3.28.2012

Eduplus 2. Finans Zirvesi-Finans yöneticeleri-Yılmaz Parlar

FİNANS YÖNETİCİLERİ TÜRKİYE VE DÜNYA EKONOMİSİNİ YÖN VERDİ.
TÜRKİYE’NİN DAVOS’U İSTANBULDA GERÇEKLEŞTİ.
Eduplus tarafından düzenlenen 2. Finans Zirvesi Türkiye ve dünyanın önemli firmalarının CEO ve CFO’larını bir araya getirdi. Maslak Sheraton Otel’de düzenlenen zirvede finans yöneticileri dünyanın önemli finans merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.
Eduplus’ın düzenlediği ve üst düzey finans yöneticilerinin bir araya geldiği 2. Finans Zirvesi, Konferans Başkanı Dr. Çağlar Çoroğlu ve British Telecom Türkiye Genel Müdürü Mehmet Başer’in konuşmaları ile açıldı. Mehmet Başer’in Bilişim hizmetlerinin finans sektöründeki yeri konulu konuşmasının ardından IBM CFO’su Selim Taşo, Finans sektörünü yakından ilgilendiren araştırmasıyla dikkat çekti. IBM Global Business Services tarafından 81 ülkenin 1900 finans departmanı yöneticileri arasında yapılan özel araştırmayı değerlendiren Selim Taşo, kuruluşların kompleks iş dünyasında hareket edebilmeleri için CFO ve finans ekibine duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığını belirtti.
Zirvenin diğer konuşmalarında, ulusal ve uluslararası otoriteler 2011 yılının genel görünümünü sunarak, 2012’den beklentilerini aktardılar. Gün içerisinde gerçekleşen oturumlarda finans dünyası tüm boyutlarıyla ele alınarak, çıkarılması gereken dersler, gelecek beklentileri ve yakın zamanda alınması beklenen kararların olası sonuçları paylaşıldı.
Zirvedeki konuşmacılar arasında, BT (British Telecom) Türkiye Genel Müdürü Mehmet BaşerMicrosoft Türkiye Finans Direktörü Neslihan Türkan İyigünD&B Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Selim Seval, Soyak Holding Mali İşler Direktörü Okan Ünaldı, Shell Ülke Finans Kontroloru Nihal Kanay, Philips Finans Koordinatörü Feza Oburoğlu, Turkish Yatırım A.Ş. Genel Müdür; İMKB Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Berra Doğaner, Doğuş Otomotiv Grubu CFO Dr.Berk Çağdaş, Teknosa Finanstan Sorumlu GMY  Nevgül Bilsel Safkan, Microsoft Türkiye Finans Direktörü Neslihan Türkkan İyigün, Zorlu Şirketler Grubu Mali İşler Direktörü Cem KadırganIBM CFO’su Selim Taşo ve Yaşar Holding Finans BaşkanıHikmet Altan gibi önemli isimler yer aldı.
Bu yıl 2.si düzenlenen zirveye olan ilginin giderek arttığını belirten Konferans Başkanı&Eduplus Genel Müdürü Dr. Çağlar Çoroğlu; zirvede yapılan değerlendirmelerle ilgili şunları söyledi: “Global markaların ve ülkemizin en büyük kuruluşlarının finanstan sorumlu üst düzey yöneticileri bugün dünya ekonomisine çok önemli mesajlar verdi. Ülkemiz başarılı ekonomi politikaları ile geleceğe güvenle bakıyor. Bugün Davos benzeri büyük bir organizasyona İstanbul’un ev sahipliği yapması gurur vericidir. Yakın gelecekte dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olmaya aday İstanbul’u zirveye taşıyacak büyük bir konferansın ev sahipliğini EDUPLUS olarak yapmaktan gurur duyuyoruz. Buradan ekonomi ve finans konusunda görüşlerini ve deneyimlerini paylaşan tüm dünya şirketlerine ve ülkemizin değerli finansçılarına teşekkür ediyoruz.”
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder