2.15.2013

KALE GRUBU YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİYLE UNICERA’DA-YILMAZ PARLAR


KALE GRUBU YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİYLE UNICERA’DA

Kale Grubu, UNICERA 25. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'na; Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarının yanı sıra İtalya'da satın aldığı Edilcoughi ve Edilgres markalarıyla damgasını vuruyor.

Kale Grubu, 27 Şubat – 03 Mart 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleştirilecek fuarda, geniş bir yelpazede sunduğu yenilikçi ürünlerini sergiliyor. İnşaat, yapı ve dekorasyon sektöründeki yeniliklerin sergilendiği ve çok sayıda farklı ürün segmentinin aynı çatı altında buluştuğu fuarda; yapı sektörünün lider markalarını bünyesinde barındıran Kale Grubu, 480 ve 270 metrekarelik iki ada olmak üzere toplam 750 metrekarelik alanda, seramik, banyo ve mutfak ürünlerini sergiliyor.

En yeni ürünlerin ve teknolojilerin tanıtıldığı fuarda, Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarının yanı sıra İtalya’da satın aldığı Edilcoughi ve Edilgres markaları ile yer alan Kale Grubu; banyodan mutfağa, duvardan zemine, yapıda her ihtiyaca yönelik işlevsel ve estetik çözümler üretiyor. Kale Grubu, bütünsel bir yaklaşımla hazırladığı mekânlarında sergilediği en yeni ürünlerini, tüketicilerle buluşturuyor.

Yenilikçi yaklaşımla tüm serilere odaklandık



Tüketicilerin tercihlerinden yola çıkarak geliştirdikleri seramik koleksiyonlarının büyük beğeni kazandığını vurgulayan Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, “Kullanıcıların beklentileri doğrultusunda ve kendilerince onaylanmış ürünler yarattık. Bu yaklaşımımızdan doğan Çanakkale Seramik Saraylı Koleksiyonu, büyük başarı kazandı ve satış noktalarında serinin ismiyle aranan bir ürün oldu. Ayrıca sadece karo grubunda değil, yenilikçi yaklaşımımızla tüm alanlarda yeni serilere odaklandık” dedi.

Çanakkale Seramik ve Kalebodur markalarıyla Türk seramik sektöründe açık ara liderliğini koruyan Kaleseramik’in pazar payının yüzde 30’a çıktığını vurgulayan İhsan Karagöz, şunları söyledi: “Kaleseramik, dünyada ve özellikle Avrupa’daki krize rağmen, Almanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere ihracatta lider olduğu pazarlarda satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı başardı. Kale Grubu, bu performansıyla Avrupa’da 3’ncü, dünyada da 12’nci sırada yer alarak Türkiye’nin global marka yaratma yolundaki yeni oyuncusu olarak sahaya çıkıyor. Bugün dünya seramik karo ticaretinin yüzde 2’sini tek başına gerçekleştiren Kaleseramik bünyesinde, toplamda 3 bin adet ürün gamı ile seramik karo, vitrifiye, banyo ve mutfak mekanı çözümü sunan ürünlerimizi kendi tesislerimizde, en güncel teknoloji ile üretiyoruz. Sektörün amiral gemisi olmanın sorumluluğuyla, ‘trend belirleyici’, ‘işlevsel’, ‘çevreye dost’ ve ‘kaliteli’ kavramlarını ürünlerimize yansıtmak öncelikli amacımız.”

Çanakkale Seramik’ten estetik ve gösterişli seriler


Saraylı Koleksiyonu

Geleneksel Osmanlı mimarisi ve dekorasyon anlayışını Çanakkale Seramik yorumuyla günümüz banyolarına taşıyan Saraylı Koleksiyonu; gösterişli desenleri, geleneksel ile moderni incelikle birleştiren çizgileriyle, yüzlerce yıllık geçmişi olan saray motiflerini modern çizgilerle seramik karolar, banyo mobilyası ve vitrifiye ürünlerine yansıtıyor.

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamlı yaşam tarzını evinde hissetmek isteyenler için tasarlanan Saraylı Koleksiyonu, mermer dokusunu altın ile birleştiren Birun Serisi ve zümrüt, yakut ve safir renklerini Osmanlı motifleriyle birleştiren Enderun Serisi ile sarayların ihtişamını aratmıyor.

Enderun Serisi
İsmini Osmanlı Sarayı’nın iç kısmında bulunan, padişahın elçileri ve vezirleri kabul ettiği arz odasından; renklerini de zümrüt, safir ve yakuttan alan Enderun Serisi, banyolara ayrıcalık katıyor. Seramik yüzeylerindeki göz alıcı desenleriyle büyüleyen, kaftan motifleri, lale ve çintemani figürleriyle bütünleşen seri, gösterişli mücevherler ve tekstil dokularından ilham alıyor.

 

Osmanlı saraylarında sıkça rastlanan, doygun renklerde tasarlanan, zencirek deseniyle bezenmiş, 20x60 ebadında kalıplı duvar karolarından oluşan Enderun Serisi’nin yine Osmanlı’nın simgesi haline gelen lale ve çintemaninin altın yorumuyla birleştiren full dekorları bulunuyor. Kaftan deseninin en şık yorumu, duvar kağıtlarını aratmayacak, ışıl ışıl bir görünüme sahip kaftan full dekor ile Osmanlının ihtişamından esinlenilen altın bordürler ile seri tamamlanıyor.

 

Birun Serisi

Adını sarayın Harem dairesinin dışında kalan “Birun”dan alan bu seri, mermerin eşsiz dokusunu, altının göz kamaştıran güzelliğiyle buluşturuyor. Işıltılı ve simli malzemelerin kullanıldığı Sultan dekor ve altın görünümüyle zarafeti buluşturan Harem dekorları ile Birun Serisi göz kamaştırıyor.

 

Altının değer katan ışıltısını ve güzelliğini yansıtan mozaiklerle banyoları zenginleştiren seri; rölyefli ve iki farklı alternatifle sunulan yer karolarını, Çanakkale Seramik yorumuyla banyolara taşıyor. Birun Serisi’nin onyx mermerinden esinlenilerek tasarlanan 25x75 cm duvar karoları, kullanılan son teknoloji sayesinde herbir karoda farklı bir desen yaratılmasına imkan sağlayarak, gerçek mermer dokusunu mekanlara yansıtıyor.

Osmanlı desenlerini altın ve ışıltıyla buluşturan gösterişli full dekorlar ve bu dekorları destekleyen bordürler ile saraylarda kullanılan altıgen formlardan esinlenilerek hazırlanmış, özel kabartmalı 45x45 yer karosu ile seri tamamlanıyor.

 

Maison Koleksiyonu

Doğal dokuların ve yapının en ham hali olan betonun dekorasyon trendlerinde daha da popülerleştiği, aynı zamanda duvarların tekstil dokularıyla bezendiği günümüzde; Maison Koleksiyonu bu iki trendi tek bir koleksiyonda topladı. Lüksün yeniden yorumlandığı ve Osmanlı motifleriyle yepyeni bir ruha büründüğü Maison Koleksiyonu’nda 30x90cm ebadındaki fon karolar, gösterişli dekor alternatifleri ve koleksiyonun tamamlayıcı parçaları birbirinden farklı mekanları yaratmanıza olanak sağlıyor.

Maison Natural, mimari yaklaşımın favori malzemesi olan ve modern iç mimarinin tercihi haline gelen brüt beton etkisini metalik efektler ile birleştirerek, bu cazibeyi yaşam alanlarına getiriyor. Tekstil dokusunun sıcaklığını sıradışı tonlar ve sofistike desenlerle birleştiren Maison Romance serisi ile ise romantizm banyonuzdan evinizin her köşesine yayılıyor.


Lady Serisi

Geleneksel Osmanlı porselenlerinden yola çıkarak tasarlanan Lady Serisi, çağımızın estetik yorumu ve dinamizmi ile hayat buluyor. Renklerin, sanatsal dekorların, 3 boyutlu madalyon parçaların özenle entegre edildiği seri, feminen bir dokunuş ile yaşam alanlarında yerini buluyor.

Bohemia Koleksiyonu
Geleneksel dantel desenlerinin ve tekstil dokularının çağdaş yorumundan oluşan Bohemia Serisi ile banyolar, hem yalın hem romantik bir görünüm kazanıyor.

Sema Serisi

Osmanlı döneminden ilham alan Sema Serisi, dönemin tarzını modern bir yaklaşımla yeniden yorumluyor. Dekor ve mozaiklerle yaratılan mükemmel atmosferin klasik ve modern yaklaşımı, 45x45cm yer karolarındaki Marmara Mermeri’nin eşsiz dokusu ile seriyi mükemmel şekilde tamamlıyor, zenginleştiriyor.

Kalebodur’dan gelişmiş teknolojiyle farklı tasarım

C-Extreme
Mimarinin vazgeçilmez 3 farklı malzemesi ahşap, traverten ve betonun buluştuğu C-Extreme serisinin her karosunda bu 3 farklı malzemenin dokusunu mat olarak karodan karoya değiştiğini görerek hissedecek, 30x120, 20x120 ve 12x120 gibi ince uzun ebatlarıyla döşemede farklılıklar yaratacaksınız. Renkli fullbody porselen ve rektifiyeli olarak üretilen bu serinin beyaz, gri ve antrasit olmak üzere 3 rengi bulunuyor.

Bilinen en iyi ahşap, doğal taş (traverten) ve modern mimarinin miladı olarak kabul edilen beton yüzey dokusunun seramik karoda buluştuğu bir seri olan C-Extreme’in her bir karosuna dikkatle bakıldığında; ahşabın liflerini, budaklarını, traverten dokusunun çizgisel ögelerini, beton yüzeylerde belirgin görülen çimento suyunun izleri görülebiliyor. Karoda beton efekti ağırlıkta iken, diğer bir karoda ahşap veya traverten efekti ağırlıklı görülebiliyor.  Bu da döşendiğindeki görsel etkiyi zenginleştiriyor.

Beyaz, gri, antrasit gibi soğuk renklerde üretilen C-Extreme, 30x120, 20x120 ve 12x120 ebatlarında sunuluyor. Genelde sadece ahşap efektli ürünlerde görülen ince uzun ebatların bu seride kullanılması doğal olarak ürünün algısını farklılaştırarak modernleştiriyor. Renkli bünyeye sahip yüzde 100 porselen olarak üretilen seri rektifiyeli olup üstün yüzey dayanımı ve mat natural dokunuşu sayesinde iç-dış mekan, yoğun trafik zemin ve duvar kaplamalarında rahatlıkla kullanılabiliyor.

Edilcuoghi’den İtalyan dokunuşları

İstanbul
İtalya'nın seramik üssü Sassuolo bölgesinde karo seramik üretimi yapan Edilcuoghi markasını bünyesine katan Kale Grubu, fuarda Edilcuoghi’nin “İstanbul” serisini de sergiliyor. Dünyanın en büyüleyici şehrinin yansımalarından ilham alan Edilcuoghi, eşsiz seramik serilerinden İstanbul’u, İtalyan tasarımıyla harmanladı. Türk dokusunu yansıtan öğelerle dekore edilen feminen, sade ve romantik duvar karoları ile donatılan banyolar yeni İtalyan dokunuşuyla tanışıyor. 

London
Edilcuoghi markasının zarafet ve stil kentini yansıtan "Londra" serisi ile, gösterişli olmayan bir lüks anlayışı sunuluyor. Bu dengeli birlikteliğin yansıtıldığı banyolar, geleneksel İngiliz tarzı ile yeni İtalyan dokunuşuyla yeniden yorumlanıyor.

Kale, Eternal ile banyolarda sınırları kaldırıyor

Banyoların şık göründüğü kadar ihtiyaçlara da cevap vermesi gerektiğinden yola çıkarak Eternal serisini üreten Kale, banyonun boyutlarına ve birbirine uyumlu modüler sistemler sayesinde, banyo hayatında sınırları kaldırıyor. Kale, Eternal serisiyle, banyolarda tam kontrol sağlayan Wellness Touchpad ve daha birçok yenilik sunuyor.

Büyük ve küçük ölçekli banyolar için farklı ebatlarda ürün önerebilen Eternal serisi, Wellness Touchpad sayesinde banyo deneyimini daha eğlenceli bir hale getiriyor. Bütünsel tasarım konseptiyle hayata geçirilen seri, birbirine uyumlu modüllerle estetik devamlılık hissi uyandırıyor. Zengin ürün ve malzeme çeşitliliği ile mimarlara sistem çözümü sunan Eternal, hayatı kolaylaştıran pratik çözümler üretiyor.

Wellness Touchpad ile banyolarda yeni dönem
Dokunmatik dijital kontrol paneliyle, programlanması ve kullanması son derece kolay olan klozet ve bideler, daha önce hiç yaşanmamış banyo deneyimi sunuyor. Klozet ve bideye bağlı dokunmatik ekran kontrol panelinden, klozet taharet suyu sıcaklık ve debi ayarının yanı sıra, bide ön ve arka taharet suyu sıcaklık ve debi ayarı yapılabiliyor. Cromateraphy – Klozet mobilyasının altına yerleştirilen LED aydınlatmalar sayesinde istenilen renkte aydınlatma olanağı sunuluyor. Ayrıca Aromateraphy: Aromatik koku kartuşu - Touchpad üzerinden banyonun güzel kokmasını sağlıyor. Müzik oynatıcı, radyo seçeneği bulunan sistemde, bluetooth bağlantısı ile cep telefonu, MP3 player gibi diğer cihazlardan da müzik dinleme seçeneği sunuluyor.


Kale Grubu Hakkında
1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük etmiş, bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi haline gelmiştir. Zaman içerisinde makine ve parça imalatı, savunma, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, nakliye, turizm ve gıda sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, bugün her biri kendi alanlarında lider 17 şirkete sahip, Çanakkale başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli lokasyonları ile İtalya ve Rusya’da fabrika ve marka yatırımları olan, beş bini aşkın çalışanı ile faaliyet gösteren Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından biridir. Kale Grubu, bugün Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci en büyük seramik karo üreticisi, yapı kimyasalları sektöründe üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci,Avrupa’da ise 5’inci şirket durumundadır. Ayrıca yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir yapıya sahiptir. 100 ülkede, 400’ü aşkın noktada Kale markalı ürünler tüketicilerle buluşmaktadır. Kale Grubu, yarım asırdan bu yana sanayici kimliği ile topluma hizmet ederken kurucusu İbrahim Bodur'un ilke ve görüşleri doğrultusunda, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kültür, sanat, bilim ve spor konularında topluma her zaman katkıda bulunmuş, bu katkılarını düzenli hale getirmek üzere Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kurmuştur.


 
yilmazparlaar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder