4.25.2013

Akbank’ta Alternatif Bankacılıktan Direkt Bankacılık’a Hızlı Dönüşüm-Yılmaz Parlar

Akbank’ta Alternatif Bankacılıktan Direkt Bankacılık’a Hızlı Dönüşüm
Kalıcı Liderlik vizyonuyla geleceğin bankacılık anlayışını bugüne taşıyan ve her yıl teknolojiye yaklaşık 100 Milyon Dolar yatırım yapan Akbank, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını en iyi ve en hızlı şekilde karşılayacak çözümler sunmaya devam ediyor. 2012’de Direkt Bankacılık kavramını sektörle tanıştıran Akbank, geçtiğimiz aylarda Alternatif Dağıtım Kanalları Bölümü’nü iş birimi yaparak, Akbank Direkt Bankacılık Bölümü’ne dönüştürdü.


Yıllardır teknolojiye yatırım yaparak sektörde öncülüğünü sürdüren Akbank, direkt bankacılığa yatırımlarını devam ettiriyor. Teknoloji ve bankacılıktaki gelişmelerin ışığında oluşturduğu yeni oluşumlarla yönetim yapısını da şekillendiren Akbank geleceğin bankacılığına yatırım yapmaya devam ediyor. Bu amaçla geçtiğimiz aylarda Akbank Direkt Bankacılık Bölümü, Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz liderliğinde kuruldu. Uzun yıllar yurtdışında üst düzey yöneticilik yapan Orkun Oğuz’un Genel Müdür Yardımcılığı’nı yürüttüğü Akbank Direkt Bankacılık Bölümü, teknoloji ve bankacılıktaki uzmanlığı birleştirerek dijitale geçişin bankacılık sektöründeki en başarılı uygulamalarına imza atıyor. Yeni Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, bu dönüşümü özetle “Alternatif bankacılık kanalları yerini Direkt bankacılığa bırakıyor“ diye nitelendiriyor.

Akbank Direkt ve geleceğin bankacılığını anlatmak için düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, günümüzde bankacılığın alternatif dağıtım kanallarını, bir sonraki aşamaya taşıdığına işaret ettiği konuşmasında, "direkt bankacılık, müşterilerimize daha şeffaf, kolay ulaşılabilir, ekonomik avantajlar sağlayan bir bankacılık modeli olmakla birlikte bankaya da maliyet ve işgücünde avantaj yaratarak verimlilik sağlıyor. Direkt bankacılıkta yeni uygulama ve servislerimizle müşteri memnuniyetimizi daha da ileri taşımaya devam edeceğiz.” dedi. Akbank'ın, "Alternatif" bankacılıktan, "Direkt" bankacılığa hızlı bir dönüşüm içinde olduğunu vurgulayan Orkun Oğuz, Türkiye ekonomisinin rakiplerini geride bırakarak hızla büyüdüğüne dikkat çektiği açıklamasında"Ancak, internet ekonomisi Türkiye ekonomisinden de daha hızlı büyüyor. Bankacılık sektörünün öncü markası olarak olarak biz bu gelişime hazırız. " dedi.

Türkiye ekonomisinin 2017’de yıllık nominal %12 büyüme göstermesi beklenirken İnternet ekonomisinin büyümesi %19’larda olacak
Direkt bankacılığın geleceğine inandıklarını ve bu nedenle teknoloji kullanımına ağırlık veren yatırımlara özen gösterdiklerini vurgulayan Oğuz, "Türkiye'nin demografik yapısı ve barındırdığı muazzam potansiyel, bize bu yatırımlarımızda büyük cesaret veriyor" dedi. Türkiye'nin 75 milyonluk nüfusunun yarısının 29 yaşın altında olduğuna işaret eden Orkun Oğuz, 45 milyonu bulan işgücüyle Avrupa Birliği’nin en büyüğünü oluşturduğuna dikkat çekti. Genç nüfus nedeniyle, internet kullanıcı sayısının 36 milyona çıktığını da vurgulayan Oğuz, 32 milyon Facebook kullanıcısı ve 9 milyon Twitter hesabı ile Türkiye'nin internette en çok zaman geçiren ilk 5 ülke arasında yer aldığını belirterek “Türkiye’de internet kullanım oranı düşük olmasına karşın kullanım frekansı çok yüksek. Ülkemiz genç nüfusu sayesinde yüksek bir potansiyele sahip.” dedi. Türkiye ekonomisinde büyüme hızının yüzde 12'ye çıkmasının beklendiği 2017 yılında, internet ekonomisinde büyüme hızının yüzde 19'a yükselmesinin tahmin edildiğine dikkat çeken Oğuz, "2011 yılında gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 1.7'sini oluşturan internet ekonomisinin 2017 yılında yüzde 2.6 düzeyine çıkması bekleniyor” dedi. Türkiye ekonomisinin güçlenmekte olan ve gelecek vaat eden bir ekonomi olduğunun altını çizen Oğuz, “Bununla birlikte teknolojinin gelişimi ve internetteki gelişmeler de gerek yeni iş kolları yaratarak, gerekse de mevcut iş kollarında gelişimi sağlayarak ekonominin büyümesine katkıda bulunuyor. Bu süreç aynı zamanda internet ekonomisinin Türkiye ekonomisi içinde aldığı payın da giderek büyümesini sağlıyor. " diye sözlerine devam etti.

Teknolojiye yatırımlarını kesintisiz sürdüren Akbank'ın internet bankacılığında payı yüzde 15'e yükseldi
Akbank'ın internet bankacılığında yüzde 15 pazar payı ile ön sıralarda olduğunu ifade eden Oğuz, “Bir yılda 350 milyondan fazla online işlem yapıldı ve hisse senedi işlemlerimizin yüzde 80'i direkt bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl internet bankacılığından açılan vadeli mevduat hacmimiz bir önceki yılın iki katıydı. Satılan kredi kartı adetinde ise %150 oranında büyüme sağlandı” dedi. Akbank'ın 4 binden fazla ATM’si ile Türkiye’nin 3. büyük ATM ağına sahip olduğunu da ifade eden Oğuz, "Ayda 4,4 milyon aktif ATM kullanıcısı nakit çekme işlemlerinin yüzde 89’unu, nakit yatırma işlemlerinin de yüzde 64’ünü gerçekleştiriyor" dedi.

Türkiye’de bir ilk: İnternet bankacılığı üzerinden çağrı merkezi ile görüntülü görüşme
Akbank'ın teknolojiye ve inovasyona yatırım yapmaya devam edeceğini vurgulayan Oğuz, “Teknolojideki gelişmeleri hızla bankacılık hizmetlerine uyarlıyor ve müşterilerimize sunuyoruz. Örneğin, Akbank'ın uygulamalarından internet bankacılığı üzerinden çağrı merkezi ile görüntülü görüşme, kendi alanında Türkiye’de bir ilk
. Teknolojideki gelişmeler hizmet modellerini de etkiliyor, değiştiriyor. Eskiden çağrı merkezi üzerinden yalnızca sesli hizmet verilirken, bu hizmet dijital kanallara da taşındı. Artık müşterilerimize destek hizmetlerimizi çağrı merkezimizden sesli olarak vermenin yanı sıra facebook, twitter, internet bankacılığı üzerinden chat ve görüntülü görüşme gibi birçok kanal üzerinden de veriyoruz. Bu hizmeti sosyal medya kanallarımız üzerinden vermeye başladığımızı geçtiğimiz yıl Mayıs ayında duyurmuştuk. Bu hizmeti vermeye başlayan ilk banka olarak öncülük ettiğimiz bu konuda bir adım daha öteye geçerek artık internet bankacılığı üzerinden de bu hizmeti veren ilk banka olarak öncülüğümüzü devam ettiriyoruz. ” dedi.

Mobil bankacılık internetten 10 kat hızlı büyüyor, dünyada 2014, Türkiye’de ise 2015'te internet bankacılığını geçecek
Direkt bankacılığın, ekonomide ve bankacılık sektöründeki yerinin her geçen gün arttığının altını çizen Oğuz, "Türkiye dijital ve mobil platformlara, dolayısıyla direkt bankacılığa çok elverişli bir ülke" dedi. Mobil bankacılığın, internet bankacılığından daha hızlı büyüdüğünü de vurgulayan Oğuz, "Mobil bankacılık 2012 yılında, internet bankacığından 10 kat hızlı büyüdü. Çok yakında, mobil bankacılık, internet bankacılığını geçecek" dedi. Oğuz, dünyada mobil bankacılığın internet bankacılığını 2014 yılında geçmesinin öngörüldüğüne, Türkiye’de ise 2015 yılında geçeceğine dikkat çekti. Oğuz, açıklamasında internet kullanımının yanında mobil telefon penetrasyonunun da 66 milyon ve yüzde 89 ile çok yüksek düzeyde bulunduğunu vurgulayarak, mobil bankacılıkta hedeflerinin liderlik olduğunu söyledi.

Teknolojideki hızlı gelişime bağlı olarak bankacılıkta da işlemlerin şubelerden Direkt Bankacılık kanallarına kaymakta olduğunu belirten Oğuz, şu anda her 3 işlemden ikisinin bu kanallardan yapıldığını, önümüzdeki yıllarda bu rakamın %90’lara ulaşacağını vurguladı. Oğuz “Önümüzdeki dönemde şubelerin klasik işlemlerden ziyade, daha çok mortgage, hisse senedi ve yatırım portföyü oluşturmak gibi daha kompleks ürünlere yöneleceğini ve daha uzmanlaşmış hizmet vereceğini öngörüyoruz” diye sözlerini tamamladı.

yilmazparlar@yahoo.com

1 yorum:

  1. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.
    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:
    (xavigeradloanfirm@yahoo.com)
    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler
    sunuyoruz
    3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.
    Biz dahil kredi her türlü teklif
    Bireysel krediler:
    Isletme Kredileri:
    Ögrenci Kredileri:
    Insaati krediler:
    Ev kredileri:
    Is expandsion krediler:
    Borç konsolidasyonu kredi:
    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.
    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil