6.06.2012

Özyeğin Üniversitesi ve The Marmara stratejik anlaşma-Yılmaz Parlar




Özyeğin Üniversitesi ve The Marmara
stratejik işbirliği anlaşması imzaladı


Özyeğin Üniversitesi’nin fark yaratan eğitimi ve The Marmara’nın benzersiz kalitedeki hizmet deneyimi turizm sektöründe yeni bir otel yöneticisi nesli yaratacak.


Özyeğin Üniversitesi ve The Marmara, 6 Haziran Çarşamba günü The Marmara Taksim’de düzenlenen törenle stratejik bir işbirliği anlaşması imzaladı. The Marmara, anlaşmayla Genel Müdür düzeyinde yetiştireceği çalışanlarını, alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olan ÖzÜ Otel Yöneticiliği Lisans Programı öğrencileri arasından seçecek.

06.06.2012, İstanbul

Özyeğin Üniversitesi ve The Marmara, 6 Haziran Çarşamba günü The Marmara Taksim’de düzenlenen törenle alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olan Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Lisans Programı’na yönelik stratejik bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, The Marmara İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, The Marmara İnsan Kaynakları Direktörü Muazzez Kutay ve Özyeğin Üniversitesi Uugulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar’ın katılımıyla gerçekleşti.

The Marmara, anlaşmayla birlikte Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Lisans Programı öğrencilerine staj imkanı sunarken aynı zamanda yönetici pozisyonları için yapılan mülakat ve işe alımlarda da bu öğrencilere öncelik tanıyacak. Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, The Marmara Grubu'nun sağlayacağı destek ile teorik ve pratik donanımlarını tamamlamış birer otel yöneticisi olarak mezun olabilme imkanına kavuşacak. Aynı zamanda The Marmara Grubu yönetici ve çalışanları, Özyeğin Üniversitesi'nin The Marmara için özel olarak hazırladığı mesleki gelişim programlarına katılabilecek, vizyon ve teorik bilgilerini güçlendirebilecekler.

“Özyeğin: Turizm sektörü olağanüstü bir yönetici nesline sahip olacak”
İmza töreninden sonra gerçekleştirilen basın toplantısında bir açıklama yapan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Alanında Türkiye’nin ilk ve tek programı olan ÖzÜ Otel Yöneticiliği Lisans Programı öğrencileri, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen otelcilik şirketlerinde yönetici olacak şekilde yetiştiriliyor. Türkiye’nin önde gelen otelcilik gruplarından The Marmara ile yaptığımız anlaşma, öğrencilerimize ülkenin en iyi otellerinde yöneticilik alanında staj yapma imkanı verecek. Üniversitemizin sunduğu mükemmel eğitim ve The Marmara’nın sahip olduğu benzersiz deneyimle sektörün olağanüstü bir yönetici nesline sahip olacağına inanıyorum,” dedi.


The Marmara İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk ise anlaşma hakkında şunları söyledi: “Türkiye’nin köklü turizm kuruluşlarından biri olarak, Özyeğin Üniversitesi ile çok özel bir işbirliğine imza atmış bulunuyoruz. Bu işbirliği ile turizm sektörüne katkı sağlamak üzere yetkin çalışanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Turizm öğrencilerine teorik ve pratik eğitimi bir arada sunma imkanı sağlayan bu proje sayesinde, turizm öğrencileri iş hayatına etkin bir şekilde geçebilecek. Sektöre gönül vermiş öğrenciler, normal şartlarda mezuniyet sonrası kazandıkları deneyimleri, eğitimleri esnasında alacakları bu mesleki rehberlik sayesinde mezun olmadan önce edinebilecekler. Amacımız, nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda üniversitelere destek vermek ve ‘Management Trainee’ programları düzenleyerek; turizm bölümü dışındaki branşlardan mezun olan gençlerimiz arasından Turizm ve Otelciliğe ilgi duyanları sektöre kazandırmaktır. Uluslararası zincirlerle rekabet eden bir Türk markası olarak önümüzdeki dönemde de turizm sektörüne katkı sağlayacak atılımlarımız devam edecektir.”

Özyeğin Üniversitesi olarak kendileri gibi turizmde hizmet kalitesini yükselten kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gittiklerini vurgulayan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut şöyle devam etti: “The Marmara’nın inşa halindeki örnek otel odalarından Şehir Merkezi Otel Odası konseptini üstlenmeye ve bazı öğrencilerimize esnek çalışma olanakları sunmaya olumlu bakmasıyla her iki kurum arasında sağlıklı bir bağ oluştu. Böylece, The Marmara ile yaptığımız görüşmeler sonucunda karşılıklı fayda temelinde bir işbirliği anlaşması gerçekleştirerek bu beraberliği güçlendirmek istedik. Amacımız bu işbirliği ile hem sektörün, hem de sektörün geleceği olan gençlerimizin sağlıklı kazanımlar elde etmeleri sonucu, sektördeki hizmet kalitesini evrensel düzeye çıkarmak.”








Özyeğin Üniversitesi hakkında:
Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, Türkiye ortamında olduğu kadar bölgesel ve küresel ölçekte de geçerli olacak yaratıcı, özgün, faydalı ve uygulanabilir bilgi üretmeyi ve üretilen bilginin uygulamaya geçirilmesi sürecinde aktif bir rol oynamayı hedeflemektedir. Öğrenim programlarını, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin ve uygulama becerisi olan gençler yetiştirmeye yönelik şekillendiren Özyeğin Üniversitesi, bireysel sorumluluk alabilen, evrensel ilkelere bağlı, sonuç odaklı, teorik bilgi ve uygulama deneyimine sahip, sürekli öğrenmeyi ilke edinen mezunları sayesinde sahip olduğu vizyonu gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

The Marmara Hakkında:
Türkiye’nin köklü turizm kuruluşlarından ve yüzde 100 Türk sermayeye sahip The Marmara, yurt içinde 5 otel, 3 rezidans ve 1 etkinlik mekânı ile birlikte yurt dışında 1 otel olmak üzere toplam 10 işletme ile hizmet vermektedir.
Birbirinden özel ve ilham veren lokasyonlarda yer alan farklı konseptteki otelleriyle misafirlerine sunduğu hizmetlere devam eden The Marmara, 2011 yılından itibaren grup otellerinde yürütülen renovasyon çalışmalarıyla birlikte hizmet kalitesi ve misafir memnuniyetini maksimum seviyelere taşımıştır. The Marmara’nın bünyesinde; İstanbul’un kalbinde yer alan The Marmara Taksim, kültür ve eğlencenin merkezinde konumlanan The Marmara Pera, merkezi konumuyla dikkat çeken The Marmara Şişli, Türkiye’deki konsept otellerin ilki olan The Marmara Bodrum, dünyanın ilk dönen oteli The Marmara Antalya, eşsiz davetlerin mekanı ve Türkiye’nin en prestijli banket alanlarından olan The Marmara Esma Sultan ile The Marmara Manhattan yer almaktadır.
Uluslararası zincirlerle rekâbet eden bir Türk markası olan The Marmara, köklü geçmişi ve yenilenen yüzüyle turizm sektöründe önemli atılımlara imza atmaya devam etmektedir.
The Marmara, Türk kimliği ve misafirperverliğini diğer kıtalarda da duyurmayı amaçlamaktadır.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder