekler sunuyor.

à Ayrıca, farklı organizasyonlar için otelin 1. Katında, Boğaz manzaralı ve teraslı 13 ufak ve orta çaplı toplantı salonu bulunmaktadır. Aynı katta bulunan ve profesyonel hizmetler veren, en son teknolojiyle donatılmış Business Centre ise, misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarınıkarşılayacak rahat bir çalışma ortamı sağlıyor.

à The Grand Tarabya’nın yaz aylarında hizmet veren ve panoramik havuzun yanında yer alan şahane Tarabya Koyu ve Marina manzaralı terasımız, kokteyl, resepsiyon ve 900 kişilik kapasiteye kadar unutulmaz yaz düğünlerinin değişmez adresi.


Otel Hizmetleri

à Concierge
Kablosuz veya kablolu yüksek hızlı internet erişimi
24 saat Business Center
24 saat korumalı 500 otomobil kapasiteli yer altıotoparkı
Vale park hizmeti
Limuzin hizmeti
Talep halinde havaalanı transfer hizmeti
VIP tekne transferleri / turlar, deniz taksisi
Misafirlerin isteği doğrultusunda Babysitting hizmeti
24 saat teknik destek
24 saat oda servisi
24 saat Yıkama ve kuru temizleme hizmeti
Kuaför
içekçi
Seyahat Acentası
Kiosk
Seçkin Butikler
24 saat otel doktoru




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder