3.11.2013

ULUSLARARASI KURUMSAL YÖNETİM VE HUKUK KONFERANSI-YILMAZ PARLAR


ULUSLARARASI KURUMSAL YÖNETİM VE HUKUK KONFERANSI

 

7-8 Mart 2013 tarihinde Santral İstanbul’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Vanderbilt Law School ve Tilburg University Kurumsal Yönetim ve Uluslararası Hukuk konferansı yapıldı.
 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi; Vanderbilt Law School ve Tilburg University işbirliği ile iş, ekonomi ve hukuk dünyasını yakından ilgilendirecek iki günlük uluslararası bir konferansa evsahipliği yaptı. 

 

“Kurumsal Yönetim ve Uluslararası Hukuk”
Uluslararası finans piyasaları ve güvenlik alanındaki politikaların ve uygulamaların tartışılacağı iki günlük konferansın ana konuşmacılarından biri Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Sayın Falah Mustafa Bakir’di. Ancak katılamadı.

Konferansın ilk gününde, mevcut kriz ortamında ve sonrasnda şirket yöneticilerinin hak ve sorumlulukları ile  finans ve sermaye piyasalarının regülasyonu konuları, kurumsal yönetim ilkeleri açısından ele alındı. 

İkinci günde ise, kişi hakları, devletin yargı bağışıklığı ve uluslararası güvenlik bağlamında terörizmle mücadele alanları tartışıldı. 

Konferansa Vanderbilt, Tilburg ve Bilgi’nin yanı sıra; Belgrad, Cambridge, Columbia, Düsseldorf, Cenova, İstanbul, Leiden, New South Wales, Sydney ve Texas üniversitelerinden araştırmacılar, Dünya Bankası, SPK gibi önde gelen finans kurumlarından ve uluslararası hukuk şirketlerinden temsilciler sunumları ile katıldılar. 

 

7 Mart 2013 de “Kurumsal Yönetim ve Mali Regülasyon” konularında Bilgi üniversitesinden  Turgut Tarhanlı konuşma yaptı.

“Makam Tazminatı konulu”  Panelde Moderatör Tilburg’dan  Joe McCahery   panelistler Genoa’dan Guido Ferrarini , Vanderbilt’dan Randall Thomas , SPK’dan Yusuf Sönmez, ve  Hill Sydney’den Jennifer Tartışmacı olarak katıldılar

“Ticaret Hukuku ve Menkul Kıymetler Hukukunun İcrası panelde” Moderatör  Vanderbilt’den Rebecca Haw  , Vanderbilt’den Amanda Rose  , Düsseldorf’dan Dirk Zetzsche, Bilgi’den Veliye Yanlı panelistlerdi.  

 Texas’dan  Henry Hu “Ticaret Şirketleri Olarak Bankalar, Piyasa Disiplininin Merak Uyandıran Rolü” hakkında konuşma yaptı.

“Finansal Piyasaların Düzenlenmesi konulu panelde” Moderatör Bilgi’den Gül Okutan Nilsson, Vanderbilt’den Yesha Yadav , Bilgi’den Asuman Aytekin İnceoğlu, Columbia’dan Merritt Fox panelistlerdi, Vanderbilt’den Margaret Blair   Tilburg’dan Joseph McCahery  Tartışmacılar olarak katıldı.

“Sermaye Piyasaları konulu panelde” Moderatör Vanderbilt’den Randall Thomas,   Tilburg’dan Joseph McCahery, UNSW’den Ron Masulis, Tilburg’dan Erik Vermeulen panelistler Vanderbilt’den Morgan Ricks   Tartışmacı olarak katıldılar.

 Vanderbilt’den Ingrid Wuerth konuşma yaptı.

 “Bireysel ve Kolektif Hakları Dengede Tutmak” Panel Tartışmasında Moderatör Vijay Padmanabhan (Vanderbilt) , İdil Işıl Gül (Bilgi); Miodrag Jovanovic (Belgrad); Vijay Padmanabhan (Vanderbilt) panelistler olarak yer aldılar.

“Uluslararası ve Karşılaştırmalı Açılardan Devletin Yargı Bağışıklığı” konulu panelde Moderatör  Nilüfer Oral (Bilgi), John Haley (Vanderbilt), Roger O'Keefe (Cambridge), Dolunay Özbek (Bilgi), Ingrid Wuerth (Vanderbilt), Tartışmacı:  Engin Şimşek (İstanbul Üniversitesi) gibi isimlerdi.

“Terörizmle Mücadele Panel Tartışmasında”  Moderatör   Ingrid Wuerth (Vanderbilt), Michael Newton (Vanderbilt) , Larissa van der Herik (Leiden),  Lami Bertan Tokuzlu (Bilgi)den katıldılar.

 

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder