5.18.2012

İKSV TARAFINDAN PERA MÜZESİNDE PANEL SANATA DESTEK MODEL ARAYIŞi- YILMAZ PARLAR





IKSV'nin kültür politikalari gelistirme projeleri kapsaminda, 17 Mayis Persembe günü, 10.30-13.30 saatleri arasinda Pera Müzesi'nde "Sanata Destek Mekanizmalari, Örnek Sunumlar ve Model Arayisi" baslikli bir panel düzenlendi. Amerikan Baskonsoloslugundan , Istanbul Fransiz Kültür Merkezi, Goethe Institut ve Riksteatern(Isveç Ulusal Turne Tiyatrosu) gibi kurumlardan temsilcilerin katilimiyla, Istanbul Bilgi Üniversitesi Iletisim Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Lisans Programi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçe Dervisoglu Okandan'in moderatörlügünde gerçeklestirildi.


Panelde kültür ve sanat alanina yönelik destek mekanizmalari, yurtdisindaki örnek uygulamalar çerçevesinde irdelendi. ve Türkiye için ideal modelin nasil gelistirilebilecegi konusu tartismaya açildı



Türkiye’nin gündem maddelerinden biri, devlet tiyatroların özelleştirilmesi konusunun tartışıldığı şu günlerde, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı farklı ülkelerde uygulanan modellerle ilgili bir panel düzenledi.
Panelde, ABD Başkonsolosluğu Kültür İşleri Sorumlusu Sevil Sezen, İsveç Ulusal Turne tiyatrosu yöneticisi Figen Solmaz, İstanbul Goethe Enstitüsü Müdürü Claudia Hahn Raabe ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi Müdürü Berenice Gulmann temsilcisi oldukları ülkelerdeki sanata destek mekanizmalarını anlattılar. Paneli Bilgi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu Okandan yönetti.

yilmazparlar@yahoo.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder