3.14.2013

TÜRDER Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Derneği-Yılmaz Parlar



Rekabet ve Tüketici Kanunları


TÜRDER Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Derneği, Tüketici Haftası münasebetiyle, 12 Mart Salı günü saat 13:30’da Rekabet ve Tüketici Kanunlarının anlatıldığı bir panel düzenledi. Büyükçekmece Mektebim Okulları’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Genel Başkanı Doç Dr. Uğur ÖZGÖKER, derneğin kuruluş amacını ve hedeflerini anlattı.

Ayrıca panel düzenlendi Panel Moderatörü  Ekonomi yazarı ve Barış Tv Haftanın aynası program yapımcısı Ahmet Coşkun Aydın önce tüketici hakları ve bilinci üzerine bir giriş konuşması yaptı. Panele katılan İstanbul Milletvekili – TBMM Bütçe Plan Komisyonu Üyesi ve Rekabet Kurumu Kurucu Başkanı Sayın Prof. Dr. Aydın AYAYDIN, Rekabet Kurumu’nun Bankalara kestiği cezayı ve nedenlerini anlattı. Kararın henüz kesin olmadığı, bundan dolayı da karar kesinleşinceye kadar, yorum yapmanın doğru olmadığını belirtti. Ayrıca Türkcell’e SPK tarafından atananların siyasi kimliği olduğunu ve bu konuda Hükümetin yanlış yaptığını belirtti. Atamanın bağımsız ve uzman kişilerden olması gerektiğini söyledi.


Panelde konuşan bir başka konuşmacı da Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) ve Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Genel Başkanı Fuat ENGİN’di. Engin, tüketicilerin en çok bankalar ve iletişim şirketlerinden şikayet ettiğini söyledi. Engin ayrıca, BBDK, SPK, Rekabet Kurumu, TİB, gibi devlet Kurumlarının yeterince çalışmadığını ve tüketicinin haklarının korunmasına hassasiyet göstermediklerini belirtti.


Panelin ortak noktası ise 13-14 Mart tarihleri arasında “bankaların boykot edilmesi”nin desteklenmesinin gerektiğiydi.


Panel daha sonra TÜRDER’in kuruluş amacının ortaya konduğu “Kuruluş Deklerasyonu”nun okunması ve ardından yapılan plaket töreniyle sona erdi.



yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder