5.29.2012

19. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NDE, MARCUS MILLER’LA “THE ISTANBUL PROJECT”-YILMAZ PARLAR





İNOVATİF CAZ

19. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NDE,
MARCUS MILLER’LA “THE ISTANBUL PROJECT”

19. İstanbul Caz Festivalinde inovatif bir bakış projeyle bir ilk gerçekleşecek. Türkiye’den değerli müzisyenlerin katılımıyla, The Istanbul Project isimli Nefis caz konserin dünya prömiyeri, 5 Temmuz Perşembe günü Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde saat 21.00’de.

Marcus Miller, İKSV’nin kuruluşunun 40. yılı için “The Istanbul Project” isimli özel bir projeyi son derece titizlikle hazırlıyor.
Miller’ın İstanbul Caz Festivali’nin siparişi üzerine oluşturduğu “The Istanbul Project”in dünya prömiyeri, Türkiye’den değerli müzisyenlerin katılımıyla, 5 Temmuz Perşembe günü Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde saat 21.00’de gerçekleştirilecek.

The Istanbul Project” başlıklı konserde, Marcus Miller, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, vurmalı çalgılarda Burhan Öcal, Dünya çapında tanınmış müzisyenimiz Okay Temiz, caz trompet sanatçısı İmer Demirer, gitar virtüözü Bilal Karaman, tuşlu çalgılarda.Federico Gonzalez Peña genç müzisyenlerden davulda Louis Cato ve saksafonda Alex Han’ın yer alacaklar.

Dünyanın en ünlü müzisyenlerinden MARCUS MILLER önderliğinde tüm caz ünlüleri birbirinin vibrasyonu içerisinde nefis bir konser hazırlığı içerisine girdiler.

İKSV tarafından, The Marmara Taksim Hotelde, 28 Mayıs 2012 Pazartesi akşamı düzenlenen Basın toplantısına İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin, Marcus Miller, Okay Temiz, İmer Demirer ve Bilal Karaman da katıldı.

İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin kısa bilgi verdikten sonra Marcus Miller, Okay Temiz, İmer Demirer ve Bilal Karaman bu projenin içinde olmaktan son derece memnun olduklarını dile getirdiler.

Markus Miller ve Okay Temiz ile toplantı sonrası söyleşimizde zaman zaman buna benzer konserleri geçmişte uygulamış olsalarda bu konserin olağanüstü güzellikte olacağına inandıklarını dile getirdiler. Zaman zaman notalara dökülen önceden belirlenmiş konserde gelen ilhamla genelde caz müziyenlerin bütünlük içinde özgürlük sınırını aşarak bir özel benzersiz doğaçlama oluştuğunu bunlar beklentilerimizin arasında olabilecekmi sorumuza konuşmak yerine müzikle cevap verebileceklerin altını bir kere daha çizdiler.

Ayrıca amatörlerin ön tarafa çıkarak show yaparak kendini gösterme sololar yerine, olgunluğa erişen son derece profesyonel müzisyenlik tutumuyla bütünlük arzeden bütün içerisinde yer alan sanatcıların ortak vibrasyonuyla hareket edebileceklerini bir kez daha vurguladılar.


İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin’den aldığımız bilgilere göre “Garanti Bankası sponsorluğunda İKSV tarafından düzenlenen

19. İstanbul Caz Festivali, 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İstanbul Caz Festivali’nin proje siparişi vererek, dünya yıldızları ile Türkiye’den sanatçıların buluşturacağı prömiyerler serisi önümüzdeki yıllarda da devam edecek”.

The Istanbul Project” konserinin biletleri Biletix satış kanalları ve İKSV’den satılıyor. Lale Kart sahipleri, biletlerini %25’e varan özel indirimlerle temin edebiliyor.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder