10.11.2012

TUROB ÜYELERİNE LEJYONELLA SEMİNERİ-YILMAZ PARLAR



TUROB ÜYELERİNE LEJYONELLA SEMİNERİ
TUROB’un üyeleri  için organize ettiği Lejyonella Semineri 11 Ekim 2012 tarihinde İstanbul Conrad Otel’de gerçekleşti.
“Lejyonella Risklerinin Kontrol Edilmesi (Engineering for control of Legionnaires’ Disease Hazards)” hakkındaki seminer TUROB ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Anabilim Dalı işbirliği ile gerçekleşti.
TUROB üyesi otellerin housekeeping ve teknik departman yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen seminer İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşın Çotuk’un açılış konuşmasıyla başladı. TUROB Başkanı Timur Bayındır’ın hoş geldiniz konuşmasının ardından Danışman Mühendis Clive Broodbent’in sunumuyla devam etti.
Lejyonella Nedir:
Lejyonella hastalığı, Legionella pneumophilia adlı bakterinin yol açtığı bir hastalıktır. Adını, 1976’da A.B.D.’de Philadelphia’da eski lejyoner askerleri arasında bir kutlama toplantısından sonra meydana gelen salgından almıştır.
Hastalık, su kaynaklarında bulunan lejyonella bakterilerinin air-conditioner, duş başlıkları, jakuziler gibi aerosollerle havaya yayılması ve bu havanın solunması ile oluşur.
Otellerde bu tip aerosoller çok kullanıldığından otellerin sıhhi tesisat sistemlerinde lejyonella bakterisinin barınmasına olanak vermeyecek önlemler alınmalı ve bu önlemler düzenli aralıklarla sürdürülmelidir.
Legionella pneumophilia bakterisi ısıtma ve hızla akıtma yöntemi, klorlama, ultraviyole ışıma metodu, ozonlama, bakır-gümüş iyonlaşması gibi yöntemlerle dezenfekte edilebilir.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder